Home | Αρχική | ΖIPP 808 NSW Carbon Clincher

ΖIPP 808 NSW Carbon Clincher

O ορισμός της ανώτερης εξέλιξης

H κορυφαία αμερικανική εταιρεία παρουσίασε την πρώτη έκδοση της καινούργιας της σειράς τροχών NSW.

Oι τροχοί 808 NSW Carbon Clincher έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα τη μέγιστη αεροδυναμική απόδοση. Κάθε τμήμα τους έχει επανασχεδιαστεί, ορίζοντας το ξεκίνημα μίας νέας εποχής για την Zipp. Oι μηχανικοί της εταιρείας έχουν εφαρμόσει τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες για την βελτίωση της σταθερότητας στους πλάγιους ανέμους και την μείωση των τριβών κύλισης. Συγκριτικά με το μοντέλο 808 firecrest, oι τροχοί 808 NSW εξοικονομούν 3 με 4 watt, γεγονός που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση 90 δευτερολέπτων σε μία διαδρομή ironman – απόστασης 180 χιλιομέτρων – με μέση ωριαία ταχύτητα 40 χιλιόμετρα την ώρα.
Για την εξέλιξη τους πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 40 μελέτες CFD και πολλαπλά δοκιμαστικά σε ειδικούς θαλάμους αέρα (WIND TUNNEL), όπως στο ARC Wind Tunnel που βρίσκεται πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις της Zipp στην Ινδιανάπολη. Oι τροχοί έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία και σε αγωνιστικές συνθήκες οδήγησης. Στο τρίαθλο, ο Γερμανός Jan Frodeno κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα 70.3 στην Αυστρία. Στην δεύτερη θέση του ίδιου αγώνα τερμάτισε ο συμπατριώτης του Frodeno, Sebastian Kienle, οδηγώντας και αυτός τους τροχούς 808 ΝSW. Στην ποδηλασία, η ομάδα Velocio-SRAM Pro Cycling κέρδισε το χρυσό στην ομαδική χρονομέτρηση γυναικών και η ομάδα Boels-Dolmans Cycling Team το ασημένιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου της UCI, στο Richmond της Virginia.

Cognition Hubset

Τα ολοκαίνουργια κέντρα Cognition με την τεχνολογία Axial Clutch μειώνουν το drag απεμπλέκοντας τον μηχανισμό – τύπου ratchet – στο ρολάρισμα.

Έτσι μπορεί ο αναβάτης να προσεγγίσει τις στροφές με μεγαλύτερη ταχύτητα, εξοικονομώντας πολύτιμα δευτερόλεπτα. Η σχεδίαση στις φλάντζες του εξωτερικού σώματος του οπίσθιου κέντρου σε σχήμα αστεριού, σε συνδυασμό με τις straight pull ακτίνες, δεν επιτρέπει στα φορτία που αναπτύσσονται να μεταφερθούν στα ρουλεμάν.

Επίσης, η οδοντωτή σχεδίαση στο εξωτερικό περίβλημα του εμπρόσθιου κέντρου, διατηρεί ακέραιη την διάμετρο της επιφάνειας στην οποία εδράζονται τα ρουλεμάν, από την πίεση που ασκεί το radial πλέξιμο των ακτίνων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα ρουλεμάν να ρολάρουν γρηγορότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΑΒLC  SawTooth   

H νέα σχεδίαση SawTooth των στεφανιών, αποτελείται από 12 κόμβους, ειδικά χρονισμένους να ξεκινήσουν την αεροδυναμική διάτμηση με ρυθμό 50Hz, σε ταχύτητα κίνησης των 32 χιλιομέτρων την ώρα.

Αυτή η σχεδίαση μειώνει το αεροδυναμικό drag υπό γωνία yaw, βελτιώνοντας τη σταθερότητα στον πλευρικό άνεμο. Το προφίλ των στεφανιών παρέμεινε στα 82 χιλιοστά, με το μέγιστο εξωτερικό φάρδος να έχει ελαφρώς αυξηθεί 27.8 χιλιοστά.

Showstopper

Γνωρίζοντας καλά την σημασία των αποδοτικών φρένων στην αγωνιστική οδήγηση, οι μηχανικοί της αμερικανικής εταιρείας χρησιμοποιούν στην ειδική επιφάνεια φρεναρίσματος των στεφανιών, καρβίδιο του πυριτίου. Πρόκειται για μία από της σκληρότερες ουσίες που υπάρχουν και παρέχει ανεξάντλητα αποθέματα δύναμης, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και την διάρκεια του φρεναρίσματος.

Oι τροχοί θα είναι διαθέσιμοι το Δεκεμβρη του 2015 με κόστος στα 3.000 ευρώ. Το βάρος τους ανέρχεται στα 1810 γραμμάρια (830γρ ο μπροστά και 980γρ ο πίσω). Στη τιμή περιλαμβάνουν, τιτανίου μπλοκάζ, προεκτάσεις Silca για τις βαλβίδες, τσάντες μεταφοράς, τακάκια Platinum Pro Evo, σαμπρέλες και φακαρόλες.

Περισσότερες πληροφορίες: www.zipp.com

Δείτε επίσης

Κινούμαι ηλεκτρικά: Η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΝ κ. Αλεξάνδρα Σδούκου μας δίνει όλες τις πληροφορίες

Κινούμαι ηλεκτρικά: Η πλατφόρμα άνοιξε Ποιός καταλληλότερος για να μας δώσει όλες τις πληροφορίες σχετικά ...

Χρυσικόπουλος

Σπύρος Χρυσικόπουλος: Αθλητής υπερ-αποστάσεων

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος μιλάει στον MBike για υπεραποστάσεις Πώς αποφασίζει την επόμενη περιπέτειά του ένας ...

«Κινούμαι Ηλεκτρικά» – Ανοίγει η πλατφόρμα της επιδότησης

Από τις 7 Αυγούστου η δυνατότητα αγοράς ή μίσθωσης ηλεκτρικών οχημάτων Στις 24 Αυγούστου ανοίγει ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest