Home | Αρχική | Pirelli P ZERO Velo 4S: Υψηλή απόδοση παντός καιρού!
pirelli p zero velo 4s

Pirelli P ZERO Velo 4S: Υψηλή απόδοση παντός καιρού!

Για όλες τις εποχές!

Τα ελαστικά Pirelli P ZERO Velo 4S αποτελούν τη «χειμερινή» πρόταση της ιταλικής εταιρείας και διακρίνονται για την ανθεκτικότητα και την υψηλή πρόσφυση.

Το πρώτο περιφερειακό εξάρτημα που πρέπει κάθε αναβάτης να αναβαθμίζει στο ποδήλατό του είναι τα ελαστικά. Ανεξάρτητα από το πόσο στοιχίζει το πλαίσιο και πόσο καλά και ακριβά είναι τα περιφερειακά που το ντύνουν, ένα καλό σετ ελαστικών υψηλών επιδόσεων είναι «must» και μπορεί να μεταμορφώσει την απόδοση του ποδηλάτου.

Η αντίσταση κύλισης, η απορροφητικότητα και η πρόσφυση επηρεάζονται στο μέγιστο βαθμό από την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των ελαστικών. Ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις προτεραιότητές του ο κάθε αναβάτης πρέπει να επιλέξει ποια χαρακτηριστικά τον ενδιαφέρουν περισσότερο και ποια θα πρέπει να «θυσιάσει» για χάρη τους…

Τα ελαστικά P ZERO Velo 4S ανήκουν στην κατηγορία των «χειμερινών» ελαστικών, γιατί δίνουν έμφαση πρώτα στην πρόσφυση, στην ανθεκτικότητα κατά της διάτρησης και στη μεγάλη διάρκεια ζωής. 

SmartNet Silica

Για την κατασκευή των ελαστικών P ZERO Velo 4S η ιταλική εταιρεία έχει αναπτύξει ένα καινούργιο, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, υλικό με την ονομασία SmartNet Silica.

To υλικό SmartNet έχει αναπτυχθεί στο κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας Bicocca της μιλανέζικης εταιρείας και σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της η σύνθεση του υλικού αποτελείται από περισσότερα από δεκαεπτά στοιχεία!

Η παραγωγή του υλικού SmartNet Silica πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Pirelli στη Ρουμανία και στη συνέχεια μεταφέρεται στο εργοστάσιο της Hutchinson στη Γαλλία για την παραγωγή των ελαστικών P ZERO Velo 4S.

pirelli p zero velo 4s

Το ειδικό σχέδιο του πέλματος έχει αναπτυχθεί με τις τεχνολογίες FGD και ICS ώστε να «διώχνει» το νερό από το οδόστρωμα χαρίζοντας αυξημένο έλεγχο στο βρεγμένο.

Η «Made in France» κατασκευή χαρίζει στα P ZERO Velo 4S εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, η οποία εκτιμάται από το πόσο κυκλικά παραμένουν τα ελαστικά κατά την περιστροφή τους, χωρίς να χάνουν χιλιοστό αριστερά-δεξιά ή πάνω-κάτω. Με χαρακτηριστική ευκολία γίνεται και η τοποθέτησή τους επάνω στα στεφάνια των τροχών.

PIRELLI ARAMID BELT
Με πορτοκαλί χρώμα απεικονίζεται η ειδική επίστρωση-ζώνη από ίνες αραμιδίου.

 

Για την προστασία κατά της διάτρησης έχει τοποθετηθεί κάτω από το πέλμα των ελαστικών μία πανάλαφρη επίστρωση-ζώνη από ίνες αραμιδίου η οποία διατηρεί υψηλή ελαστικότητα ώστε να μην επηρεάζεται αρνητικά η συνολική απόδοση (αντίσταση κύλισης – απορροφητικότητα).

Στο δρόμο…

Συνήθως, τα «χειμερινά» ελαστικά θυσιάζουν την απόδοση και την αίσθηση για χάρη της επιπλέον προστασίας στη διάτρηση και της ανθεκτικότητας. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όμως με τα ελαστικά P ZERO Velo 4S της Pirelli, τα οποία διατηρούν εξαιρετική αίσθηση στην οδήγηση με πολύ καλή απορροφητικότητα και αρκετά καλό ρολάρισμα με χαμηλές τριβές κύλισης. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως είναι τα πιο γρήγορα «χειμερινά» ελαστικά της αγοράς αυτή την στιγμή.

 

pirelli p zero velo 4s weight

Η επιλογή της Pirelli να ενισχύσει κυρίως το πέλμα των ελαστικών, διατηρώντας πιο λεπτά πλαϊνά έχει θετικό αντίκτυπο – μαζί με την απορροφητικότητα – και στο βάρος το οποίο κυμαίνεται μόλις στα 259γρ. για το καθένα – στη διάσταση 28c.

Εξαιρετικό είναι και το κράτημα στις στροφές όπως και η απόδοση στο φρενάρισμα. Κάτι που γρήγορα γίνεται αντιληπτό και θα εκτιμηθεί ακόμα περισσότερο σε υγρές συνθήκες οδήγησης. Στο εξαιρετικό κράτημα προσθέτει και το αυξημένο φάρδος των ελαστικών της δοκιμής που αν και «δηλώνουν» 28άρια, πολύ εύκολα μετατρέπονται σε 32άρια όταν τοποθετηθούν σε στεφάνια με εσωτερικό φάρδος 21 χιλιοστών. 

Για την ανθεκτικότητα των P ZERO Velo 4S μπορούμε να πούμε πως μετά από 1000 περίπου χιλιόμετρα τα ελαστικά διατηρούν τα οδηγικά χαρακτηριστικά τους με πολύ μικρή φθορά στο πέλμα. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε πως δεν είχαμε ποτέ σκασμένο ελαστικό (χρησιμοποιώντας ελαφριές σαμπρέλες butyl των 75γρ.) αν και αυτό είναι κάπως σχετικό και φυσικά θέμα τύχης…

Συμπέρασμα
Τα χειμερινά ελαστικά P ZERO Velo 4S της Pirelli καταφέρνουν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό για την πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής και φυσικά την απόδοσή τους που συνδυάζει την υψηλή πρόσφυση με την απορροφητικότητα και το χαμηλό βάρος. Αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για αναβάτες που θέλουν ένα σετ ελαστικών επιδόσεων για πολλά και αξιόπιστα χιλιόμετρα ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες ή την ποιότητα του οδοστρώματος. 
Αντιπρόσωπος: Bikeformance.gr – τηλ.: 21 8218 9414
Τιμή: 48,00€ (το τεμάχιο)

Δείτε επίσης

Nilox: Το μέλλον στο e-mobility είναι εδώ!

Nilox: Η ηλεκτροκίνηση και το e-mobility δεν είναι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της αστικής μετακίνησης.

Τα παιδιά στο επίκεντρο του Athens Bike Festival 2023

Το φετινό, ανανεωμένο Athens Bike Festival το γνωρίζει καλά γιαυτό και ετοιμάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα για όλα τα παιδιά. Άλλωστε, όλα τα παιδιά μέχρι 18 ετών, θα έχουν δωρεάν είσοδο στους χώρους του ABF και τις τρεις ημέρες.

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023: Η παρουσίαση

2 – 6 Μαΐου 2023 Παρουσιάστηκαν όλα τα… μυστικά του φετινού ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest