Home | Αρχική | Σπαρτακιάδα: Η βασίλισσα κλείνει τα 29
Σπαρτακιάδα
Φωτό: Πέτρος Γκότσης

Σπαρτακιάδα: Η βασίλισσα κλείνει τα 29

Η 29η Σπαρτακιάδα ξεκινά το Σάββατο 7 Οκτωβρίου από το Καλλιμάρμαρο

Η κορυφαία των διοργανώσεων της ΠΕΠΑ, η εμβληματική Σπαρτακιάδα κλείνει 29 χρόνια και γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη!

Την άποψή μας για την ΠΕΠΑ την έχουμε εκφράσει πολλές φορές, ιδιωτικά και δημόσια: Η ΠΕΠΑ αυτήν τη στιγμή είναι η αγωνιστική ποδηλασία δρόμου στην Ελλάδα. Μέσα από τις υψηλού επιπέδου διοργανώσεις της, κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον και την αγάπη για την αγωνιστική ποδηλασία και επιτελεί ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό.

 

Σπαρτακιάδα
Φωτό: Πέτρος Γκότσης

Η Σπαρτακιάδα – η διοργάνωση αυτή που ήταν το όραμα των πρώτων διοικητικών συμβουλίων της ΠΕΠΑ – παραμένει η «βασίλισσα» των διοργανώσεών της κάθε χρόνο καθώς έχει, εκτός από ξεχωριστό κύρος και μεγάλες ανάγκες διοργανωτικές και εκτελεστικές. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού πρόκειται για μια διαδρομή 257 χιλιομέτρων σε δημόσιο δρόμο – και μάλιστα σε αυτοκινητόδρομο πολλά από τα χιλιόμετρα αυτά – με μεγάλες υψομετρικές και τρεις ενδιάμεσους σταθμούς ανεφοδιασμού.

Ως την Κόρινθο, οι ποδηλάτες ποδηλατούν όλοι μαζί, σε γκρουπ και μετά τη στάση ανασυγκρότησης στην Κόρινθο δίνεται το «ελεύθερο», εν κινήσει, κατόπιν εντολής του Αλυτάρχη, στο σημείο και την ώρα που θα θεωρήσει εκείνος κατάλληλη.

Σπαρτακιάδα
Φωτό: Πέτρος Γκότσης

 

Ακολουθεί η… κόλαση του Αχλαδόκαμπου όπου γίνονται εξαιρετικές μάχες ανάμεσα στους ποδηλάτες, το υψόμετρο αλλά κυρίως ανάμεσα στην ψυχή που φωνάζει «πάτα» και το μυαλό που ικετεύει… «σταμάτα».

Ο Αχλαδόκαμπος είναι επίσης και εξαιρετικό σημείο για φωτογραφίες γι’ αυτό και οι φωτογράφοι καλό θα είναι να έχουν ήδη αρχίσει να οργανώνονται. Ο «δικός μας» Πέτρος Γκότσης θα βρίσκεται εκεί από τη στιγμή της εκκίνησης και θα καλύπτει φωτογραφικά τη διαδρομή.

Σαν προθεσμία τερματισμού έχουν οριστεί οι 12 ώρες από την επίσημη ώρα εκκίνησης.

 

Σπαρτακιάδα
Φωτό: Πέτρος Γκότσης

 

Ξηροκάμπι 2017

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, σε συνεργασία με τον δήμο Σπάρτης, τον Αθλητικό οργανισμό του δήμου Σπαρτιατών και ΔΔ Φάριδος, διοργανώνουν τον αγώνα αντοχής «Ξηροκάμπι 2017» στις κατηγορίες masters και γυναικών.

Η ώρα εκκίνησης είναι 10:15 και η διαδρομή είναι 35 χιλιόμετρα. Ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία στο Ξηροκάμπι.

Το MBike είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.

 

Σπαρτακιάδα
Φωτό: Πέτρος Γκότσης

 

Ακολουθεί η προκύρηξη του αγώνα:

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (Π.Ε.Π.Α.)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
«29η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ – 2017»

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών διοργανώνει την «29η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα», το Σάββατο 7/10/2017 στις κατηγορίες masters Α’, Β1’, Β2’, Γ1’, Γ2’, Δ’& Θ’ (Γυναίκες).

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκδήλωση έχουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες με δελτίο Π.Ε.Π.Α. ή Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2017 και έχουν λάβει μέρος και έχουν τερματίσει εντός ορίου χρόνου σε δύο αγώνες αντοχής μέσα στο έτος 2017  ή έναν αγώνα αντοχής μέσα στο 2017 και στον αγώνα «ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ 2016» καθώς και οι Super Randonneurs 2017 οι οποίοι πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατη (εντός τριμήνου) ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο ή να έχουν δελτίο Π.Ε.Π.Α. ή Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2017.

Όλοι οι αθλητές είναι απαραίτητο να φέρουν ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας). Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής, όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη της εκδήλωσης. Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφ όσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.
Σαν όριο προθεσμίας τερματισμού ορίζονται οι 12 ώρες από την επίσημα καταγεγραμμένη ώρα εκκίνησης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ :
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας σε όλα της τα πεδία την ειδική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής https://goo.gl/forms/2UAFkr1jW9hn267A3 για την «29η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ» έως την Δευτέρα 02/10/2017.
Η καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής, μπορεί να γίνει μέσω του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί η ένωση, στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. τις Δευτέρες 11/9, 18/9 και 25/9 από τις 19:00 μ.μ. έως 21:00 μ.μ. και σε άλλα σημεία που θα ανακοινωθούν έγκαιρα από την ένωση.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στο χώρο της εκκίνησης για παρουσίες και τεχνικό έλεγχο.

  •   Το κόστος συμμετοχής για τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. ανέρχεται στα 10 ευρώ.
  •   Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη της Π.Ε.Π.Α. ανέρχεται στα 60 ευρώ.
  •   Για το λεωφορείο (με μπαγκαζιέρα) επιστροφής το κόστος είναι 15 € το άτομο και θα πρέπει να προηγηθεί η κατάθεση των χρημάτων μαζί με τη δήλωση συμμετοχής. Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

ΜasterΑ: (30–39 ετών), Β1:(40–44 ετών), Β2:(45–49ετών), Γ1:(50–54 ετών), Γ2: (55 – 59 ετών), Δ: (60 + ετών), Θ: (γυναικών).
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Τη Δευτέρα 02/10/2017 ώρα 09:00 μ.μ. στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α.
ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Εμπρός από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο).
ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Στο Άγαλμα Λεωνίδα εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης.
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ώρα 07:00 π.μ. στο χώρο της εκκίνησης
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 07:30 π.μ.
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 257 χλμ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟ: Μετά την πρώτη στάση ανασυγκρότησης της Κορίνθου, το ελεύθερο θα δοθεί εν κινήσει κατόπιν εντολής του Αλυτάρχη, σε σημείο που θα θεωρήσει εκείνος εφικτό.
ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ/ΕΛΕΓΧΟΥ: Θα διεξαχθούν ανεφοδιασμοί στην Κόρινθο (76ο χλμ. – στάση 15 λεπτών), τους Μύλους (150ο χλμ.), και την Τρίπολη (195ο χλμ.) και έλεγχοι (control) σε δύο σημεία της διαδρομής: α) Στους Μύλους και β) Λίγο πριν την είσοδο της πόλης – στην Τρίπολη.

Στα σημεία ελέγχου όλοι οι ποδηλάτες θα πρέπει να φροντίζουν για το σφράγισμα της κάρτας τους με δική τους ευθύνη. Κατά τον τερματισμό, οφείλουν να παραδώσουν την κάρτα τους στη γραμματεία για να καταγραφεί η ώρα τερματισμού.
Σε περίπτωση απώλειας της κάρτας, ο δικαιούχος μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδρομή, αλλά δεν θα καταγραφεί ως τερματίσας.
Σημειώνεται ότι το σημείο ανεφοδιασμού/ελέγχου της Τρίπολης θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 17:00 μ.μ. οπότε και θεωρείται έγκυρη η διέλευση των ποδηλατών μόνο μέχρι αυτήν την ώρα.
Από την ώρα αυτή και μετά, οι κάρτες συμμετοχής θα παραδίδονται – εφ ́όσον ζητηθούν – στη διοργάνωση και η επιστροφή των αθλητών θα γίνεται με δική τους ευθύνη.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο – Ζάππειο – Σύνταγμα – Ομόνοια – Λεωφ. Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών / Κορίνθου – Κόρινθος – Π.Ε.Ο. Κορίνθου / Άργους – Μύλοι – Αχλαδόκαμπος – Τρίπολη – Σπάρτη τερματισμός ( Άγαλμα Λεωνίδα, εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης).

ΠΡΟΣΟΧΗ
• Οι αγωνιστικοί αριθμοί θα μπουν αυστηρά δεξιά και αριστερά στο σημείο της τσέπης.
• Το ταμπελάκι ποδηλάτου είναι υποχρεωτικό.
• Οι αγωνιστικοί αριθμοί για τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. είναι οι ίδιοι με αυτούς που συμμετέχετε στους αγώνες κυπέλλου της Π.Ε.Π.Α.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
• Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου και τους ειδικούς της Π.Ε.Π.Α. Η προβλεπόμενη ποδηλατική ενδυμασία (κράνος, ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ή καλουπιέ κ.λ.π.) θεωρείται απαραίτητη.
• Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.
• Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.
• Για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, θα επιτραπούν συνοδευτικά αυτοκίνητα, εφόσον έχει δηλωθεί κατά την εγγραφή σας ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και έχει δοθεί σε αυτά ο ειδικός αριθμός σειράς από τη διοργάνωση. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών με αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν επιλεγεί από την Τεχνική Επιτροπή (Υπεύθυνος:Δημήτρης Ασημομύτης).
Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής.
Η προτεραιότητα των ΙΧ θα δοθεί ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών που θα συνοδεύουν.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ / ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο την εκδήλωση, χωρίς ποινή από την αγωνόδικο επιτροπή, θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.
Οι αθλητές που θα τερματίσουν εκτός χρόνου θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.
Οι απονομές θα γίνουν στις 21:00 μ.μ. περίπου, στο κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης ή στην κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Σε περίπτωση αλλαγής του χώρου απονομών, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τον διοργανωτή.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
• H απόρριψη αθλητή από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
• Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.
• Δίνετε την συγκατάθεσή σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
• Επιτρέπετε να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς.
• Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
• Απαγορεύεται ρητά για οποιονδήποτε λόγο η βοήθεια για την κίνηση του αθλητή κατά την εκδήλωση, όπως το σπρώξιμο ή ρυμούλκηση / τράβηγμα του αθλητή από άλλο μέσο ή εξωτερικό παράγοντα επιπρόσθετο της δικής του σωματικής δύναμης.
• Κανένας αθλητής δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει παράπονα ή ενστάσεις ή να παρακωλύσει με οποιονδήποτε τρόπο το έργο της αγωνόδικου επιτροπής. Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εγγράφως και να δοθούν στον αλυτάρχη του αγώνα αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης.
• Η πιθανή τροφοδοσία / υδροδοσία του αθλητή στη διαδρομή Αθήνα – Κόρινθος, προκειμένου να μην παρεμποδίσει τους συναθλητές του, θα γίνεται στο τέλος του group, με ευθύνη του αθλητή.
• Η καθαριότητα των χώρων που περνάμε και μας φιλοξενούν είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας. Διατηρήστε τους χώρους καθαρούς. Η ρύπανση των χώρων μπορεί να επιφέρει από την αγωνόδικο επιτροπή ποινή αποκλεισμού.
• Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, όπως και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα).

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ:
Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

ΧΟΡΗΓΟΣ
Δήμος Σπάρτης, Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπαρτιατών, Δ.Δ. Φάριδος.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Περιοδικό MBike.

ΕΤΗΣΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
ENDURA, Κυκλοποδηλατική Bianchi, Marathon Bikes , My Athlete.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

«ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ – 2017»

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπαρτιατών και το Δ.Δ. Φάριδος, διοργανώνει τον αγώνα αντοχής «Ξηροκάμπι – 2017», την Κυριακή 8/10/2017 στις κατηγορίες “masters” Α’, Β1’,Β2’, Γ1’, Γ2, Δ’, (Γυναικών).

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες με δελτίο Π.Ε.Π.Α. ή Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2017 και έχουν τερματίσει εντός χρονικού ορίου την προηγούμενη ημέρα την «29η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ» .
Οι αθλητές που έχουν λάβει μέρος στην «29η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ» σαν « ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ» και «Super Runndoneur» δεν έχουν δικαίωμα επίσημης συμμετοχής.

Όλοι οι αθλητές είναι απαραίτητο να φέρουν ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας). Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα.
Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφ’ όσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται βάσει της αρχικής δήλωσης στην 29η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα και η επιβεβαίωσή τους με την υπογραφή στο φύλλο αγώνα από τις 08:30 – 09:00 π.μ. στο ξενοδοχείο «SPARTA IN» και από τις 09:15 – 10:00 π.μ. στα Γυμνάσια της Σπάρτης, όπου θα λειτουργεί η γραμματεία του αγώνα.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται 15 λεπτά ενωρίτερα στο χώρο της εκκίνησης για παρουσίες και τεχνικό έλεγχο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΜasterΑ (30–39ετών), Β1 (40–44ετών,  Β2 (45–49ετών), Γ1 (50–54ετών),  Γ2 (55 – 59 ετών), Δ (60 + ετών),  Θ (γυναικών).

