Home | Αρχική | Ο 23ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας στις 17 Απριλίου 2016

Ο 23ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας στις 17 Απριλίου 2016

Δυο μέρες γεμάτες ποδήλατο στην Αθήνα

Ο 23ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 17 Απριλίου 2016, έχει και πάλι ως στόχο να δείξει στους Αθηναίους πως η πόλη της Αθήνας είναι πιο όμορφη με ένα ποδήλατο!

Με εκκίνηση από την καρδιά της πόλης, την Πλατεία Συντάγματος, ο 23ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας, που αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του ΟΠΑΝΔΑ για το ποδήλατο, αναμένεται να είναι η πιο επιτυχημένη ως τώρα διοργάνωση του θεσμού.

Η βόλτα διασχίζει μερικά από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, περνώντας μπροστά από σημεία ιδιαίτερου αισθητικού και ιστορικού ενδιαφέροντος όπως η Πλατεία Συντάγματος, ο Εθνικός Κήπος, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το Πάρκο Ελευθερίας, το Πεδίο του Άρεως, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, την Πλατεία Ομονοίας, το Μουσείο της πόλεως των Αθηνών, το Ιστορικό Μουσείο για να καταλήξει και πάλι στην πλατεία Συντάγματος.

Η διαδρομή των 11.5 περίπου χιλιομέτρων που φέτος προτείνει ο 23ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας, δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες – ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης – να ανακαλύψουν την Αθήνα με ένα άλλο μάτι και ταυτόχρονα αποτελεί μια πρόκληση για όλους εμάς να σκεφτούμε πως το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει ένα μέσο εναλλακτικής μετακίνησης στην πόλη.

IMG_2427 (1)

Παράλληλα με τη διευρυμένη φέτος διαδρομή του Ποδηλατικού Γύρου, θα υπάρξει και μια μικρότερη διαδρομή για ΑΜΕΑ καθώς και μια διαδρομή για μικρά παιδιά.

Όλοι λοιπόν στο κέντρο της Αθήνας, με ποδήλατο, την Κυριακή 17 Απριλίου!

Δηλώστε σήμερα κιόλας συμμετοχή για να πάρετε εγκαίρως τον αριθμό συμμετοχής σας που θα σας δώσει πρόσβαση στις κληρώσεις με πολλά δώρα.

Ο Ποδηλατικός Γύρος αντικατοπτρίζει την κοινωνική προσπάθεια του Οργανισμού και έχει έναν ιδιαίτερο σκοπό: με 1€ συμβάλλουμε στην οικονομική ενίσχυση του ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Συντάγματος στις 09.30 και 09:50 των διαδρομών  11,5χλμ. και 3χλμ.αντίστοιχα, ενώ η εκκίνηση των Α.μεΑ. θα δοθεί στις 09:45 από τα Προπύλαια.

Διαδρομές:

11,5 χλμ: Εκκίνηση 09:30 στην πλ. Συντάγματος στο ύψος της οδού Ερμού, με κατεύθυνση προς την Οδό Φιλελλήνων:
Πλ. Συντάγματος – Φιλελλήνων – Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Όλγας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ζαχάρωφ  (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ιουλιανού – Λιοσίων – Μάρνης – Καρόλου – πλ. Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – Θερμοπυλών (αριστερά) – Πειραιώς – Σταδίου – πλ. Συντάγματος (τερματισμός)

IMG_2311 (1)

3 χλμ: Εκκίνηση 09:50 επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή:
Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Ομόνοια – Σωκράτους (αριστερά) – Πειραιώς (αριστερά) – Σταδίου – πλ. Συντάγματος (τερματισμός)

Διαδρομή Α.με.Α. 1 χλμ: Εκκίνηση 09:45 στα Προπύλαια:
Προπύλαια Πανεπιστημίου – Πανεπιστημίου – Πεσμαζόγλου (αριστερά) – Σταδίου – πλ. Συντάγματος (τερματισμός)

Εγγραφές & Παραλαβή αριθμού

 • Ηλεκτρονικές εγγραφές, έως 15 Απριλίου και ώρα 16:00
  Για εγγραφές ενηλίκων πατήστε εδώ.
  Για εγγραφές ανηλίκων πατήστε εδώ.
  Η παραλαβή των αριθμών, όσον αφορά στις ηλεκτρονικές εγγραφές, θα γίνεται από 4 έως 16 Απριλίου, μόνο από τα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Ισόγειο-αίθουσα  Κόντογλου,  Τμήμα Προγραμματισμού –Ανάπτυξης και Μαζικού Αθλητισμού, Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 –16:00 και το Σάββατο 16/4, 9:00 – 17:00, τηλ. 210-5284873 – 4
 • Την ημέρα της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται εγγραφές για όλες τις διαδρομές στη γραμματεία του αγώνα στην πλατεία Συντάγματος, από τις 7:00 έως 8:30 π.μ. 

 Πληρωμή αντιτίμου:

 1. Για τις ηλεκτρονικές εγγραφές απευθυνθείτε μόνο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).
 2. Στην τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. (IBAN GR 1902602400000330201149120) με την επίδειξη της απόδειξης κατάθεσης κατά την παραλαβή.
 3. Στην Εθνική Τράπεζα (IBAN GR 4501101080000010848026406) με την επίδειξη της απόδειξης κατάθεσης κατά την παραλαβή.

 

Athens Bike Weekend – 16/17 Απριλίου 2016

Το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Απριλίου, ξεκινά στην Αθήνα ένας νέος θεσμός, το “Athens Bike Weekend”: Ένα Σαββατοκύριακο με ποδήλατο στο κέντρο της πόλης, με δράσεις, παιχνίδια, έκθεση ποδηλάτων και ευκαιρίες για τους πολίτες να ανακαλύψουν και να χαρούν το ποδήλατο.

IMG_2470 (1)

Από το πρωί του Σαββάτου 16 Απριλίου, η Πλατεία Συντάγματος θα γεμίσει ποδήλατα σε μια ανοιχτή για όλους και με ελεύθερη είσοδο διοργάνωση: Ελάτε να δοκιμάσετε Ηλεκτρικά ποδήλατα, φέρτε το ποδήλατό σας να το ελέγξουμε και να σας κάνουμε τις απαραίτητες μικρορυθμίσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, βρείτε την ευκαιρία να ανεβείτε σε ένα ποδήλατο και να ξαναθυμηθείτε τη χαρά της πρώτης πεταλιάς και φυσικά, φέρτε τα παιδιά σας για να κάνουν ποδήλατο ή και να μάθουν ποδήλατο με τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτών μας.

Αλλά αυτές είναι μερικές μόνο από τις δράσεις στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει κάποιος καθώς παράλληλα, θα υπάρχει μια μόνιμη έκθεση ποδηλάτων, στο πλαίσιο της οποίας οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν σύγχρονα ποδήλατα πόλης, βουνού ή δρόμου, να λύσουν όλες τις απορίες τους γύρω από το ποδήλατο και τον εξοπλισμό του αλλά και να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα ενός σύγχρονου ποδηλάτου.

Το Athens Bike Weekend θα κορυφωθεί το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου με την εκκίνηση του 23ου Ποδηλατικού Γύρου και οι εκδηλώσεις για το ποδήλατο θα συνεχιστούν και μετά τον τερματισμό του, ως το απόγευμα της Κυριακής.

Το Athens Bike Weekend αποτελεί έναν νέο θεσμό για την πόλη, με στόχο την ανάπτυξη και τη χρήση του ποδηλάτου στην Αθήνα.

IMG_2313 (1)

Δείτε επίσης

Πετάλια DMR Vault: κορυφαία απόδοση και αξιοπιστία!

DMR Vault: πετάλια απο «σπίτι» Τα πετάλια DMR Vault χαρακτηρίζονται σαν τα κορυφαία πετάλια πλατφόρμες της αγοράς, ...

H ημέρα που άλλαξαν όλα στο Γύρο Ιταλίας

Ριζικές αλλαγές στο Giro, στο 18ο stage Ο Hindley είναι ο νικητής της ημέρας και ...

Nino Schurter

Ο Nino Schurter Πρωταθλητής Ευρώπης

Ένας εντυπωσιακός τερματισμός που γράφει ιστορία Ο Nino Schurter, μπορεί να έχασε το Παγκόσμιο αλλά ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest