Home | Αρχική | Muc-off και καθάρισες: Ποδήλατο αστραφτερό σε 5 βήματα
Muc-off

Muc-off και καθάρισες: Ποδήλατο αστραφτερό σε 5 βήματα

Πώς να καθαρίσεις το ποδήλατό σου με Muc-off

Παραπονιέσαι πως ενώ αγαπάς το ποδήλατό σου δεν μπορείς να ασχοληθείς αρκετά με αυτό; Ρίξε μια ματιά και θα διαπιστώσεις πως δεν είναι όσο καθαρό θα έπρεπε! Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να το κάνεις να λάμψει!

 

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα βρόμικο ποδήλατο με γεμάτη υπολείμματα από λάδι και χώμα αλυσίδα! Εντάξει, υπάρχει, το να μην έχεις ποδήλατο αλλά υποτίθεται πως για να το διαβάζετε, ήδη έχετε ποδήλατο!

Ευτυχώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει σημαντικά και πλέον τα προϊόντα καθαρισμού είναι εξαιρετικά εύχρηστα, βιοδιασπώμενα και οικονομικά. Που σημαίνει πως δεν έχετε καμία δικαιολογία το ποδήλατό σας να μην είναι καθαρό!

Γιατί να είναι καθαρό; Πρώτον για να μην είναι βρόμικο! Δεύτερον γιατί ένα καθαρό ποδήλατο έχει καλύτερη κύληση. Η αλυσίδα και τα γρανάζια κερδίζουν διάρκεια ζωής και απόδοση και η λίπανση είναι πιο αποτελεσματική – δεν μπορείς να λιπάνεις σωστά μια βρόμικη αλυσίδα!

Επιπλέον, σε ένα καθαρό ποδήλατο φαίνονται πιθανά προβλήματα – μακριά από μας – σε πλαίσιο και πιρούνι. 

Τέλος, επειδή το ποδήλατο μένει μαζί μας, μέσα στο σπίτι, δεν είναι λογικό να μην είναι απολύτως καθαρό!

Muc-off

Η πρόταση της Muc-off

Η Muc-off είναι μία Βρεταννική εταιρεία που, από την πρώτη κιόλας στιγμή της εμφάνισής της, έχει προκαλέσει αίσθηση στην αγορά. Διαθέτει προϊόντα ποιοτικά, αποτελεσματικά, φιλικά στο περιβάλλον αλλά και στο ποδήλατο.

Η γκάμα της Muc-off είναι εξαιρετικά μεγάλη – διαθέτει καθαριστικά, λιπαντικά, προστατευτικά σχεδον για… οτιδήποτε.

Εμείς όμως επιλέξαμε τα τρία βασικά προϊόντα που πιστεύουμε πως είναι απαραίτητα για ένα ολοκληρωμένο καθάρισμα:

 

Muc-off
Nano Tech Bike Cleaner

 

Nano Tech Bike Cleaner: Το γνωστό σε όλους μας “ροζ” καθαριστικό που είναι συμπυκνωμένο, αποτελεσματικό και, κυρίως, βιοδιασπώμενο. Ενδεικτική τιμή λιανικής: 14.95 €

 

 

Bio Chain Cleaner: Επίσης βιοδιασπώμενο, κατάλληλο για πλαίσια carbon, μοσχοβολάει σαν τσιχλόφουσκα. Ενδεικτική τιμή λιανικής: 9.95 €

 

 

Bike Protect: Εξαιρετικό σπρέϊ προστασίας του ποδηλάτου που προστατεύει με εκπληκτικό τρόπο ολόκληρο το ποδήλατο από το ίδιο το νερό του πλυσίματος, καλύπτει με ένα φιλμ προστασίας το πλαίσιο, την αλυσίδα, όλα τα μεταλλικά μέρη και τη βαφή. Είναι φυσικά κατάλληλο για carbon και επίσης έχει υπέροχο άρωμα.  Επίσης προστατεύει το ποδήλατο ανάμεσα στα πλυσίματα. Ενδεικτική τιμή λιανικής: 11.95 €

Η διαδικασία

Η διαδικασία πλυσίματος με τα προϊόντα της Muc-off είναι απλή:

 

Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσουμε την αλυσίδα και τα γρανάζια

 

ΒΗΜΑ 1: Χρησιμοποιούμε το Bio Chain Cleaner για να ψεκάσουμε την αλυσίδα και τα γρανάζια. Αν υπάρχει αρκετή βρομιά χρησιμοποιούμε βουρτσάκι καθαρισμού (ακόμα και μαλακή οδοντόβουρτσα ή πανί) προκειμένου να τρίψουμε τοπικά. Αφήνουμε το καθαριστικό να ενεργήσει για μερικά λεπτά.

Προσοχή: Τα υπολείμματα από το λάδι και τις σκόνες θα στάξουν στο πάτωμα, άρα φροντίστε, αν χρειάζεται, να προστατεύσετε το σημείο στο οποίο κάνετε τη διαδικασία.

 

 

Ένα καλό ψέκασμα με νερό είναι το δεύτερο βήμα!

 

ΒΗΜΑ 2: Βρέχουμε όλο το ποδήλατο με νερό. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για να υποδεχτεί το ποδήλατο το Nano tech bike cleaner

 

Muc-off
Το ροζ Bike Cleaner θα κάνει… όλη τη δουλειά!

 

ΒΗΜΑ 3: Ψεκάζουμε το ποδήλατο όλο με Nano Tech Bike Cleaner. Φροντίζουμε να το ψεκάσουμε καλά, όλα τα σημεία του, ώστε να καλυφθεί ολόκληρο.

Περιμένουμε 3-5 λεπτά προκειμένου να δράσει ο αφρός. Αν υπάρχουν σημεία με έντονη βρόμα ή κολλημένη λάσπη, χρησιμοποιούμε ένα πανί για να τα τρίψουμε.

 

 

Muc-off
Ξεπλένουμε με νερό

 

ΒΗΜΑ 4: Ξεπλένουμε προσεχτικά το ποδήλατο με νερό, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στις αρθρώσεις και όπου είναι επικίνδυνο το νερό να περάσει στο εσωτερικό του πλαισίου. Πλέον το ποδήλατό μας είναι πεντακάθαρο, το ίδιο και η αλυσίδα και τα γρανάζια! 

 

 

Το Bike Protect θα κάνει τη διαφορά

 

ΒΗΜΑ 5: Τώρα είμαστε έτοιμοι να ψεκάσουμε το ποδήλατο με το Bike Protect, το οποίο θα το προστατεύσει από το νερό και την υγρασία, θα κάνει το χρώμα πιο βαθύ και θα προστατεύσει επίσης όλα τα μεταλλικά μέρη. Επίσης, το ποδήλατό μας θα λερωθεί πιο δύσκολα ανάμεσα σε δύο πλυσίματα.

Στη συνέχεια το σκουπίζουμε με ένα μαλακό πανί και είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε στο στάδιο της λίπανσης!

 

 

Muc-off

Καθαρές δουλειές!

Η διαδικασία όπως είδατε είναι απλή. Μπορεί να γίνει σε 10 λεπτά το πολύ και είναι εύκολο να την κάνετε ακόμα και στο μπαλκόνι ή στην μπανιέρα (ειδικά αν το ποδήλατο δεν είναι ιδιαίτερα βρόμικο).

Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως η διαφορά θα είναι όχι μόνο οπτική αλλά και ουσιαστική. Το ποδήλατό σας θα πηγαίνει καλύτερα και θα νιώθετε σαν να κάνατε μια μικρή αναβάθμιση!

 

 

Muc-off
Aν θέλετε να τα έχετε «όλα σε ένα» υπάρχει και το Dirt Bucket Kit!

 

Επιπλέον – όσο κι αν ακούγεται “υπερβολικό” – είναι μια διαδικασία που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το ποδήλατό σας. Να ανακαλύψετε πιθανά ορατά προβλήματα ή σημεία τα οποία θέλουν φροντίδα. 

Aν τώρα είστε από εκείνους που τους αρέσουν τα «κιτ», το Dirt Bucket Kit τα έχει όλα και επιπλέον βούρτσες και σφουγγάρι καθαρισμού αλλά και λιπαντικά!

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα το μετανιώσετε, ούτε εσείς ούτε όσοι μοιράζονται το σπίτι μαζί σας!

Αντιπρόσωπος της Muc-off στην ελληνική αγορά είναι η εταιρεία Orient Bikes.

Δείτε επίσης

Για προπόνηση στα βουνά του Taiwan KOM

Στην χώρα του ποδηλάτου, με ποδήλατο Μπορεί να βρεθείς στην Ταΐβάν για ρόλερς αλλά αυτό ...

ΚΟΚ και ποδήλατο

Earth Dialogues: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητο

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο Κ44, στο πλαίσιο των Earth Dialoges που διοργανώνει η ...

Woom Original 3 Automagic

Το «μαγικό» WOOM Original 3 Automagic!

WOOM Original 3 Automagic όπως λέμε «μαγεία»… Πιστεύετε στη μαγεία; Αν όχι, τότε το ολοκαίνουργιο ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest