Home | ΑΓΟΡΑ | Santini: Η Νο1 εταιρεία ποδηλατικού ρουχισμού

Santini: Η Νο1 εταιρεία ποδηλατικού ρουχισμού

100% Made in Italy!

Επίσημος σχεδιαστής και κατασκευαστής της ροζ φανέλας του Giro από το 1993, η ιταλική Santini είναι, αυτή τη στιγμή, η δημοφιλέστερη εταιρεία ποδηλατικού ρουχισμού του πλανήτη.

Βέβαια η κορυφαία ιταλική εταιρεία άρχισε να χτίζει την φήμη της αρκετά χρόνια πιο πριν. Όλα ξεκίνησαν το 1965 όταν ο νεαρός τότε Pietro Santini, ιδρυτής και τωρινός ιδιοκτήτης της εταιρείας Santini Maglificio Sportivo, ανέλαβε να διαχειριστεί ένα εργοστάσιο πλεκτών από τις αδελφές του.
Αρχικά, η Santini ήταν ένα εργοστάσιο χειροτεχνίας που έφτιαχνε ρούχα για άλλους. Όμως, τροφοδοτούμενος από το βαθύ του πάθος για την αγωνιστική ποδηλασία, ο Pietro επέλεξε να χαράξει καινούργια πορεία, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας προϊόντα ποδηλατικής ένδυσης Santini, αποκλειστικά στην Ιταλία.

Η οικογένεια Santini επί το έργο!

Αρκετά γρήγορα η Santini εξελίχθηκε και στα μέσα της δεκαετίας του 1970 κατασκεύαζε προϊόντα ένδυσης για την ομάδα Peugeot Cycling και αργότερα για αναβάτες μύθους όπως o Γάλλος Bernard Hinault και o Αμερικανός Greg LeMond.

Η δεκαετία του 1990 αποτελεί σταθμό για την ιταλική εταιρεία καθώς το 1993 έγινε επίσημος σχεδιαστής και κατασκευαστής της Maglia Rosa για το Giro και ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε τη χορηγία της UCI και την κατασκευή της φανέλας με τα χρώματα της Ίριδος.

Υψηλή ποιότητα που αρμόζει σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή UCI.

Το αποκορύφωμα όμως της καταξίωσης για την Santini ήρθε λίγο αργότερα με τη χορηγία της ομάδας Mercatone Uno και την κατάκτηση του Giro-Tour το 1998 από τον «θρυλικό» Marco Pantani. Είναι χαρακτηριστικό πως το «μυθικό» Bianchi με το οποίο ο «Πειρατής» έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στις σελίδες του βιβλίου της μνήμης όλων των φίλων της αγωνιστικής ποδηλασίας, βρίσκεται, σήμερα, στη ρεσεψιόν των γραφείων της εταιρείας στο Bergamo.

Στιγμές δόξας για την Santini και τον «θρυλικό» Marco Pantani.

Εδραιωμένη, πλέον, σαν η Νο1 εταιρεία ποδηλατικού ρουχισμού, η Santini κατασκευάζει σήμερα περισσότερα από 3000 είδη κάθε μέρα και εξάγει περίπου το 75% αυτής της παραγωγής σε άλλες χώρες. Αλλά δεν είναι μόνο οι αριθμοί που παρακινούν. Είναι το πάθος που κάνει τους ανθρώπους της εταιρείας να νιώθουν έντονα περήφανοι κάθε φορά που ένας από τους υποστηριζόμενους αθλητές της κερδίζει.

O Pietro Santini μπορεί να νιώθει υπερήφανος για την εξέλιξη της οικογενειακής του επιχείρησης.

Κάθε ένδυμα που δημιουργείται, αναπτύσσεται από το μηδέν από την ομάδα σχεδιαστών της Santini. Όλοι τους τρέφουν βαθύτατο πάθος για την ποδηλασία και, επειδή κάθε πτυχή του σχεδιασμού είναι σημαντική, η ιταλική εταιρεία επενδύει πολύ χρόνο και χρήμα στην έρευνα και την ανάπτυξη υλικών για να διασφαλιστεί πως κάθε κομμάτι της συλλογής σχεδιάζεται για συγκεκριμένο χρήστη και συνθήκες οδήγησης και είναι κατασκευασμένο για να προσφέρει την απόλυτη απόδοση που απαιτούν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Αυτό διασφαλίζει την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και επιτρέπει την ανάπτυξη καινοτομιών, γρήγορα και αποτελεσματικά στην Ιταλία.

Η κορυφαία ιταλική εταιρεία Santini είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από την εταιρεία ΚΥΚΛΟΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε, τηλ.: 2310 -535821

Δείτε επίσης

L’ Etape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA

Ολοκληρώθηκε το 2ο L’ Etape Greece by Tour de France presented by SKODA

Υπέροχη διαδρομή, δυνατές συγκινήσεις αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις στις τρεις διαδρομές της διοργάνωσης L’ Etape Greece ...

Velo-city Ghent

Velo-City Ghent 2024: To μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, φέτος στη Γάνδη

Ποδηλατική Καινοτομία και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Η Γάνδη, μια πόλη γνωστή για την ιστορική γοητεία ...

ποδηλατικός τουρισμός

Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ Πρώτη Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό : «Το παρόν ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest