Home | MBIKE BLOGS | Ble Cycling Club | Τα Brevets του 2016 από το Ble Cycling Club

Τα Brevets του 2016 από το Ble Cycling Club

To Ble Cycling Club, για μια ακόμη χρονιά πρωτεργάτης στα brevet και τις ποδηλατοτουριστικές εκδηλώσεις, παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεών για το 2016 του στην έκθεση Athens Bike Festival 2015. Το πρόγραμμα, που στήθηκε από μέλη του club με αγάπη, εμπειρία και πολύ μεράκι, περιέχει μεγάλη ποικιλία αποστάσεων και δυσκολιών απλωμένα σε όλη την Ελλάδα.

Κείμενο: Έκτορας Μπαρδάκος

Έχουμε λοιπόν:

 • Σαβ 9/1, 200 χλμ. Brevet «Γύρος Έβρου – Ροδόπης». Το πρώτο brevet της χρονιάς ξεκινά για δεύτερη φορά στην ακριτική Αλεξανδρούπολη. Πιθανό να γίνει και με χιόνι καθώς τα brevets διεξάγονται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
 • Κυρ 7/2, 200 χλμ. Brevet «Χίος… το εύκολο». Μια σχετικά εύκολη έκδοση της διαδρομής της Χίου, έτσι ώστε περισσότεροι ποδηλάτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ποδηλατοτουρισμό.
 • Κυρ 21/2, 300 χλμ. Brevet «Αταλάντη». Για τέταρτη χρονιά ο Αγ. Στέφανος θα είναι η εκκίνηση της εισαγωγικής διαδρομής των 300 χιλιομέτρων. Η σωστότερη διαδρομή για να ξεφύγει κάποιος από τα 200 χλμ και να πάει σε κάτι μεγαλύτερο. Σχετικά εύκολη, αλλά και με μερικά πιο απαιτητικά σημεία ώστε οι νέοι 300άρηδες να προετοιμαστούν για το επόμενο βήμα.
 • Κυρ 5/3, 300 χλμ: Brevet «Tour of Evros». Ο Γύρος σχεδόν όλου του νομού Έβρου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους κατοίκους της Β. Ελλάδας για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια διαδρομή γεμάτη πράσινο και πρωτόγνωρα τοπία.
 • Σαβ 19/3, 400 χλμ: Brevet «Λεωνίδιο». Μια διαδρομή βγαλμένη από το παρελθόν. Πρώτη φορά έγινε το 2011 και ενώ δεν έχει μεγάλες αναβάσεις παρουσιάζει δυσκολίες λόγω των αρκετών λόφων. Η εκκίνηση θα είναι πρωινή από την Ελευσίνα και την παράσταση θα κλέψει το κομμάτι της διαδρομής από το Ναύπλιο ως το Λεωνίδιο.
 • Κυρ 24/4: Fleche «Γιώργος Βίδος». Το fleche (βέλος στα Ελληνικά) είναι μια ομαδική 24ωρη ποδηλατική διαδρομή με κοινό τόπο τερματισμού για όλες τις ομάδες. Έτσι θα βρεθούμε όλοι στη Λάρισα, να τιμήσουμε τον συμποδηλάτη μας Γιώργο Βίδο που δυστυχώς δεν ποδηλατεί πια μαζί μας.
 • Σαβ 28/5: 600 χλμ. Brevet «Θήβα – Λάρισα – Θήβα». Έπειτα από τον Σείριο και τη Χαλκίδα, η Θήβα θα φιλοξενήσει την εκκίνηση και τον τερματισμό του 600αριου του Ble Cycling Club. Η χάραξη είναι πολύ διαφορετική καθώς, προς Βορρά, θα περάσει από μέρη όπως η Στυλίδα και το Βελεστίνο.
 • Σαβ 18/6: 150 χλμ. Ble Challenge Λέσβος. Με εκκίνηση τον μαγευτικό Μόλυβο, θα δούμε μια άλλη Λέσβο. Σκοπός του challenge είναι η προσέλκυση νέων φίλων στον ποδηλατοτουρισμό.
 • Παρ 1/7: 1000 χλμ. Brevet «2 Capitals». Καμία σχέση με… τα capital controls. Μέσα σε 1000 χιλιόμετρα οι τολμηροί που θα συμμετάσχουν θα κληθούν να ενώσουν την Πρωτεύουσα με τη Συμπρωτεύουσα της Ελλάδας. Από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και πίσω λοιπόν από μια διαδρομή με φέρυ μποτ, 5 (όχι δύσκολες) αναβάσεις, αρκετό κάμπο και μπόλικη ζέστη.
 • Σάββατο 16/7: «Περιπέτεια στο Αιγαίο». Τα ξημερώματα του Σαββάτου ξεκινά από τη Μυτιλήνη ένα μέτριας δυσκολίας brevet 200 χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα με τον τερματισμό, όσοι ποδηλάτες επιθυμούν επιβιβάζονται στο πλοίο για Χίο για το δεύτερο μέρος της περιπέτειας: Τα brevets 300 & 200 χιλιόμετρα στη Χίο, κάτω από τον φωτεινό νυχτερινό ουρανό και το λαμπύρισμα του Φεγγαριού στο Αιγαίο.
 • Κυριακή 11/9: 110 χλμ: Ble Challenge Χαλκιδική. Το μεσαίο πόδι της Χαλκιδικής ανοίγει ποδηλατικά και η μαγευτική παλιά Νικήτη θα φιλοξενήσει την εκκίνηση και τον τερματισμό του Ble Challenge. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει μια στάση στον «Οβελίξ» την καλύτερη και μεγαλύτερη πίτσα στη Βόρεια Ελλάδα.
 • Κυριακή 16/10: 200 χλμ. Ble Το πρώτο brevet που διοργανώσαμε ως Μπλε Ποδηλατοτουριστική Λέσχη Ελλάδας, το οποίο ενώ προοριζόταν ως «μέτριας δυσκολίας» έχει ταλαιπωρήσει πολλούς ποδηλάτες λόγω των μαζεμένων υψομετρικών από τη μέση της διαδρομής και ύστερα. Ελπίζουμε να σας δούμε στην εκκίνηση στο Τατόι.

Φυσικά, δεν αποκλείονται εκπλήξεις και νέες εκδηλώσεις οπότε μείνετε συντονισμένοι στο www.blecyclingclub.gr, στο brevetolatres.blogspot.gr καθώς και στο Ble Cycling Club Community στο Facebook.

Ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, σας περιμένουμε!

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης

ολλανδία ελλάδα με ποδήλατο

Ένα ταξίδι αγάπης από την Ολλανδία στην Ελλάδα, με ποδήλατο

Albert Ruijg: Ολλανδία Ελλάδα με ποδήλατο Στο Ρόντερνταμ της Ολλανδίας, ο Albert Ruijg προετοιμάζεται για ...

Ιστορίες απ’ το δρόμο

«Κάποιος σοφός μου είχε πει κάποτε πως πρέπει οπωσδήποτε στο τέλος να έχεις να πεις ...

Rival e Tap AXS

Rival eTap AXS: H oλοκαίνουργια σειρά της SRAM κάνει τη διαφορά

Shifts everything. Η νέα σειρά της SRAM Rival eTap AXS έρχεται να ταράξει τα νερά ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest