Home | Αρχική | Shimano Metrea: H απόλυτη σειρά «Urban»!

Shimano Metrea: H απόλυτη σειρά «Urban»!

Shimano Metrea: Κομψή και λειτουργική!

Το όνομα της προέρχεται από τη συγχώνευση των λέξεων metropolitan και real, δύο λέξεων που, σύμφωνα με την Shimano, αποτέλεσαν βασικές έννοιες στην εξέλιξη της σειράς. Η Metrea έχει σχεδιαστεί να προσφέρει λειτουργική απλότητα με κομψή και μινιμαλιστική εμφάνιση, θεμελιωμένη στις υπάρχουσες τεχνολογίες της ιαπωνικής εταιρείας, ώστε να καλύψει το χάσμα μεταξύ των κατηγοριών «road» και «city comfort».

img_2088

Ξεκινώντας από το δισκοβραχίονα, που αποτελεί το highlight του groupset, για τις ανάγκες της δοκιμής χρησιμοποιήσαμε την έκδοση με τους δύο δίσκους σε πάτημα 46-32t. Σαν καθαρόαιμος «urban» δισκοβραχίονας, διαθέτει ειδικό προστατευτικό κάλυμμα για να μη λερώνονται τα casual παντελόνια από το λάδι της αλυσίδας. Γιατί «urban» και κολάν… απλά απαγορεύεται.

img_2074

Εκτός από το αισθητικό κομμάτι όμως, που εμάς μας αρέσει πολύ, ο δισκοβραχίονας διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα κατασκευής και την εξαιρετική του απόδοση. Είναι ευρέως γνωστό πως οι δισκοβραχίονες της Shimanο ξεχωρίζουν για τα υψηλά επίπεδα ακαμψίας, με τον Metrea να μην αποτελεί εξαίρεση. Η απόδοση του σε αυτό το κομμάτι είναι εξαιρετική ακόμα και για έναν γνήσιο «roadie»! Κανένα flex, στενό Q Factor, όλα τέλεια!

Εκτός από την ακαμψία, οι δισκοβραχίονες της ιαπωνικής εταιρείας διακρίνονται και για τη σχεδίαση των δίσκων που βελτιώνουν σημαντικά τη λειτουργία του εμπρόσθιου σασμάν στις αλλαγές από μικρό σε μεγάλο και αντίστροφα.

img_2083

Το εμπρόσθιο σασμάν της Metrea έχει άμεση και ακριβέστατη λειτουργία και οι αλλαγές γίνονται απροβλημάτιστα σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Χαρακτηριστικό είναι το «τριμάρισμα», όμοια με τα σασμάν κατηγορίας road, με ένα μικρό κλικ στο λεβιεδάκι για το μεγάλο δίσκο και άλλο ένα για το μικρό.
Τα λεβιεδάκια λειτουργούν στα γνωστά πρότυπα της Shimano, με τις τεχνολογίες 2-Way Release και Rapid Fire Plus, διευκολύνοντας τη λειτουργία στις αλλαγές των ταχυτήτων. Μαλακά στο πάτημα τους, με μικρά κενά στη λειτουργία τους και πολύ θετική αίσθηση.

img_2078

Η Metrea έχει σχεδιαστεί να είναι συμβατή με έντεκα ταχύτητες και με όλες τις εντεκάρες κασέτες της Shimano. Tο groupset συνοδεύεται από την κασέτα CS-5800 της σειράς 105, η οποία συνεργάζεται αρμονικά με τη λειτουργία του οπίσθιου σασμάν. Συμβατό με κασέτα 11-32, το οπίσθιο σασμάν παρέχει ακρίβεια στις αλλαγές των ταχυτήτων, με κοντό σε μήκος «κόκορα», ώστε να διαχειρίζεται καλύτερα την αλυσίδα, αποφεύγοντας φαινόμενα «chain slap».

Συμπέρασμα
Η κατηγορία Urban είναι ήδη αρκετά δημοφιλής. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ολοένα και περισσότερος κόσμος επιλέγει το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς για να πηγαίνει από και προς τη δουλεία του σε καθημερινή βάση. Η συντριπτική πλειοψηφία των αστικών ποδηλάτων είναι σχεδιασμένη γύρω από groupset δρόμου ή Mtb. Με το λανσάρισμα της Metrea, η Shimano κατάφερε να αλλάξει αυτή την εικόνα, προσφέροντας ένα ειδικά σχεδιασμένο groupset που καλύπτει τις απαιτήσεις των αστικών ποδηλατών, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά! Γιατί η μετακίνηση στους δρόμους της πόλης εκτός από κομψή πρέπει να είναι και γρήγορη!
Τα υδραυλικά δισκόφρενα, με δαγκάνες σχεδίασης flat mount και centerlock δισκόπλακες 140mm – τεχνολογίας ICE, όπως και οι τροχοί που συμπληρώνουν το groupset, δοκιμάζονται εκτενέστερα και η παρουσίαση τους θα γίνει ξεχωριστά. Stay tuned!
Αντιπρόσωπος: www.bikesworld.gr

Δείτε επίσης

Για προπόνηση στα βουνά του Taiwan KOM

Στην χώρα του ποδηλάτου, με ποδήλατο Μπορεί να βρεθείς στην Ταΐβάν για ρόλερς αλλά αυτό ...

ΚΟΚ και ποδήλατο

Earth Dialogues: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητο

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο Κ44, στο πλαίσιο των Earth Dialoges που διοργανώνει η ...

Woom Original 3 Automagic

Το «μαγικό» WOOM Original 3 Automagic!

WOOM Original 3 Automagic όπως λέμε «μαγεία»… Πιστεύετε στη μαγεία; Αν όχι, τότε το ολοκαίνουργιο ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest