Home | Αρχική | Κυριακές στην Τεχνόπολη

Κυριακές στην Τεχνόπολη

Η τέχνη είναι στους δρόμους!

Την Κυριακή 27 Μαΐου η Τεχνόπολη γίνεται μικρογραφία της πόλης όλης και μας μυεί στις τέχνες που συναντάμε στους δρόμους! Από τις 11.00 έως τις 14.00, οι λιλιπούτειοι φίλοι μας έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του τσίρκου, τη συναρπαστική τέχνη του graffiti, το street dance και την capoeira αλλά και την αρχιτεκτονική! Αυτή την Κυριακή, βγαίνουμε έξω και ανακαλύπτουμε γιατί η τέχνη είναι στους δρόμους!

Στην παιδική χαρά της Τεχνόπολης θα φτιάξουμε την πολύχρωμη μακέτα εργοστασίου ενώ την ίδια ώρα στους Νέους Φούρνους με τους εκπαιδευτές του Athens Circus θα γίνουν όλοι μικροί ζογκλέρ και ακροβάτες. Η ομάδα Imaginary Rooms, από το Innovathens – Αεροφιλάκιο 2 κάνουμε επίθεση σε όλες τις επιφάνειες της Τεχνόπολης και γνωρίζουμε την τέχνη του graffiti μέσα από ένα εργαστήριο-ωδή στη φαντασία.

Η ομάδα Abada-Capoeira μας βάζει στο κλίμα και μας μεταφέρει την ενέργεια «roda» μετατρέποντας τις Δεξαμενές Καθαρισμού σε δρόμους της Βραζιλίας. Στο SkyWalk μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουμε μία χορευτική street dance performance από το Artyfio σε συνεργασία με την ομάδα A(r)ct και για το τέλος μας περιμένει μία παράσταση επίδειξης από το παιδικό τμήμα του Athens Circus!

Το πρόγραμμα αναλυτικά

«Οι αρχιτέκτονες του εργοστασίου» αρχιτεκτονικό/εικαστικό εργαστήριο από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικά Χαρά
Ώρα έναρξης: 11:00
Παιδιά 3 έως 8 μαζί με τους γονείς τους.
Διάρκεια: 60’

Πόσοι από εμάς «χωράνε» μέσα σε μία καμινάδα;
Θα γίνουμε όλοι μικροί αρχιτέκτονες και θα παρατηρήσουμε πόσο μεγάλα είναι τα κτίρια ενός εργοστασίου και πόσο μικροί είμαστε εμείς δίπλα τους! Παίρνουμε χαρτόνια και μπογιές και φτιάχνουμε τη μακέτα του δικού μα πολύχρωμου εργοστασίου που μπορούμε να το κρατήσουμε στα χέρια μας!

«Εργαστήρι τεχνικών τσίρκου» από τους εκπαιδευτές του Athens Circus
Χώρος διεξαγωγής: Νέοι Φούρνοι
Ώρα έναρξης: 11:00
Παιδιά 7 έως 12 μαζί με τους γονείς τους
Διάρκεια: 60’

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το μαγικό κόσμο του τσίρκου και θα μάθουν να ισορροπούν και να χειρίζονται όλα όσα οι ζογκλέρ, οι ακροβάτες και οι ισορροπιστές χρησιμοποιούν στη δουλειά τους.

Εκπαιδεύτρια: Ειρήνη Γκούροβα

«Ζωντανεύοντας στην πόλη» εργαστήριο graffiti από την ομάδα Imaginary Rooms
Χώρος διεξαγωγής: Innovathens – Αεριοφυλάκιο 2
Ώρα έναρξης: 11:00 για παιδιά από 4 έως 8 ετών 12:00 για παιδιά από 7 έως 12 ετών
Διάρκεια: 60’

Η Αθήνα είναι μία πόλη όπου το πέπλο του graffiti και της street art την έχει αγκαλιάσει, προσφέροντας μία χρωματιστή καθημερινότητα στους 5μιση εκατομμύρια διαφορετικούς χαρακτήρες που κατοικούν σε αυτήν. Εμπνεόμαστε από την πληθώρα διαφορετικών προσωπικοτήτων και τους τοίχους της πόλης, προσθέτουμε λίγη παιδικά φαντασία και άφθονα δημιουργικά λάθη και με εργαλείο τους μαρκαδόρους μας ζωγραφίζουμε άπειρα μικρά characterakia-doodles, με τα οποία κάνουμε επίθεση σε όλες τις διαθέσιμες επιφάνειες της Τεχνόπολης. Τα mini posters και τα stickerακια που θα δημιουργηθούν πρόκειται να μοιράσουν απλόχερα χαμόγελα στους ίδιους τους δημιουργούς, όσο και στους θεατές-κατοίκους της πόλης, όπως άλλωστε ορίζει και η street art.

Εισηγητές workshop: Μανώλης Ηλιόπουλος, Νάντια Στασινού

«Capoeira Street Roda» εργαστήριο Capoeira από την ομάδα Abada-Capoeira
Χώρος διεξαγωγής: Δεξαμενές Καθαρισμού
Ώρα έναρξης: 12:00
Παιδιά από 6 έως 12
Απαραίτητη αθλητική ενδυμασία
Διάρκεια: 60’

Αυτήν την Κυριακή μεταφέρουμε – σε όλους τους μικρούς μας φίλους στην Αθήνα – το κλίμα και την ενέργειά μας «roda» της Capoeira όπως παίζεται στους δρόμους της Βραζιλίας. Στη «roda» σχηματίζουμε έναν κύκλο στον οποίο παίζουμε παραδοσιακά βραζιλιάνικα μουσικά όργανα, τραγουδάμε και παίζουμε capoeira.

Η capoeira είναι μία αφροβραζιλιάνικη πολεμική τέχνη η οποία έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αποτελέσει μία εξαιρετική ενασχόληση για παιδιά. Συνδυάζοντας τη μουσική, το τραγούδι, την κίνηση και την ομαδικότητα προσφέρει εκτός από ψυχαγωγία ένα σημαντικό παράγοντα κινητικής, νοητικής και συναισθηματικής ανάπτυξης.

«Οι οδοχορευτές» χορευτική street dance performance από το Artfygio σε συνεργασία με την ομάδα A(r)ct
Χώρος διεξαγωγής: SkyWalk
Απευθύνεται σε οικογένειες
Ώρα έναρξης: 12:00
Διάρκεια: 60’

Οι οδοχορευτές αποφάσισαν να βγουν πάλι στους δρόμου για να χορέψουν μαζί σου στους ρυθμούς της πόλης. Ελευθέρωσαν την τέχνη του χορού μέσα από τα θέατρα και πίσω από τις κουρτίνες και τη φέρνουν μαζί τους έξω, στους δρόμους και στις πλατείες!

Μέσα από τα ίδια τους τα σώματα ξεκινάει ο χορός που με πολύχρωμες κινήσεις, παιχνιδιάρικες πόζες και τρισδιάστατα σχήματα σε προσκαλεί και εσένα να χορέψεις με κέφι, αφουγραζόμενες/η τους ήχους και παρατηρώντας τις εικόνες της πόλης.

Μία παράσταση χορού, στην οποία γινόμαστες όλοι, μικροί και μεγάλοι, οδό… χορευτές!

Μία δράση για όλη την οικογένεια που μας προσκαλεί να βιώσουμε την τέχνη του χορού και του θεάτρου μέσα στην όμορφη αυλή της Τεχνόπολης.

«Circus Kids» παράταση τσίρκο από το παιδικό τμήμα του Athens Circus
Χώρος διεξαγωγής: Νέοι Φούρνοι
Ώρα έναρξης: 13:00
Παιδιά από 2 ετών
Διάρκεια: 80’

Τα παιδιά δημιουργούν χορογραφίες, ισορροπούν και παίζουν με αντικείμενα τσίρκο με την άνεση έμπειρων καλλιτεχνών του είδους. Μία παράσταση επίδειξης από το παιδικό τμήμα του Athens Circus για όλους όσοι ενδιαφέρονται για τον υπέροχο κόσμο του παιδικού τσίρκο.

Εκπαιδεύτρια: Ειρήνη Γκούροβα

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη με απαραίτητα τηλεφωνική κράτηση: τηλ.: 2130109327
(Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-16:00)

Τεχνόπολη  Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ.: 213 0109300, prress@athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com

Δείτε επίσης

Marin Bobcat Trail 3

MARIN Bobcat Trail 3: ένα μοντέρνο hardtail για όλους!

Marin Bobcat Trail 3: made for fun! Όταν αναφερόμαστε σε ποδήλατα βουνού, αναφερόμαστε αυτομάτως στις ...

H Pon.Bike δημιουργεί τη μεγαλύτερη ποδηλατική εταιρεία στον πλανήτη!

H συγχώνευση της Dorel Sports με την Pon.bike αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά ποδηλάτου Η ...

H Nutrilab Team στο Ironman 70.3 Costa Navarino

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο αγώνας IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino θα διεξαχθεί στη Μεσσηνία ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest