Home | Αρχική | Δοκιμάζουμε τη νέα σειρά Ultegra R8000 της Shimano

Δοκιμάζουμε τη νέα σειρά Ultegra R8000 της Shimano

Ultegra R8000: Σταθερή αξία!

Σχεδιασμένη εξίσου για αγώνες, προπονήσεις ή απολαυστικές διαδρομές με φίλους, η νέα σειρά Ultegra R8000 της Shimano απευθύνεται σε αναβάτες παθιασμένους με την ποδηλασία δρόμου που τα θέλουν όλα!

Η σειρά Ultegra αποτελεί παραδοσιακά τo μικρό «αδερφάκι» της σειράς Dura-Ace στην οικογένεια της Shimano καθώς σε κάθε της έκδοση ενσωματώνει στοιχεία και τεχνολογίες από την κορυφαία σειρά της ιαπωνικής εταιρείας.
Στην τελευταία της έκδοση – R8000 – η Ultegra μοιάζει τρομερά για πρώτη φορά εκτός από την εμφάνιση και στη λειτουργία με την αγωνιστική σειρά Dura-Ace R9100.
Οι δύο σειρές μοιάζουν τόσο πολύ λειτουργικά που οδηγώντας τες με… κλειστά μάτια πολύ δύσκολα μπορείς να τις ξεχωρίσεις!

Η νέα σειρά Ultegra R8000 της Shimano εκτός από λειτουργικότερη είναι και ομορφότερη από ποτέ!

Ξεκινώντας από το δισκοβραχίονα FC-R8000, η Shimano τον έχει επανασχεδιάσει στο πρότυπα της Dura Ace R9100 με φαρδύτερα μπράτσα Hollowtech II 4-arm, ενισχυμένα στο επάνω τους σημείο όπου ασκείται η μεγαλύτερη πίεση κατά το πεταλάρισμα ώστε να μεταφέρει ακόμα πιο αποδοτικά την παραγόμενη δύναμη.
Καινούργιας σχεδίασης είναι και o εξωτερικός δίσκος Hollowglide που ενισχύει την ακαμψία και βελτιώνει τη λειτουργία του εμπρόσθιου ντεραγιέ στις αλλαγές ταχυτήτων.

Τα ντεραγιέ της νέας Ultegra R8000 ακολουθούν και αυτά τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Dura Ace R9100. Το εμπρόσθιο ντεραγιέ FD-R8000 διαθέτει απλούστερη σχεδίαση με ενσωματωμένο ρυθμιστή και απλούστερη δρομολόγηση για το συρματόσχοινο (μία μόνο θέση).
Η λειτουργία του είναι άμεση, ακριβής και απαιτεί ελάχιστη δύναμη στο πάτημα του λεβιέ για τη μεταφορά της αλυσίδας από μικρό σε μεγάλο δίσκο.

Στο οπίσθιο ντεραγιέ RD-8000, η Shimano έχει επιλέξει direct mount σχεδίαση με χαμηλότερο προφίλ και την εφαρμογή της τεχνολογίας Shimano Shadow RD – από την XTR. Το ντεραγιέ έρχεται πιο κοντά στο πλαίσιο, διατηρώντας σταθερή απόσταση από την κασέτα, με αποτέλεσμα οι αλλαγές να γίνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια και ευκολία. Επίσης, το ντεραγιέ δεν εξέχει και προστατεύεται καλύτερα σε περίπτωση πτώσης.
Επανασχεδιασμένος είναι και ο «κόκορας», με ελαφρώς αυξημένο μήκος, για να μπορεί να λειτουργήσει με την καινούργια κασέτα 11-30t – SS (short cage). Για όσους θέλουν ελαφρύτερο πάτημα υπάρχει και η έκδοση GS (longer cage), συμβατή με κασέτα 11-34T.

Μεγάλη βελτίωση έχουν δεχθεί και τα φρένα BR-R8000 – σχεδίασης dual-pivot. Η αίσθηση στη λειτουργία τους είναι καταπληκτική και η απόδοση κατά το φρενάρισμα ξεπερνάει κάθε προσδοκία!
Τα φρένα διαθέτουν κομψότερη σχεδίαση με στενότερα κενά μεταξύ των βραχιόνων και συνδυαστικά με την προσθήκη «booster» (μίας μεταλλικής γέφυρας που ενισχύει την ακαμψία) μειώνεται αισθητά η παραμόρφωση και βελτιώνεται η αποδοτικότητα.
Ταυτόχρονα, αυτή η σχεδίαση προσφέρει και περισσότερο χώρο για τα ελαστικά με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η χρήση έως και 28c.

Τη μεγαλύτερη έκπληξη της νέας σειράς αποτελούν οι λεβιεδομανέτες ST-R8000. Για πρώτη φορά η Ultegra διαθέτει λεβιεδομανέτες όμοιες σε σχεδίαση, εργονομία και λειτουργία με αυτές της σειράς Dura-Ace.

Η εργονομία των λεβιεδομανετών είναι εξαιρετική. Το μικρότερης διαμέτρου σώμα κάνει το πιάσιμο πραγματική απόλαυση (και για αναβατές με μικρότερες παλάμες) ενισχύοντας την άνεση και τον έλεγχο του ποδηλάτου.
Η λειτουργία στις αλλαγές των ταχυτήτων είναι ακριβής και άμεση, με θετικό «κλικ» στο πάτημα των λεβιέδων ενώ η επανασχεδιασμένη μανέτα έρχεται πιο κοντά στα drops του τιμονιού, γεγονός που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα αναβάτες που δεν έχουν τα δάχτυλα του Steve Vai…

Συμπέρασμα
Δεν μας είναι καθόλου δύσκολο να χαρακτηρίσουμε τη νέα Ultegra R8000 σαν την καλύτερη μηχανική σειρά της αγοράς αυτή τη στιγμή. Γιατί; Γιατί πολύ απλά προσφέρει απόδοση όμοια με αυτήν της κορυφαίας Dura-Ace R9100 με πολύ πιο χαμηλό κόστος αγοράς και με μία επιβάρυνση μόλις 250γρ. (στο σύνολο).

 

Τη νέα σειρά Shimano Ultegra R8000 θα μπορείτε να δείτε και να δοκιμάσετε στο 8ο Athens Bike Festival
Αντιπρόσωπος: Eurotrade Ltd. τηλ.: 210 6004145

Δείτε επίσης

πόλη με ποδήλατα όμορφη πόλη

Πόλεις με ποδήλατα – όμορφες πόλεις στη Θεσσαλία

Πόλη με ποδήλατα  Όμορφη πόλη Στη γραμμή της εκκίνησης προς μια πορεία για βιώσιμες πόλεις ...

ALBA Optics

Γυαλιά ηλίου για ποδηλάτες που δεν θέλουν να μοιάζουν… με ποδηλάτες

Η ALBA Optics επανασχεδιάζει τα ANVMA Πόσες φορές δεν θα θέλατε να φορούσατε ένα ζευγάρι ...

Giro d' Italia 2021

Τα όσκαρ της Corsa Rosa για το 2021

Μιλάνο, 14 Ιουνίου 2021 Ψηφίστε για τα βραβεία του Giro d’ Italia 2021 Δυο βδομάδες ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest