Home | Αρχική | Γιώργος Μπούγλας: Κάθε αγώνας είναι και μια νέα εμπειρία
Γιώργος Μπούκλας
ΔΕΗ International Tour of Hellas - Stage 4, Spercheiada-Chalkida, 18/5/2024. Photo: Nassos Triantafyllou / Cycling Greece

Γιώργος Μπούγλας: Κάθε αγώνας είναι και μια νέα εμπειρία

Συνέντευξη

Με τον Γιώργο Μπούγλα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε λίγο πριν το τελευταίο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.

Πάντα κεφάτος και όπως φάνηκε, έτοιμος για το τελευταίο ετάπ, μας μίλησε για τη νέα του ομάδα, την εμπειρία του από τον Γύρο αλλά και τον μεγάλο στόχο της χρονιάς, τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι

 

Φωτογραφίες: Nassos Triantafylloy / Cycling Greece

Ο Γιώργος Μπούγλας αγωνίζεται από φέτος με την Burgos – BH, την Ισπανική Pro Team ομάδα, με βασικό χορηγό την επίσης ισπανική εταιρεία ποδηλάτων BH που πέρυσι συμπλήρωσε 100 χρόνια λειτουργίας!

Η Burgos – BH είναι μία από τις δυναμικά ανερχόμενες ομάδες στο χώρο της επαγγελματικής ποδηλασίας κάτι που φάνηκε και από την απόδοσή της στον φετινό ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας όπου ανακηρύχθηκε ως η «καλύτερη ομάδα» του Γύρου.
Ο ίδιος ο Γιώργος Μπούγλας τερμάτισε τέταρτος στο τελευταίο ετάπ του Γύρου, στο σιρκουί της Αθήνας και αν δεν υπήρχε το τεχνικό πρόβλημα του συναθλητή του, Aaron Gate, μάλλον θα τον είχαμε δει στο βάθρο.

Όμως αυτό που ήταν πιο έντονο στη διάρκεια του Γύρου ήταν οι εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου απέναντι στον Γιώργο, έναν αθλητή από τους πιο αγαπητούς στους Έλληνες φίλους της ποδηλασίας.

 

Γιώργος Μπούγλας

Είσαι φέτος ένας από τους αναβάτες της της ισπανικής PRO Team Burgos – BH. Ποιες είναι ως τώρα οι εντυπώσεις σου από τη νέα σου ομάδα;

Όλες οι εμπειρίες είναι πρωτόγνωρες. Είναι κάτι το διαφορετικό αυτό που ζω φέτος. Τρέχω τον κάθε αγώνα με διαφορετικό κίνητρο και ακόμα περισσότερη διάθεση και τελικά κάθε αγώνας είναι και μια νέα εμπειρία.
Οι ευκαιρίες είναι πολύ μεγαλύτερες γιατί τρέχω μεγαλύτερους αγώνες και περιμένω πώς και πώς τον επόμενο αγώνα. Πιστεύω λοιπόν πως σύντομα θα έρθει και το αποτέλεσμα γιατί πλέον έχω την εμπειρία και τα πόδια αλλά είμαι πλέον και στο επίπεδο αυτό, άρα πιστεύω πως σύντομα θα έρθουν τα αποτελέσματα για να νιώθω ολοκληρωμένος.

 

Γιώργος Μπούγλας
ΔΕΗ International Tour of Hellas – Stage 3, Karditsa-Karpenisi (Velouchi), 17/5/2024. Photo: Nassos Triantafyllou / Cycling Greece

 

Θεωρείς πως είναι υψηλότερες οι απαιτήσεις σε μια Pro Team;

Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Έχεις ένα συμβόλαιο, είσαι επαγγελματίας ποδηλάτης άρα και οι απαιτήσεις είναι πιο υψηλές. Κάθε φορά βάζεις το 100% των δυνατοτήτων σου είτε είναι προπόνηση ή αγώνας, ο συναγωνισμός είναι σε πιο υψηλό επίπεδο και προσπαθείς για το καλύτερο, γιατί αυτό περιμένουν και οι άλλοι από σένα.

 

Γιώργος Μπούγλας
Το χαρακτηριστικό «Αϊντα Μπούγλα» έκλεψε την παράσταση!

 

Πώς νιώθεις για τη συμμετοχή σου στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας; Ποιες είναι ως τώρα οι εντυπώσεις σου από τον αγώνα;

Είναι κάτι το μαγικό κι ελπίζω να συνεχιστεί γιατί έτσι θα έρθουν περισσότεροι στην ποδηλασία στην Ελλάδα. Οι εντυπώσεις μου ως τώρα μόνο θετικές είναι και χαίρομαι πολύ που γίνεται στη χώρα μας αυτός ο αγώνας.

 

Γιώργος Μπούγλας
Ο Γιώργος Μπούγλας αποτελεί πηγή έμπνευση για τα νέα παιδιά στην ελληνική ποδηλασία. Εδώ με τον Γιάννη Βασιλειάδη, αντιπρόσωπο των ποδηλάτων ΒΗ στην Ελλάδα και μέλη της ομάδας «Πήγασος Κυψέλης»

 

Ο μεγάλος στόχος για το 2024, μοιάζει να είναι η συμμετοχή σου στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι. Ποιοι είναι οι στόχοι εκεί;

Είναι κάτι που θα ζήσω πρώτη φορά και το περιμένω πώς και πώς. Πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος ως τότε γιατί έχω κάνει ένα καλό πλάνο προετοιμασίας και αγώνων. Θα συμμετάσχω στο Tour of Qunghai Lake, κατηγορίας 2 Pro, που τελειώνει ακριβώς δύο εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς και γίνεται σε υψόμετρο, άρα θα κάνω και την προετοιμασία μου σε υψόμετρο και πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος για την Ολυμπιάδα.

Είναι ένας δύσκολος αγώνας γιατί θα τρέξουν λίγα άτομα φέτος αλλά θα προσπαθήσω να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα και να φτάσω στον τερματισμό. Δεν θα ήθελα να κάνω απλώς ένα ξεκόλλημα μόνο για να φανώ αλλά για τον τερματισμό. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και, σύμφωνα με το πλάνο μου, θα είμαι σε καλή κατάσταση τότε για να τα καταφέρω.

 

Γιώργος Μπούγλας
Με την διάκριση της «Καλύτερης Ομάδας» έφυγε η Burgos-BH από τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας και όλοι είναι φυσικό να είναι ενθουσιασμένοι!

 

Ποιο είναι το πρόγραμμα σου μετά τους Ολυμπιακούς;

Η Ολυμπιάδα δεν είναι το τέλος για μένα διότι έχουμε πολλούς ακόμα αγώνες ως το τέλος της σεζόν καθώς είναι σημαντικό για την ομάδα μου, την Burgos – BH να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην παγκόσμια κατάταξη.

Δείτε επίσης

Το Scott Spark RC αποκτά… Flight Attendant

Ίσως το πιο γρήγορο ποδήλατο XC στον πλανήτη, αποκτά πλέον την ανάρτηση Flight Attendant της ...

Velo-city 2024: Η Γάνδη φιλοξενεί το μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, στον κόσμο

  Καθώς οι ομιλητές ολοκληρώνουν τις παρουσιάσεις τους, η πόλη της Γάνδης μεταμορφώνεται με ταχείς ...

Αγώνας ΜΤΒ Οίτης – Μαυρολιθάρι

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Οίτη Mε πολύ κέφι, pasta party και μουσική, θα γιορτάσουν οι ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest