Home | Αρχική | Δοκιμάζουμε τα ελαστικά Vittoria Corsa Speed TLR 23c

Δοκιμάζουμε τα ελαστικά Vittoria Corsa Speed TLR 23c

Ασύγκριτη ταχύτητα και απόδοση!

Με απόδοση που βάζει «φωτιά» στο δρόμο, τα κορυφαία ελαστικά Corsa Speed TLR της Vittoria δικαιολογούν τον τίτλο των πιο γρήγορων ελαστικών δρόμου του πλανήτη!

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βελτιωθεί η απόδοση ενός ποδηλάτου είναι η αναβάθμιση των ελαστικών του. Η επιρροή τους στην οδηγική συμπεριφορά του ποδηλάτου, την απόδοση και την ασφάλεια ανέρχεται σε τέτοιο βαθμό που κατά τη γνώμη μας το κόστος δεν πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Όμως, ανεξάρτητα από το κόστος, δεν είναι όλα τα ελαστικά κατάλληλα για όλες τις χρήσεις και τις διαφορετικές απαιτήσεις των αναβατών.

Τα ελαστικά Corsa Speed TLR αποτελούν το κορυφαίο μοντέλο της Vittoria και όπως αναφέρουμε στον υπότιτλο του άρθρου, φέρουν τον τίτλο των πιο γρήγορων ελαστικών δρόμου του πλανήτη και προορίζονται αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση.

Παράλληλα, αποτελούν και το πρώτο μοντέλο tubeless της ιταλικής εταιρείας, το οποίο σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών μετρήσεων είναι γρηγορότερο από το αντίστοιχο μοντέλο tubular.

Τα ελαστικά Corsa Speed TLR διαθέτουν πανάλαφρο και ειδικά σχεδιασμένο Tubeless Corespun πέλμα 320tpi και είναι κατασκευασμένα από υλικό τετραπλής σύστασης 4C. Kάθε συστατικό έχει διαφορετικές ιδιότητες με χαρακτηριστικότερο το G + Isotech® – το μοναδικό και επαναστατικό μίγμα Graphene της Vittoria που ενισχύει την ταχύτητα (αντίσταση κύλισης), την πρόσφυση, την αντίσταση στη φθορά και την αξιοπιστία.

Εντύπωση προκαλεί το πόσο λεπτό είναι το πάχος του πέλματος των ελαστικών και πόσο μαλακό, όπως και το βάρος τους στα 225γρ. (το κάθε ένα) που τα καθιστά τα ελαφρύτερα ελαστικά tubeless ready της αγοράς αυτήν τη στιγμή. Εξαιρετικά εύκολη είναι και η τοποθέτησή τους σε τροχούς tubeless.

Απόδοση

Σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής ακολουθήσαμε πίστα τις οδηγίες της Vittoria και χρησιμοποιήσαμε τα ελαστικά σε τροχούς tubeless με αλουμινίου brake track, με την προσθήκη ειδικού υγρού τύπου sealant (30ml στον κάθε τροχό).

Στην οδήγηση, τα ελαστικά Corsa Speed TLR αποδεικνύουν αμέσως πως είναι τα πιο γρήγορα ελαστικά του πλανήτη. Ο όρος «αντίσταση κύλισης» παίρνει πραγματικά άλλη διάσταση. Εκτός όμως από την εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης και την ταχύτητα, τα Corsa Speed TLR διακρίνονται και για τη μαγική αίσθηση στο ρολάρισμα που χαρακτηρίζει όλα τα ελαστικά της σειράς Corsa.

Στην προκείμενη περίπτωση, το πέλμα των ελαστικών είναι τόσο λεπτό και μαλακό που, συνδυαστικά με την απουσία της σαμπρέλας, παρέχει στο ποδήλατο ασύγκριτη ποιότητα κύλισης με υψηλή απορροφητικότητα και εξαιρετικό κράτημα στις στροφές.

Βέβαια η πολύ υψηλή απόδοση και η αγωνιστική φύση των ελαστικών συνεπάγεται με μικρότερη διάρκεια ζωής. Τα Corsa Speed TLR δεν προορίζονται για χρήση μεγαλύτερη των 1000χλμ. Είναι εξαιρετικά ντελικάτα και μαλακά και φθείρονται σχετικά γρήγορα.

Η ανθεκτικότητά τους στα τρυπήματα όμως είναι αρκετά πιο καλή από αυτή που φαντάζει. Η προσθήκη του ειδικού υγρού sealant αναλαμβάνει να κλείνει τις μικρές τρύπες άμεσα χωρίς να επηρεάζεται η οδήγηση. Για ευνόητους λόγους δεν δοκιμάσαμε τα ελαστικά με σαμπρέλα…

Συμπέρασμα
Τα Vittoria Corsa Speed TLR έχουν την ικανότητα να μεταμορφώσουν την απόδοση του ποδηλάτου όπως κανένα άλλο ελαστικό. Το μέλλον ανήκει στα ελαστικά tubeless με τα Corsa Speed TLR να αποτελούν την πιο γρήγορη επιλογή!
Η Vittoria προσφέρει για το 2018 τα ελαστικά Corsa Speed TLR σε δύο διαστάσεις: 700x23c και 700x25c.
Τιμή μονάδας: 69,95€
Αντιπρόσωπος: www.tzortzopoulos.gr

Δείτε επίσης

Scott syncros

Tα νέα φωτάκια της Syncros κάνουν τη νύχτα μέρα

Όταν η νύχτα σε βρει στο ποδήλατο… μη χάσεις το – Syncros – φως σου! ...

Giant TCR 2022: Ο θρύλος συνεχίζεται

Το GIANT TCR καλύτερο από ποτέ Ένα από τα εικονικά μοντέλα της ποδηλασίας δρόμου, το ...

dei e bike festival

Στο δρόμο για τη Λάρισα το ΔΕΗ e-bike Festival

Λάρισα, 27-28 Νοεμβρίου 2021 Η πόλη της Λάρισας, υποδέχεται το πρώτο φεστιβάλ, αποκλειστικά για ηλεκτρικά ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest