Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | Αξεσουάρ | SKS Airmenius Floor Pump: Φουσκώνει εκείνη, όχι εσύ
SKS Airmenius

SKS Airmenius Floor Pump: Φουσκώνει εκείνη, όχι εσύ

Μία από τις καλύτερες τρόμπες δαπέδου που έχουμε δοκιμάσει

Τρόμπες δαπέδου υπάρχουν πολλές: φτηνές, πρακτικές, στυλάτες, αποτελεσματικές. Και υπάρχουν και εκείνες με τις οποίες θα ήθελες να περάσεις μαζί τους όλη την υπόλοιπη ποδηλατική σου ζωή… Τέτοια είναι η SKS Airmenius

H SKS Airmenius έφτασε στα γραφεία του MBike απευθείας από τα κεντρικά της εταιρείας, στη Γερμανία. Ωραία, άλλη μια τρόμπα σκεφτήκαμε στην αρχή κοιτάζοντας το δελτίο αλλά αυτό ήταν πριν ανοίξουμε τη συσκευασία και την αντικρίσουμε.

 

Πρώτη εντύπωση: εδώ έχουμε κάτι σοβαρό… Είμαστε συνηθισμένοι σε ποιοτικές τρόμπες δαπέδου, όπως φαντάζεστε έχουμε κάμποσες στο γραφείο και όλες είναι τα top μοντέλα των εταιρειών. Όμως εδώ η ποιότητα ήταν επιπέδου «ποδηλατάδικου». Η SKS Airmenius είναι η τρόμπα που θα επέλεγε ένας επαγγελματίας για πολλά χρόνια σκληρής και απροβλημάτιστης χρήσης.

 

 

 

Από καλή οικογένεια…

Η αλήθεια είναι πως από τη σειρά Airmenius της SKS δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο. Είχαμε στα χέρια μας το τελευταίο μοντέλο μιας τρόμπας που από την πρώτη της εμφάνιση είχε κερδίσει αρκετά βραβεία ποιότητας και σχεδιασμου. Και το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελούσε το πιο εξελιγμένο της γκάμας…

Είναι κατασκευασμένη από μαύρο, ματ αλουμίνιο και η λαβή της από καλής ποιότητας φελλό. Είναι βαριά – όσο πρέπει – και η βάση της αρκετά πλατιά για να μη μετακινείται ακόμα και αν δεν την «πατήσεις».

Ο σωλήνας για τον αέρα είναι εξαιρετικής ποιότητας, το ίδιο και το διπλό στόμιο που εξυπηρετεί όλα τα είδη βαλβίδων. Αυτό όμως που σου τραβάει αμέσως την προσοχή είναι η υπερμεγέθης οθόνη της πίεσης. Έχει διάμετρο 100 χιλ. και είναι εξαιρετικά εύκολο να διαβάσεις τις μετρήσεις χωρίς να προβληματίζεσαι.

Η SKS Airmenius φουσκώνει εύκολα ως τα 174 psi/12 bars.

 

SKS Airmenius

 

Στην πράξη

Η ζωή με την SKS Airmenius είναι όμορφη. Και εύκολη. Το έμβολο της τρόμπας εκτείνεται περίπου στα 135 εκατοστά, γεγονός πως ίσως την κάνει δύσχρηστη σε χρήστες κάτω του 1.70. Ταυτόχρονα όμως αυτό σημαίνει πως με κάθε «σπρωξιά» παρέχεται ικανή ποσότητα αέρα στο ελαστικό, που οδηγεί σε εντυπωσιακά γρήγορο και κυρίως – και εδώ θα σταθούμε – εύκολο φούσκωμα του ελαστικού.

Η ποιότητα της τρόμπας φαίνεται στον προοδευτικό τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαδικασία. Και αυτό είναι πραγματικά ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της.

Κατά τα λοιπά, η βαλβίδα ασφαλίζει εύκολα και, όπως είπαμε και πριν, οι ευμεγέθεις ενδείξεις πληροφορούν με ακρίβεια για την ποσότητα του αέρα που περιέχει το ελαστικό.

 

Συμπέρασμα

Η SKS Airmenius αποτελεί μία από τις καλύτερες τρόμπες που έχουμε δοκιμάσει, ανεξαρτήτως τιμής. Διακρίνεται από ποιοτική κατασκευή – νιώθεις πως δεν θα χαλάσει ποτέ – είναι εύχρηστη, αποτελεσματική και φουσκώνει τα πάντα! Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα εκτιμήσουν τις μεγάλες ενδείξεις ενώ ο εξαιρετικής ποιότητας φελλς στη λαβή προστατεύει τα χέρια και δεν λερώνει.

Συστήνεται για όποιον επιθυμεί μια τρόμπα που να φουσκώνει από ηλεκτρικό έως κούρσα με άνεση, με ποιότητα κατασκευής τεθωρακισμένου και ταυτόχρονα με όμορφο σχεδιασμό. Έχει ήδη αποκτήσει μια περίοπτη θέση στο γραφείο μας.

Πληροφορίες: SKS

 

Δείτε επίσης

Specialissima

Η Bianchi παρουσιάζει το νέο Specialissima

Επανασχεδιασμένο για τους αθλητές του World Tour και με έμφαση στον αναβάτη που θέλει να ...

Πετάλια DMR Vault: κορυφαία απόδοση και αξιοπιστία!

DMR Vault: πετάλια απο «σπίτι» Τα πετάλια DMR Vault χαρακτηρίζονται σαν τα κορυφαία πετάλια πλατφόρμες της αγοράς, ...

H ημέρα που άλλαξαν όλα στο Γύρο Ιταλίας

Ριζικές αλλαγές στο Giro, στο 18ο stage Ο Hindley είναι ο νικητής της ημέρας και ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest