Home | Αρχική | Mάιος: Μήνας ποδηλάτου στην Αθήνα
Μήνας ποδηλάτου

Mάιος: Μήνας ποδηλάτου στην Αθήνα

Athens City Festival

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο οργανισμός «Πόλεις για Ποδήλατο» γιορτάζει τον Μήνα Ποδηλάτου στην Αθήνα!

 

Ο Μάιος είναι ένας ιδανικός μήνας για ποδηλασία – όπως και όλοι οι άλλοι μήνες… – και στο πλαίσιο του «Athens City Festival«, o MKO «Πόλεις για Ποδήλατο» πρότεινε τέσσερα σαββατοκύριακα γεμάτα ποδηλασία στην Αθήνα!
Τα πρωινά του Σαββάτου, οι διαδρομές είχαν έναν πολιτιστικό θεματικό χαρακτήρα, με επισκέψεις σε γκαλερί και μουσεία στην Αθήνα – φυσικά, με το ποδήλατο.

 

Μήνας ποδηλάτου
Ξενάγηση στο «Μουσείο Φωταερίου», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

 

Επίσκεψη στις γκαλερί Ρεβέκα Καμχή, Αντωνοπούλου και The Breeder αλλά και στο Επιγραφικό Μουσείο, το Μουσείο Αγγελικής Χατζημιχάλη, το πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη και την Τεχνόπολη, μεταξύ άλλων, έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν γνωστούς ή λιγότερο γνωστούς χώρους πολιτισμού της Αθήνας.

Εκεί, οι εκπρόσωποι των χώρων μας μιλούσαν για τις περιοδικές εκθέσεις τους αλλά και για την ιστορία και τους στόχους τους και όλοι μαζί διαπιστώναμε πως η τέχνη και ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα με το ποδήλατο!

Επίσης οι βόλτες αυτές έδωσαν την ευκαιρία σε όλους μας να γνωριστούμε, να μιλήσουμε και να εκφράσουμε την αγάπη μας τόσο για το ποδήλατο όσο και για την Αθήνα – και να συμφωνήσουμε πως αυτά τα δύο ταιριάζουν απόλυτα!

 

Μήνας ποδηλάτου
Στο Κέντρο Πολιτισμού Μελίντα Μερκούρης

 

Για τις Κυριακές, η ιδέα ήταν να εξερευνήσουν οι συμμετέχοντες την πόλη μέσω δευτερευόντων δρόμων.

Από το χαρακτηριστικό «Κολιάτσου – Παγκράτι» ως το «Αθήνα πόλη ιστορική» όλες οι διαδρομές είχαν διττό στόχο: από τη μια να επιτρέψουν στους συμμετέχοντες – έλληνες και ξένους – να ανακαλύψουν την «ποδηλατική» πλευρά της Αθήνας και από την άλλη να γνωρίσουν γειτονιές, πλατείες αλλά και διαδρομές στην πόλη.

Σε κάθε ένα από τα σημεία που είχαν επιλέγει για στάση, μέλη του «Πόλεις για Ποδήλατο» μοιράζονταν τις γνώσεις για την πόλη, την ιστορία, το παρελθόν αλλά και το παρόν της.

 

Μήνας ποδηλάτου
«Κολιάτσου – Παγκράτι» και στάση στην Πλατεία Κολιάτσου

 

Και ναι, όσο παράξενο κι αν ακούγεται για όσους δεν το κάνου, η Αθήνα μπορεί να είναι μια εκπληκτική πόλη για ποδήλατο, ακριβώς επειδή διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο δευτερευουσών οδών όπου η κυκλοφορία αυτοκινήτων είναι περιορισμένη και οι ταχύτητες είναι χαμηλές. Ένα δίκτυο δρόμων μέσα από το οποίο μπορεί κάποιος να καλύψει μεγάλες αποστάσεις χωρίς να χρειάζεται να διασχίσει κεντρικές και γεμάτες αυτοκίνητα λεωφόρους.

Διότι, η έλλειψη υποδομών στην Αθήνα δεν είναι λόγος – και δεν μπορεί ποτέ να γίνει λόγος – να στερηθούμε το ποδήλατο!

 

Μήνας ποδηλάτου
Στον «Ελαιώνα»

 

Αυτές οι οδοί διατρέχουν γειτονιές και μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μικρές πλατείες, όμορφα σπίτια και την ιστορία της πόλης.

Ο Μήνας Ποδηλάτου στην Αθήνα κορυφώθηκε την τελευταία Κυριακή του μήνα με τη θεματική διαδρομή «Αθήνα, Μια Ιστορική Πόλη», η οποία ήταν ένα ταξίδι στο παρελθόν και στην ιστορία της πόλης.

 

Μήνας ποδηλάτου
Βόλτα στα ιστορικά μνημεία της Αθήνας

 

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στις διαδρομές ήταν επισκέπτες από την Ολλανδία, το Σικάγο, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πόλη με διαφορετικό τρόπο. Αξιοσημείωτο είναι το σχόλιο της Isabelle από το Άμστερνταμ, η οποία συμμετείχε στη διαδρομή μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους: «Ήταν το πιο υπέροχο πράγμα που κάναμε αυτές τις μέρες στην Αθήνα!»

 

Μήνας ποδηλάτου

Δείτε επίσης

Το Scott Spark RC αποκτά… Flight Attendant

Ίσως το πιο γρήγορο ποδήλατο XC στον πλανήτη, αποκτά πλέον την ανάρτηση Flight Attendant της ...

Αγώνας ΜΤΒ Οίτης – Μαυρολιθάρι

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Οίτη Mε πολύ κέφι, pasta party και μουσική, θα γιορτάσουν οι ...

Colnago Fleur-de-Lys

Συλλεκτικό Colnago Fleur-de-Lys για τον 111ο Γύρο Γαλλίας

Αν το ποδήλατο είχε ανακαλυφθεί εγκαίρως, το Colnago Fleur-de-Lys θα ταίριαζε θαυμάσια σε έναν αναγεννησιακό ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest