Home | Αρχική | 31η Σπαρτακιάδα: Όλα έτοιμα για την εκκίνηση

31η Σπαρτακιάδα: Όλα έτοιμα για την εκκίνηση

Ο ιστορικός αγώνας της ΠΕΠΑ συμπληρώνει 31 χρόνια συνεχούς παρουσίας

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση της 31ης Σπαρτακιάδας, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, από το Καλλιμάρμαρο

 

Φωτό: Πέτρος Γκότσης

Το πρωί του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου 2019, στις 7:30 ακριβώς θα δοθεί η εκκίνηση για μια ακόμη Σπαρτακιάδα, που θα τερματίσει, ύστερα από 257 χιλιόμετρα ποδηλασίας, στο Άγαλμα του Λεωνίδα, εμπρός από το Εθνικό Στάδιο της Σπάρτης.

Με περισσότερες από 300 συμμετοχές φέτος, η Σπαρτακιάδα – με κάποιο μαγικό τρόπο – είναι κάθε χρόνο και καλύτερη! Δεν ξέρουμε πώς τα καταφέρνει η ΠΕΠΑ και οι συνεργάτες της αλλά, ένας ήδη εξαιρετικός αγώνας – με την αγάπη και την τεχνογνωσία των διοργανωτών του – γίνεται κάθε χρόνο ακόμα καλύτερος!

 

Σπαρτακιάδα συμμετέχοντες
Ο Πρόεδρος και «ψυχή» της ΠΕΠΑ, Γιώργος Καλαπόδης με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt και τον… «πρώην» απλό αστυνομικό και νυν φανατικό ποδηλάτη Αποστόλη!
30η Σπαρτακιάδα – ΠΕΠΑ 6/10/18

Ένας ιδιαίτερος “αγώνας”

Η Σπαρτακιάδα είναι ένας “αγώνας” σε εισαγωγικά. Το ελεύθερο δίνεται εν κινήσει, κοντά στη διασταύρωση της Ακροκορίνθου, κατόπιν εντολής του Αλυτάρχη, σε σημείο και τη στιγμή που θα κριθεί κατάλληλο, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Όμως τα εισαγωγικά έχουν να κάνουν κυρίως με το γεγονός πως είναι ένας “αγώνας” στον οποίο ο τερματισμός είναι σχεδόν το ίδιο σημαντικός με την πρώτη θέση! Μια διοργάνωση που κάποιος θέλει οπωσδήποτε να πάρει μέρος για να θεωρείται ολοκληρωμένος ποδηλάτης. Και το θέλει περισσότερο κι από το να τον κερδίσει…

Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός, πλάκες και πειράγματα, μάχες στις σκληρές ανηφόρες και εντυπωσιακά sprint στις ευθείες – ενώ, η τεχνική στις κατηφόρες κρίνεται συχνά καθοριστική για την έκβαση του αποτελέσματος.

Ένας αγώνας που κρίνεται κυρίως από την ικανότητα διαχείρισης των ενεργειακών αποθεμάτων και φυσικά από το μυαλό και τη θέληση! Από την προσήλωση στον στόχο και τη συγκέντρωση. Από τη σωστή διατροφή και ενυδάτωση σε όλη τη διάρκειά του και φυσικά από τη σωστή προετοιμασία.

Γιατί, 257 χιλιόμετρα με έντονα υψομετρικά δεν είναι και απλή υπόθεση.

 

Σπαρτακιάδα
Τιμητική πλακέτα στον Σταύρο Καλκάνη για 30 χρόνια συμμετοχών, σε 30 Σπαρτακιάδες!

31 χρόνια ποδηλασίας

Το έχουμε πει πολλές φορές από το MBike και θα συνεχίσουμε να το λέμε – τουλάχιστον ώσπου κάτι να αλλάξει. Η ΠΕΠΑ είναι σήμερα ο θεματοφύλακας της αγωνιστικής ποδηλασίας στην Ελλάδα. Οι αγώνες της αποτελούν κίνητρο για εκατοντάδες ποδηλάτες να συνεχίσουν να προπονούνται, να συνεχίζουν να βελτιώνονται και να κάνουν χιλιόμετρα.

Μπορεί αυτό να μην προάγει ακριβώς την αγωνιστική ποδηλασία – μια που εξ’ ορισμού, αγωνιστική ποδηλασία σημαίνει νέο αίμα, νέα παιδιά – αλλά σίγουρα προάγει την ποδηλασία! Και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο.

Τα 31 χρόνια συνεχούς παρουσίας της Σπαρτακιάδας αλλά και η θρησκευτική προσήλωση του προεδρείου της στη συγεκριμένη διοργάνωση, που αποτελεί και την κορωνίδα των αγώνων μεγάλων αποστάσεων στην Ελλάδα, είναι εκείνη που έχει εξασφαλίσει την μακροβιότητά της. 

Η αληθινή αγάπη, το πάθος, η προσήλωση και η υψηλή τεχνογνωσία μιας μικρής ομάδας παθιασμένων ανθρώπων που όλο το χρόνο δουλεύουν για τη Σπαρτακιάδα. Και τους συγχαίρουμε και ταυτόχρονα τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

 

Σπαρτακιάδα
Άλλος ένας θρύλος της ποδηλασίας αποστάσεων στην Ελλάδα. Πρώην πρόεδρος της ΠΕΠΑ και από τους πρωτοπόρους της Σπαρτακιάδας, ο Κώστας Στυλιανού

Οι συμμετέχοντες

Όπως είπαμε και πριν, η Σπαρτακιάδα είναι ίσως ο μοναδικός αγώνας που ο τερματισμός είναι σχεδόν εξίσου σημαντικός με τη νίκη. Που και μόνο η συμμετοχή θέλει τόλμη και σκληρή προετοιμασία. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως όλοι όσοι έχουν τερματίσει στην Σπαρτακιάδα τα τελευταία 30 χρόνια είναι περήφανοι γι’ αυτό. Και καλά κάνουν! Στο site της ΠΕΠΑ, μπορεί κάποιος να βρει τα ονόματα όλων όσων έχουν τερματίσει στην Σπαρτακιάδα από το 1988 ως το 2018!

Το πιο εντυπωσιακό όμως δεν είναι αυτό, είναι ότι πολλοί από κείνους που τερμάτισαν το 1988 συνεχίζουν να συμμετέχουν και να τερματίζουν στον αγαπημένο τους αγώνα!

 

Σπαρτακιάδα

Η 31 Σπαρτακιάδα μέσα από φακό του Πέτρου Γκότση στο ΜΒike

Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου οι πρώτες φωτογραφίες από την 31η Σπαρτακιάδα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν στη σελίδα του Facebook του MBike. Ο Πέτρος Γκότσης θα ακολουθήσει και φέτος τον αγώνα και θα μας μεταφέρει μέσα από το φακό της μηχανής του και τη δική του ματιά τη χαρά, την προσπάθεια, την απόλαυση, τον πόνο και τη βαθιά ικανοποίηση που μόνο η Σπαρτακιάδα μπορεί να προσφέρει!

Καλό τερματισμό σε όλους τους συμμετέχοντες και καλή επιτυχία στην ΠΕΠΑ και τους ανθρώπους της!

Δείτε επίσης

Έλεγχος και πιθανή αντικατάσταση σε δισκοβραχίονες Shimano

H Shimano προχωρά σε πρόγραμμα ελέγχου και αντικατάστασης – αν υπάρχει λόγος – σε δισκοβραχίονες ...

Vuelta 2023: Sepp Kuss ο μεγάλος νικητής! Ο Κaden Groves κερδίζει το τελικό ετάπ.

Ο Sepp Kuss είναι και επίσημα ο μεγάλος νικητής της Vuelta 2023 και η Jumbo ...

΄Ενας Αμερικανός… στη Μαδρίτη!

Ολοκληρώνεται αύριο ο Γύρος Ισπανίας 2023 Όπως όλα δείχνουν ύστερα από το εικοστό ετάπ των ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest