Home | Αρχική | Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής ποδηλασίας XCΟ: Οι κοπέλες του ΜΤΒ! (Μέρος 1ο)

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής ποδηλασίας XCΟ: Οι κοπέλες του ΜΤΒ! (Μέρος 1ο)

Και οι τρεις είναι υπέροχες… Με αφορμή τη διάκρισή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ 2015, μιλάμε με τις πρωταγωνίστριες του XCO στην Ελλάδα.

Σε μια ιδιαίτερη διαδρομή μήκους 5000 μέτρων και με πολύ υψηλή θερμοκρασία, διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής ποδηλασίας XCΟ στα Κανάκια Σαλαμίνας.

Φωτό: Πέτρος Γκότσης

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στέφθηκε η Βαρβάρα Φασόη του Ολυμπιακού Περιστερίου-Χαϊδαρίου αποκτώντας μια διαφορά 6 λεπτών από την δεύτερη Δανάη Στρουμπούλη του ΠΕΣΑ Κρόνος, για να συμπληρώσει το γυναικείο βάθρο η Κωνσταντίνα Σινατζάκη του Τάλως Χανίων.
Και οι τρεις κοπέλες έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση και τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν για τη σχέση τους με το ΜΤΒ αλλά και για το πώς βλέπει την αγωνιστική ποδηλασία μια γυναίκα στην Ελλάδα.

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης θα συζητήσουμε με την Βαρβάρα Φασόη, τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι συνεντεύξεις της Δανάης Στρουμπούλη και της Κωνσταντίνας Σινατζάκη.
Mbike: Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MTB XCO του 2015 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πώς έχει πάει αυτή η χρονιά για σένα; Θεωρείς ότι ο στόχος σου για τον συγκεκριμένο αγώνα εκπληρώθηκε;

Βαρβάρα Φασόη: Η χρονιά αυτή έχει εκπληρώσει κάθε μου στόχο και με το παραπάνω. Βλέπω πως οι προσπάθειές μου ανταμείβονται και αυτό πιστεύω πως είναι το παν! Με την Electric Rev By Helma όλη τη χρονιά στο πλευρό μου τα πράγματα κύλισαν ακόμα πιο εύκολα και ευχάριστα για εμένα, αφού τα ποδήλατά μου είναι κορυφαία και οι άνθρωποι της εταιρείας καταπληκτικοί!
Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν στο πλάνο μου, αλλά δεν πίστευα στην αρχή της χρονιάς πως θα είχα την πρώτη θέση, για τον λόγο πως είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το MTB.

ΜΒ: Πώς είναι να ανεβαίνεις στο βάθρο ενός αγώνα XCO; Πόσο δύσκολος ήταν ο ανταγωνισμός;
Β.Φ.: Κάθε φορά που ανεβαίνω στο βάθρο υπάρχει μέσα μου το συναίσθημα της ικανοποίησης ως αθλήτρια. Φυσικά το βάθρο του XCO μου δημιούργησε ακόμα ποιο έντονα συναισθήματα, αφού η δυσκολία του αγώνα για εμένα ήταν ποιο υψηλή, άρα και το αποτέλεσμα ποιο ευτυχές!
Ο ανταγωνισμός για εμένα δεν ήταν υψηλός, αφού μετά τη τρίτη θέση μου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα XCO δύο εβδομάδες ποιο πριν ένιωθα ακόμα ποιο δυνατή και έτοιμη για αυτόν τον αγώνα.

ΜΒ: Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την υπόλοιπη σεζόν; Και ποιοι για τη χρονιά που έρχεται;
Β.Φ.: Οι στόχοι μου στην υπόλοιπη σεζόν είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας στις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά το διεθνές grand prix πίστας και τέλος το πανελλήνιο πρωτάθλημα omnium πίστας αρχές του Οκτωβρίου. Για την νέα χρονιά δεν έχω βγάλει τους στόχους μου, αλλά σίγουρα θα είναι ακόμα ποιο απαιτητικοί.

ΜΒ: Πόσες ώρες την εβδομάδα κάνεις προπόνηση; Μόνο ΜΤΒ ή και δρόμο;
Β.Φ.: Μέσο όρο την εβδομάδα κάνω κάπου στις 12 ώρες προπόνηση πλέον στο δρόμο, αφού κάθε Κυριακή το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω συνέχεια αγώνες. MTB προπόνηση έκανα για πρώτη φορά τις δύο τελευταίες εβδομάδες πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα, γιατί μέχρι τότε είχα αγώνες στο δρόμο.

ΜΒ: Πώς σου φάνηκε η διαδρομή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος;
Β.Φ.: Η διαδρομή για τα δικά μου δεδομένα ήταν αρκετά επικίνδυνη στην τεχνική της, αλλά και δύσκολη στην αντοχή της.

ΜΒ: Πώς βλέπεις την εξέλιξη του γυναικείου ΜΤΒ στην Ελλάδα; Τι θα ήθελες να δεις να γίνεται τα επόμενα χρόνια;
Β.Φ.: Το γυναικείο MTB θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο να έχει εξέλιξη στην Ελλάδα, αφού οι απαιτήσεις είναι πιο σκληρές. Θα ήθελα πολύ να μπορούσε να δημιουργηθεί μια γυναικεία ομάδα ΜΤΒ και να έτρεχε αγώνες εκτός Ελλάδας, ώστε το επίπεδο να ανέβαινε και να ανοίγονταν άλλοι δρόμοι για τις γυναίκες της χώρας.

ΜΒ: Θεωρείς ότι είναι δυσκολότερο για μια γυναίκα να ασχοληθεί με την ποδηλασία γενικότερα, και με το ΜΤΒ ειδικότερα; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζεις εσύ η ίδια και με ποιο τρόπο τις ξεπερνάς;
Β.Φ.: Σίγουρα μια γυναίκα είναι πιο δύσκολο να αγωνίζεται και ειδικότερα στην ποδηλασία που οι ώρες της προπόνησης είναι πολλές. Επίσης, βρίσκεται μόνιμα σε κίνδυνο αφού η προπόνηση γίνεται στο δρόμο και πρέπει να αντιμετωπίσει και τις καιρικές συνθήκες. Το ΜΤΒ μπορεί να μην διατρέχει κίνδυνο αυτοκινήτων, αλλά έχει και αυτό τις δυσκολίες του. Μια γυναίκα για να κάνει ΜΤΒ χρειάζεται δύναμη σωματική αλλά και ψυχική, αντοχή και σίγουρα πάθος και «τρέλα», ώστε να αψηφά πολλά δύσκολα τεχνικά κομμάτια.
Εγώ προσωπικά, στο δρόμο πλέον δεν αντιμετωπίζω δυσκολίες. Στο ΜΤΒ η μόνη δυσκολία είναι η τεχνική μου που δεν έχει ακόμα εξελιχτεί αρκετά, λόγω του ότι δεν κάνω προπόνηση στο βουνό. Τα υπόλοιπα πλέον τα έχω ξεπεράσει, αφού στο πλευρό έχω και τον άνθρωπό μου που πάντα με βοηθάει και με καταλαβαίνει.

ΜΒ: Τι συμβουλή θα είχες να δώσεις στις γυναίκες αθλήτριες που θέλουν να ασχοληθούν με το ΜΤΒ; Τι θα πρέπει να προσέξουν;
Β.Φ.: Η συμβουλή μου προς τις γυναίκες είναι να προσπαθούν πάντα για το μέγιστο αποτέλεσμα και να μην τα παρατάνε ποτέ. Το ΜΤΒ είναι ένα αγώνισμα που σου προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα και συνεισφέρει θετικά στη σωματική αλλά και ψυχολογική κατάστασή σου. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να προσέξει μια γυναίκα είναι στην αρχή, τα δύσκολα τεχνικά κομμάτια ώστε να μην χτυπήσει, αλλά και τη διατροφή της ώστε να έχει πάντα ενέργεια και δύναμη για να τα καταφέρει!

 

Δείτε το 2ο μέρος της συνέντευξης με την Δανάη Στρουμπούλη εδώ.

Δείτε επίσης

Mahle XS System: Απλούστερο δεν γίνεται

Ένα νέο σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης από την Mahle Η Mahle είναι γνωστή για τα συστήματα ...

Bespoked

Bespoked: Η μεγαλύτερη έκθεση χειροποίητων ποδηλάτων στην Ευρώπη!

Επίσκεψη στο Bespoked 2024 Για δεύτερη φορά, η μεγαλύτερη έκθεση χειροποίητων ποδηλάτων στην Ευρώπη, το ...

Είναι αυτή η «απόλυτη» κλειδαριά ποδηλάτου;

Δακτυλικό αποτύπωμα αντί για κλειδί Το ότι η Abus κατασκευάζει κορυφαίες κλειδαριές, το ξέραμε. Όμως ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest