Home | Αρχική | «Αθλητισμός και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Από το χθες στο σήμερα».

«Αθλητισμός και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Από το χθες στο σήμερα».

Στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε, η 1η ημερίδα του cluster Αθλητισμού του ICC Women Hellas, με θέμα «Αθλητισμός και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Από το χθες στο σήμερα»

Φωτό: PAPADAKIS PRESS

Στην ημερίδα αυτή διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο του Αθλητισμού και του Αθλητικού Management παρουσίασαν τις τάσεις του Αθλητισμού στην Ελλάδα, την Επιχειρηματικότητα με αρχές, το ρόλο της Γυναίκας στον Αθλητισμό και στο Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τις αθλητικές δράσεις που προάγουν την Ελλάδα ως Παγκόσμιο Αθλητικό Κέντρο.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν η Πρόεδρος του ICC Women Hellas, κ. Άννα Καμαρίδη, η Αντιπρόεδρος κ. Ειρήνη Βενιάμη και η επικεφαλής του Cluster Αθλητισμού, κ. Έλενα Βρεττού.

Την πρωτοβουλία του φορέα χαιρέτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος του ICC Hellas και Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου καθώς και η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες κ. Βούλα Κοζομπόλη.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν: ο καθηγητής Αθλητικής Διοίκησης ΤΕΦΑΑ κ. Ιωάννης Αυθίνος, η αντιπρόεδρος CSR Hellas και Πρόεδρος ΕΟΕ Sustainability κ. Αλεξάνδρα Πάλλη, η Επίκουρη καθηγήτρια Αθλητικής Διοίκησης Deere College κ. Στέλλα Λειβάδη, η Γενική Διευθύντρια ΠΑΕ ΑΕΚ και MBA Sports Management Professor κ. Αγγελική Αρκάδη, η Transition Sports Διοργανώτρια Multi Sports Events κ. Δανάη Μωραΐτη, και η Football Agent and Project Manager κ. Μαριλένα Πασχίδη.

Το συντονισμό των ομιλητών της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος κ. Κορίνα Γεωργίου και την επικοινωνία της εκδήλωσης η κ. Έλενα Βρεττού. Χορηγοί και υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία N.U Aqua με το φυσικό μεταλλικό νερό Eonio Loutraki και η JEROBOAM, εταιρεία εισαγωγής κρασιών.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, έγκριτες προσωπικότητες από τον αθλητικό, πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο τοποθετήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικές με το θέμα της ημερίδας. Σχετικά με το ICC Women Hellas Το International Chamber of Commerce (ICC), που ιδρύθηκε το 1919 είναι παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός, που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου. Συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τον ΟΟΣΑ και άλλα διακυβερνητικά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου, του G7 και G20, όπου είναι η μοναδική φωνή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας.

Εθνικές επιτροπές, ομάδες και άμεσα μέλη αποτελούν το παγκόσμιο δίκτυο που κάνει το ICC μοναδικό μεταξύ των επιχειρηματικών οργανισμών. Τα μέλη του ICC μέσω των εθνικών επιτροπών, ενημερώνουν τις κυβερνήσεις τους για τις διεθνείς επιχειρηματικές εξελίξεις και ανησυχίες. Ταυτόχρονα τα μέλη του ICC Hellas συμβάλλουν στο να είναι η Ελληνική «σημαία» παρούσα στις παγκόσμιες διαβουλεύσεις του ICC και στη παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα.

To ICC Women Hellas είναι η δυναμική ένωση διακεκριμένων ηγετικών στελεχών και καταξιωμένων γυναικών επαγγελματιών, που επιδιώκουν την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας. Τα μέλη της ένωσης, γυναίκες με διαφορετικά προφίλ, από διαφορετικούς χώρους, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τη δικαιοσύνη, την παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία, τον αθλητισμό, ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν σκοπό. Την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με την συμμετοχή περισσότερων γυναικών στην οικονομική ζωή της χώρας και στον δημόσιο διάλογο. 

Δείτε επίσης

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια ...

Cycle Tourism Show στην Μπολόνια

Αφιερωμένο στον Ποδηλατικό Τουρισμό Αν αναζητάτε έμπνευση για τις επόμενες ποδηλατικές σας διακοπές ή αν ...

Διασυλλογικός Αγώνας Δρόμου Αντοχής

Διασυλλογικός αγώνας δρόμου αντοχής Γύρος Λάρισας Ο Ποδηλατικός Γυμναστικός σύλλογος Λάρισας διοργανώνει, σε συνεργασία με ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest