Home | ΑΓΟΡΑ | ROAD | CERVELO C Series: Με γνώμονα την άνεση!

CERVELO C Series: Με γνώμονα την άνεση!

Νέα σειρά Endurance με δισκόφρενα

Η καναδέζικη εταιρεία παρουσίασε την ολοκαίνουργια σειρά C Series, αποτελούμενη από τα μοντέλα C5 και C3, για χρήση Εndurance με δισκόφρενα και φαρδύτερα ελαστικά.

Πρόκειται για μία νέα κατεύθυνση για την Cervelo, καθώς μέχρι τώρα τα ποδήλατά της ήταν καθαρά σχεδιασμένα για αγωνιστική χρήση και για το Pro Tour. Mε τις κατηγορίες Endurance και Gravel να γίνονται ολοένα και πιο αγαπητές στο αγοραστικό κοινό – ιδίως στην αμερικανική αγορά – είναι ξεκάθαρο πως η Cervelo αποφάσισε να ξεχάσει για λίγο την αγωνιστική της κληρονομιά και να προσφέρει στην αγορά ένα ποδήλατο σχεδιασμένο να καλύπτει μεγάλες διαδρομές ή όπως λέει και η ίδια για Gran Fondos. Βασικά …το είδος ποδηλάτου που οι περισσότεροι μη αγωνιζόμενοι ποδηλάτες αγοράζουν στις μέρες μας.

2

Η Cervelo προσφέρει έξι πλεονεκτήματα με την σειρά C: αυτοπεποίθηση στο χειρισμό, ευέλικτη εφαρμογή, χαμηλό βάρος, συμβατότητα με δισκόφρενα, πιρούνι project California και άνεση.

H νέα σειρά C της Cervelo αποτελείται από δύο μοντέλα για χρήση Endurance και ίσως λίγο Gravel. Kαι τα δύο διαθέτουν πλαίσιο από υψηλής ποιότητας carbon – που στο ελαφρύτερο C5 ζυγίζει μόλις 850γρ στο μέγεθος 54 – με χώρο για ελαστικά 32c, περαστούς άξονες, κρυφές οπές για χρήση φτερών-λασπωτήρων και flat mount υποδοχές για τις δαγκάνες των δισκοφρένων.

5

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο με μονοκόμματο πίσω τρίγωνο που ενισχύει την ακαμψία και εξοικονομεί βάρος. Η φαρδύτερη σχεδίαση των «seat stays» – σύμφωνα με τα λεγόμενα των μηχανικών της εταιρείας – ενισχύει την ακαμψία του πλαισίου σε ποσοστό 25%. Η δρομολόγηση όλων των καλωδίων γίνεται εσωτερικά του πλαισίου, με ειδική υποδοχή (futureproofed) στο «down tube». Oι σωλήνες του είναι σχεδίασης Squoval 2. Mία σχεδίαση που πρώτο-εξελίχθηκε το 2009 στο μοντέλο R5ca. Στη σειρά C, έχει γίνει μια μικρή διαφοροποίηση ως προς το σχήμα για να βελτιωθεί η απορροφητικότητα στα κάθετα χτυπήματα.

3

Γεωμετρικά, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που διαφοροποιούν την σειρά C από τις υπόλοιπες σειρές της Cervelo. Το ύψος της μεσαίας τριβής είναι μικρότερο για να χαμηλώσει το κέντρο βάρους και να ενισχυθεί η σταθερότητα. Η γωνία του «head tube» είναι μικρότερη στις 71.1 μοίρες, συγκριτικά με τις 73.1 του μοντέλου R3 Disc, συμβάλλοντας στην σταθερότητα. Το μήκος των «chain stays» είναι μεγαλύτερο κατά 15 χιλιοστά (στα 420mm), όπως και το μήκος του πιρουνιού – με 53 χιλιοστά «offset» – προσθέτοντας 22 χιλιοστά στο «stack», χωρίς να μεγαλώσει το μήκος του «head tube». Τέλος, το «reach» του πλαισίου έχει κοντύνει για να ενισχυθεί η άνεση.

C5-ThreeQuarter-960x480-1cf174e2-52b1-42d1-a270-b616801f91d6-0-960x480

Τα νέα μοντέλα C3 και C5 θα είναι διαθέσιμα από τον Ιανουάριο του 2016 σε έξι μεγέθη (από 48 έως 61cm) και με πληθώρα περιφερειακών πακέτων για όλα τα «γούστα». Ενδεικτικά, να αναφέρουμε πως η κορυφαία έκδοση C5 DA Di2 θα εξοπλίζεται με την εξαιρετική ηλεκτρονική σειρά Shimano Dura-Ace Di2 9070, τροχούς ΗΕD Ardennes Plus LT Disc και δισκοβραχίονα Rotor 3D+ BBRight.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ ή επικοινωνήστε με την ελληνική αντιπροσωπεία www.topodilato.gr στο τηλ:210-9913510

Δείτε επίσης

Giro Supernatural Cycling Gloves

Giro Supernatural Cycling Gloves

Giro SUPERNATURAL CYCLING GLOVES με  ELASTIC INTERFACE Η GIRO παρουσιάζει τα νέα «υπερ-φυσικά» ποδηλατικά γάντια που θα ...

Ασφάλεια επί κεφαλής: SCOTT Arx Plus – δύο κράνη σε ένα!

Ασφάλεια επί κεφαλής: Τελευταία εβδομάδα Καταμεσής του Φλεβάρη, με μπόλικη πρόωρη Άνοιξη και πρόσφατα και ...

Marin Rift Zone 1 27.5

MARIN Rift Zone 1 27.5″: «φτιαγμένο» για διασκέδαση!

Marin Rift Zone 1 27.5″: «made for fun» Το MARIN Rift Zone 1 27.5″ αποτελεί ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest