Ο αναβάτης της IAM Cycling θα επιχειρήσει να σπάσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ στην πίστα του World Cycling Center (CMC), στην έδρα της UCI στην Ελβετία.
Από τις πρώτη στιγμή που έγινε μέλος του επαγγελματικού πελοτόν, τον Ιανουάριο του 2013, η ΙΑΜ Cycling προσπαθεί συνεχώς να ανεβάσει τον πήχη. Παρακινούμενος από την πρόσφατη επιτυχία του Jens Voigt, ο αθλητής της ΙΑΜ Cycling, Matthias Brändle (25), ανυπομονεί να κάνει τα δική του προσπάθειά για να καταρρίψει το νέο ρεκόρ της UCI των 51,115 χιλιομέτρων, που έκανε ο Voigt στις 18 Σεπτεμβρίου, στο ποδηλατοδρόμιο στο Grenchen στην Ελβετία. Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014, στις 7 μ.μ., ο Brändle θα μπει στην πίστα του World Cycling Center (CMC) στο Aigle, την έδρα της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI). Μοναδικός στόχος του θα είναι να βελτιώσει το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ των 51,115 χιλιομέτρων που μπορεί να διανύσει μέσα σε μία ώρα ποδηλασίας.
Ο Brändle, που προπονείται με αυτόν τον στόχο κατά νου από το τέλος της σεζόν, στο Γύρο της Λομβαρδίας, νιώθει για τη μέρα εκείνη ανυπομονησία, αλλά και γαλήνη. «Είμαι 100% επικεντρωμένος σε αυτό το στόχο, ο οποίος με αγγίζει. Έχω αποφασίσει να δοκιμάσω την τύχη μου με τη συγκεκριμένη προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ, εν μέρει επειδή ο Jens Voigt υπήρξε πρότυπο για μένα από την παιδική μου ηλικία. Η προσωπικότητα και το στυλ του, τον κάνουν ξεχωριστό για μένα. Επιτίθεται, και στη συνέχεια, επιτίθεται και πάλι σε οποιεσδήποτε συνθήκες, και παλεύει μέχρι εξάντλησης, αν και γνωρίζει ότι η νίκη στο τέλος παραμένει μια μικρή προοπτική. Αυτή η νοοτροπία έχει γίνει το σήμα κατατεθέν μου», λέει ο Brändle.