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Την Κυριακή 8/10/2017 ώρα 08:30 π.μ. στο χώρο του ξενοδοχείου «SPARTA IN».
ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Εμπρός από τα Γυμνάσια της Σπάρτης.
ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Στην Κεντρική Πλατεία στο Ξηροκάμπι.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ώρα 10:00 π.μ. στο χώρο της εκκίνησης
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:15 π.μ.
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 35 χλμ.
ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗ: Η διαδρομή από τη Σπάρτη μέχρι την στροφή για το χωριό Ξηροκάμπι – όπου θα τερματίσει ο αγώνας – θα διεξαχθεί με προπομπό τον αλυτάρχη του αγώνα.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Γυμνάσια Σπάρτης, Μυστράς, Σπάρτη, Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου, Αμύκλες, Ξηροκάμπι.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
• Οδηγίες για τους αγωνιστικούς αριθμούς θα δοθούν επιτόπου.
• Το ταμπελάκι με τον αριθμό στο πλαίσιο του ποδηλάτου είναι υποχρεωτικός. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ:
• Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου και τους ειδικούς της ΠΕΠΑ. Η προβλεπόμενη ποδηλατική ενδυμασία (κράνος, ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ή καλουπιέ κ.λ.π.) θεωρείται απαραίτητη.
• Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.
• Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.
• Δεν επιτρέπονται τα Ι.Χ, συνοδείας.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ / ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι απονομές θα γίνουν την κεντρική πλατεία του Ξηροκαμπίου αμέσως μετά τον τερματισμό του αγώνα αντοχής και αυτού των μαθητών.
Όλοι οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
Επίσης, μαζί με τις βραβεύσεις θα γίνουν και οι απονομές στις φανέλες των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος της Π.Ε.Π.Α.

Συγκεκριμένα
1ος : Κύπελλο – χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα
2ος : Αργυρό μετάλλιο – δίπλωμα
3ος: Χάλκινο μετάλλιο – δίπλωμα

4ος, 5ος, 6ος, αναμνηστικό δίπλωμα (για τις κατηγ. Α ́, Δ ́, Θ ́.)

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
• H απόρριψη αθλητή από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
• Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.
• Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
• Επιτρέπετε να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς.
• Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
• Απαγορεύεται ρητά για οποιονδήποτε λόγο η βοήθεια για την κίνηση του αθλητή κατά τον αγώνα, όπως το σπρώξιμο ή ρυμούλκηση / τράβηγμα του αθλητή από άλλο μέσο ή εξωτερικό παράγοντα επιπρόσθετο της δικής του σωματικής δύναμης.
• Κανένας αθλητής δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει παράπονα ή ενστάσεις ή να παρακωλύσει με οποιονδήποτε τρόπο το έργο της αγωνόδικου επιτροπής. Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εγγράφως και να δοθούν στον αλυτάρχη του αγώνα αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης.
• Η καθαριότητα των χώρων που περνάμε και μας φιλοξενούν είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας. Διατηρήστε τους χώρους καθαρούς. Η ρύπανση των χώρων μπορεί να επιφέρει από την αγωνόδικο επιτροπή ποινή αποκλεισμού.
• Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, όπως και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα).

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

ΑΘΛΟΘΕΤΗΣ: VITEX
ΧΟΡΗΓΟΣ: Δήμος Σπάρτης, Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπαρτιατών, Δ.Δ. Φάριδος. ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Περιοδικό MBike
ΕΤΗΣΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: ENDURA, Κυκλοποδηλατική Bianchi, Santini, Marathon Bikes, My Athlete.

 

Δείτε επίσης

Δράση ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2020 Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου με ...

Η Αθήνα ανοίγει το δρόμo στο ποδήλατο και τους πεζούς

Κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της πόλης Από τα μέσα Ιουνίου ξεκινούν οι σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ...

δήμος Καρδίτσας

And the winner is… Δήμος Καρδίτσας!

O Δήμος Καρδίτσας στην πρώτη θέση της Ευρώπης!   Ο Δήμος Καρδίτσας κερδίζει το πρώτο ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest