Home | Αρχική | Δοκιμάζουμε την ηλεκτρονική σειρά Deore XT M8050 Di2 της Shimano

Δοκιμάζουμε την ηλεκτρονική σειρά Deore XT M8050 Di2 της Shimano

Υψηλή τεχνολογία που «αλλάζει» την οδήγηση!

Με τη νέα ηλεκτρονική σειρά Deore XT M8050 Di2 η οδήγηση του ποδηλάτου στο βουνό περνάει… σε άλλο επίπεδο!

Φωτό: Πέτρος Γκότσης

Αφού εξέπληξε τους πάντες με την παρουσίαση της κορυφαίας XTR Di2, της πρώτης ηλεκτρονικής σειράς για χρήση σε ποδήλατα mtb πριν από δύο χρόνια, η Shimano «προκαλεί» ξανά με τη δημιουργία της νέας σειράς Deore XT M8050 Di2.

Η πιο πρωτοποριακή τεχνολογία που διαθέτει η νέα ηλεκτρονική σειρά DEORE XT Di2 M8050 είναι η ασύρματη Bluetooth σύνδεση με το πρόγραμμα E-TUBE, το οποίο είναι το σύστημα που χρησιμοποιεί η Shimano για τη ρύθμιση και τον έλεγχο της λειτουργίας και συμπεριφοράς της Di2.

Μέσω της συνδεσιμότητας Bluetooth, ο αναβάτης μπορεί να επικοινωνεί ασύρματα με τον υπολογιστή του, το tablet ή το smartphone, μέσω της οθόνης πληροφοριών SC-MT800 του συστήματος και μιας νέας μπαταρίας.
Αυτή η δυνατότητα της ασύρματης ρύθμισης και διαχείρισης τους συστήματος επιτρέπει στον αναβάτη να προσαρμόσει τη λειτουργία σύμφωνα με τις προτιμήσεις του… στο βουνό, μέσω ενός app για το smartphone.

Για πρώτη φορά, η Shimano εφάρμοσε στη Deore XT Di2 μια νέα τεχνολογία. Πρόκειται για το ασύρματο σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων D-FLY που επιτρέπει στον αναβάτη να πληροφορηθεί ανά πάσα στιγμή για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και για την επιλεγμένη ταχύτητα στη μετάδοση, σε όλες τις συμβατές ηλεκτρονικές συσκευές που διατίθενται στην αγορά.

Αίσθηση στην οδήγηση
Η σειρά Deore XT M8050 Di2 ενσωματώνει την τεχνολογία της κορυφαίας ηλεκτρονικής σειράς XTR Di2 με αποτέλεσμα η λειτουργία της να θυμίζει… καλορυθμισμένο ρολόι!

Το χειριστήριο έχει αίσθηση μηχανικής σειράς.
Οι αλλαγές ταχυτήτων είναι πολύ γρήγορες, χωρίς δισταγμούς και χωρίς διαφοροποιήσεις ανεξάρτητα με το τερέν.
Οι αλλαγές είναι μαλακές, χωρίς θορύβους και τριγμούς.

Η σειρά μπορεί να δουλέψει πρακτικά μόνο με το πίσω σασμάν, γιατί δέχεται προρυθμίσεις με τις οποίες κάνει τις αλλαγές με συγκεκριμένες σχέσεις.
Ο στόχος είναι να γίνονται οι αλλαγές εξαιρετικά ομαλά προκειμένου να βοηθήσει το στροφάρισμα.

Οι προρυθμίσεις γίνονται από την οθόνη (που αποτελεί και το κέντρο χειρισμών του συστήματος) και μπορεί να γίνουν ακόμα και κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
Με τις προ ρυθμίσεις αυτές, μπορείς να του δίνεις τα «όρια» των σχέσεων και από ένα γρανάζι και πάνω (ή κάτω) να αλλάζει αυτόματα ο μπροστινός δίσκος (Synchro Shift).
Με τον τρόπο αυτό δεν οδηγείς ποτέ με ακραίους συνδυασμούς και έτσι προστατεύονται τα μηχανικά μέρη αλλά ταυτόχρονα δεν βρίσκεσαι ποτέ «κρεμασμένος» σε κάποια σχέση.

Η Di2 έχει τη δυνατότητα «αυτορύθμισης» με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρακτικά η πιθανότητα να βρεθούμε με ξερύθμιστο ντεραγιέ. Με τον τρόπο αυτό όλες οι σχέσεις είναι 100% ακριβείς και η αλλαγή ταχυτήτων γίνεται μια απολαυστική εμπειρία.

Οθόνη ελέγχου
Η οθόνη παρέχει πληροφορίες για την ταχύτητα που έχει επιλεγεί, για το μπροστινό δίσκο, σε ποιο «πρόγραμμα» προρύθμισης βρίσκεται η σειρά ενώ ενημερώνει τον αναβάτη για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Συμπέρασμα
Η ηλεκτρονική σειρά Deore XT M8050 αποτελεί ένα πολύ δελεαστικό πακέτο καθώς συνδυάζει την τεχνολογία Di2, η οποία εγγυάται απροβλημάτιστη λειτουργία, με ένα σύνολο αξιόπιστων περιφερειακών αγωνιστικών προδιαγραφών σε πιο προσιτή τιμή αγοράς – συγκριτικά με την κορυφαία XTR Di2.
Τη νέα ηλεκτρονική σειρά Shimano Deore XT M8050 Di2 θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε στο 8o Athens Bike Festival
Αντιπρόσωπος: Eurotrade Ltd. τηλ.: 210 6004145

Δείτε επίσης

L’ Etape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA

Ολοκληρώθηκε το 2ο L’ Etape Greece by Tour de France presented by SKODA

Υπέροχη διαδρομή, δυνατές συγκινήσεις αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις στις τρεις διαδρομές της διοργάνωσης L’ Etape Greece ...

Velo-city Ghent

Velo-City Ghent 2024: To μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, φέτος στη Γάνδη

Ποδηλατική Καινοτομία και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Η Γάνδη, μια πόλη γνωστή για την ιστορική γοητεία ...

ποδηλατικός τουρισμός

Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ Πρώτη Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό : «Το παρόν ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest