Home | Αρχική | Pirelli Cinturato Velo 26c: Ανθεκτικότητα και άνεση!
PIRELLI CINTURATO VELO

Pirelli Cinturato Velo 26c: Ανθεκτικότητα και άνεση!

Cinturato Velo όπως λέμε «ανθεκτικότητα»

Δοκιμάζουμε τα κορυφαία ελαστικά δρόμου Pirelli Cinturato Velo 26c και απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα της tubeless τεχνολογίας.

Τα ελαστικά tubeless αποτελούν εδώ και καιρό την κλασική επιλογή στα ποδήλατα βουνού έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο των Pro όσο και των «κοινών θνητών». Τα τελευταία δυο χρόνια, με το trend των φαρδύτερων στεφανιών να έχει εξαπλωθεί στα ποδήλατα δρόμου, τα ελαστικά tubeless έχουν αρχίσει να κερδίζουν κάπως την εμπιστοσύνη των roadies και πλέον όλες οι εταιρείες κατασκευής ελαστικών – πλην της Michelin – έχουν στην γκάμα τους ένα μοντέλο tubeless road.

Τα ελαστικά δρόμου Pirelli Cinturato Velo αποτελούν την τελευταία προσθήκη στην γκάμα της ιταλικής εταιρείας και είναι σχεδιασμένα για χρήση tubeless, ώστε να συνδυάζουν τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας tubeless (ποιότητα κύλισης – άνεση) με την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία.

H ονομασία των ελαστικών «Cinturato» προδίδει τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές τους. Τα ελαστικά έχουν σχεδιαστεί να παρέχουν υψηλά επίπεδα προστασίας και ανθεκτικότητας, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε όλες τις χρήσεις.

pirelli cinturato velo

Διαθέσιμα σε τέσσερις διαστάσεις (26c, 28c, 32c και 35c), τα νέα ελαστικά της Pirelli μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε tubeless, είτε με την χρήση σαμπρέλας γι’ αυτό και στα πλαϊνά τους αναγράφουν δύο τιμές ελάχιστης και μέγιστης πίεσης αέρα.

Με τη δημιουργία των ελαστικών Cinturato Velo, η Pirelli εισήγαγε μία νέα πατενταρισμένη τεχνολογία με την ονομασία Armour Tech: το πέλμα των ελαστικών έχει ενισχυθεί με ένα στρώμα από ίνες νάιλον και ένα από ίνες αραμιδίου.

 

Armour Tech

Στο νέα ελαστικά Cinturato Velo, το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μίγμα SmartNet ™ Silica της Pirelli ενισχύεται περαιτέρω από την παρουσία ινών αραμιδίου σε διαφορετικές συγκεντρώσεις. Οι ίνες αραμιδίου διακρίνονται για την υψηλή αντοχή σε εφελκυσμό και το χαμηλό ειδικό βάρος εξασφαλίζοντας εξαιρετική αντοχή στη διάτρηση (δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιούνται επίσης σε αλεξίσφαιρα γιλέκα).

PIRELLI-CINTURATO-VELO-ARMOUR-TECH

Οι ίνες γίνονται παχύτερες από το εξωτερικό στρώμα του πέλματος στις στρώσεις από κάτω. Tο πρώτο στρώμα της ένωσης (Cap) εξασφαλίζει την απόδοση του ελαστικού όσον αφορά την πρόσφυση, την κύλιση και τη διάρκεια στη χρήση, ενώ το επόμενο στρώμα (Base) είναι εμπλουτισμένο με μεγαλύτερη ποσότητα ινιδίων αραμιδίου για την βελτίωση των δομικών χαρακτηριστικών του εξασφαλίζοντας εξαιρετική αντοχή στη διάτρηση.

 

Στο δρόμο…

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ελαστικών tubeless – σε σύγκριση με τα clincher – εντοπίζεται στην ποιότητα κύλισης. Η απουσία της σαμπρέλας επιτρέπει χαμηλότερη πίεση αέρα χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η αντίσταση κύλισης με αποτέλεσμα τα ελαστικά tubeless να προσφέρουν ασύγκριτη απορροφητικότητα και εξαιρετικό κράτημα σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Χαρακτηριστικό που διατηρούν στον υπερθετικό βαθμό τα ελαστικά Cinturato Velo της Pirelli παρά το πολύ παχύ και ενισχυμένο πέλμα που διαθέτουν.

pirelli cinturato velo 26c

Εδώ ακριβώς, στο πάχος του πέλματος και στην ανθεκτικότητα κατά της διάτρησης είναι που τα ελαστικά της Pirelli «παίζουν» χωρίς ανταγωνισμό. Η εφαρμογή της τεχνολογίας Armour Tech δικαιώνει απόλυτα την ονομασία των ελαστικών και τους προσδίδει τον τίτλο των πιο ανθεκτικών ελαστικών tubeless της αγοράς αυτήν τη στιγμή. Είναι πιο ανθεκτικά και από τα ελαστικά Pirelli P ZERO Velo 4S που αποτελούν τη «χειμερινή» πρόταση της ιταλικής εταιρείας – τα οποία δοκιμάσαμε πρόσφατα.

Σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής (διανύσαμε περισσότερα από 1000 χλμ.) τα ελαστικά Cinturato Velo δεν παρουσίασαν κανένα «πρόβλημα» κατά την οδήγηση. Τα δοκιμάσαμε (πάντα με προσθήκη ειδικού υγρού τύπου sealant) σε διαφορετικά τερέν, από κορυφαίας ποιότητας άσφαλτο (λέμε τώρα….) μέχρι πατημένο χωματόδρομο, χωρίς να αντιμετωπίσουμε ποτέ κάποια διαρροή του υγρού ή απώλεια πίεσης του αέρα.

Στεγανή εφαρμογή!

Η εφαρμογή των ελαστικών στα πλαϊνά των στεφανιών είναι τόσο στεγανή που ακόμα και μετά από μία μέρα μη χρήσης του ποδηλάτου η πίεση του αέρα στο εσωτερικό δεν παρουσιάζει απώλεια μεγαλύτερη των 10psi. Σαφώς και πρέπει να αναφέρουμε πως τα ελαστικά της Pirelli δοκιμάστηκαν σε αλουμινίου στεφάνια με εσωτερικό φάρδος 18c και διπλή στρώση αυτοκόλλητης ταινίας tubeless στο εσωτερικό.

Συμπέρασμα
Τα Pirelli Cinturato Velo συνδυάζουν ιδανικά τα πλεονεκτήματα των ελαστικών tubeless με την υψηλή ανθεκτικότητα κατά της διάτρησης και την αξιοπιστία. Προσθέτοντας σε αυτά και την κορυφαία ποιότητα που προσδίδει η «Made in France» κατασκευή τους αποτελούν την ελκυστικότερη πρόταση της αγοράς στην κατηγορία tubeless για καθημερινή χρήση παντός καιρού και παντός εδάφους!
Αντιπρόσωπος: Bikeformance.gr – τηλ.: 21 8218 9414
Τιμή: 49€ (το τεμάχιο)

Δείτε επίσης

Nilox: Το μέλλον στο e-mobility είναι εδώ!

Nilox: Η ηλεκτροκίνηση και το e-mobility δεν είναι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της αστικής μετακίνησης.

Τα παιδιά στο επίκεντρο του Athens Bike Festival 2023

Το φετινό, ανανεωμένο Athens Bike Festival το γνωρίζει καλά γιαυτό και ετοιμάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα για όλα τα παιδιά. Άλλωστε, όλα τα παιδιά μέχρι 18 ετών, θα έχουν δωρεάν είσοδο στους χώρους του ABF και τις τρεις ημέρες.

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023: Η παρουσίαση

2 – 6 Μαΐου 2023 Παρουσιάστηκαν όλα τα… μυστικά του φετινού ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest