Home | Αρχική | 1st Athens Criterium: Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα
Ο δήμαρχος Αθηναίων δίνει την εκκίνηση του 1st Athens Criterium με τον πρόεδρο της ΕΟΠ, Παναγιώτη Πριστούρη να παρακολουθεί φανερά ικανοποιημένος

1st Athens Criterium: Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα

Ένα σιρκουί στο κέντρο της Αθήνας

Το 1st Athens Criterium εξελίχτηκε όπως ακριβώς το είχαμε σχεδιάσει. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.

 

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Καζολέας

 

Ένας «γρήγορος» αγώνας, με τη συμμετοχή των καλύτερων ελλήνων αθλητών, κέφι, υψηλές ταχύτητες και πολλή αγάπη απ’ όσους ενεπλάκησαν στην υλοποίησή τους: ο ΟΠΑΝΔΑ, η ΕΟΠ, η Τροχαία Αττικής, η Δημοτική Αστυνομία, η ΠΕΠΑ, ποδηλατικά σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα και μια ικανή ομάδα εξαιρετικών συνεργατών του ΜΒike όλοι δούλεψαν μεθοδικά, επαγγελματικά και με πλάνο ώστε να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις μιας τέτοιας διοργάνωσης που ήταν βασικά δύο:

Από τη μία να κλείσει το κέντρο της πόλης για 2 περίπου ώρες με τα ελάχιστα δυνατά προβλήματα για τους πολίτες και από την άλλη να υλοποιηθεί ένας αγώνας τον οποίο οι αθλητές να απολαύσουν και οι θεατές να αγαπήσουν ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την αγωνιστική ποδηλασία και τη μαγεία της.

 

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση

 

Λίγο πριν τον αγώνα…

Η διαδρομή είχε κλείσει από νωρίς για την εκκίνηση του 24ου ποδηλατικού γύρου της Αθήνας και η πόλη ήδη ζούσε σε έναν ποδηλατικό ρυθμό.

Οι αθλητές βρίσκονταν στον ειδικό χώρο δίπλα από την εκκίνηση και από τις 11:00 περίπου είχαν ξεκινήσει το ζέσταμα και τους αναγνωριστικούς τους γύρους διαπιστώνοντας πως το κέντρο της Αθήνας είχε μεταμορφωθεί σε μια ασφαλή πίστα αγωνιστικής ποδηλασίας.

Ο διευθυντής του αγώνα, Βασίλης Αναστόπουλος, είχε φροντίσει ώστε αγωνιστικά όλα να είναι έτοιμα και το team του MBike που φρόντιζε για τη διοργάνωση είχε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες σε όλες τις λεπτομέρειες.

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης δίνει την εκκίνηση

 

Η εκκίνηση δόθηκε ακριβώς στις 11:45 από τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη ενώ δίπλα του βρισκόταν και ο Πρόεδρος της ΕΟΠ, Παναγιώτης Πριστούρης. Εξάλλου η ΕΟΠ – ως συνδιοργανωτής του Athens Criterium – είχε αναλάβει όλο το τεχνικό μέρος του αγώνα.

Ο Αλυτάρχης του αγώνα, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, φρόντισε να εξελιχθούν όλα ομαλά, ενώ οι κριτές της ΕΟΠ εξασφάλισαν την άψογη κάλυψη του αγώνα.

Προπομποί του αγώνα μηχανές της Δημοτικής Αστυνομίας και της τροχαίας ενώ ακολουθούσε αυτοκίνητο με τον γιατρό του αγώνα.

Ειδικά για την ασφάλεια, υπήρχε επίσης ασθενοφόρο της Βιοϊατρικής επάνω στην Πλατεία Συντάγματος, μηχανές του ΕΚΑΒ και σώμα Σαμαρειτών του ΕΕΣ σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής των 3.5 χιλιομέτρων.

 

Ο αγώνας

Είχαμε απανωτές επιθέσεις από την πρώτη κιόλας στροφή με εναλλαγές στην κορυφή της κούρσας. Εξαιρετικά δυνατός ο Τάλως, προσπάθησε να φέρει τον αγώνα στα μέτρα του ενώ ο επίσης δυνατός Παναθηναϊκός, προσπάθησε να προστατεύσει τον Κουμπέτσο ο οποίος και κέρδισε το πρώτο sprint και βγήκε δεύτερος γενικής. Η ομάδα του Κρόνου κυριάρχησε στον αγώνα με τους Μπούγλα, Ηλία, Ζήση Σούλιο και Κουρμπέτη.

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης κράτησε δυνάμεις σε όλο τον αγώνα και ετοιμάστηκε για το τελικό sprint κερδίζοντας τελικά την τρίτη θέση.

Στις τελευταίες δύο στροφές η ομάδα του Κρόνου μπήκε μπροστά επιβάλλοντας έναν εξαιρετικά δυνατό ρυθμό ώστε να μην δώσει ευκαιρίες για ξεκολλήματα, τακτική που επέτρεψε στον Μπούγλα να κερδίσει τον αγώνα.

Οι αθλητές του Κρόνου

Το σιρκουί ήταν δύσκολο, με την Βασιλίσσης Σοφίας και την Βασιλίσσης Αμαλίας δύο ανηφορικά κομμάτια και απότομες στροφές.

Η μέση ωριαία άγγιξε τα 40 χιλιόμετρα δίνοντας στους Αθηναίους μια καλή γεύση των συγκινήσεων που μπορεί να προσφέρει η αγωνιστική ποδηλασία.

Οι νικητές του 1st Athens Criterium: Γιώργος Μπούγλας, Αναστάσης Κουμπέτσος και Πολυχρόνης Τζωρτζάκης

 

Τα αποτελέσματα:

eop crit_αποτελεσματα

Ο Γιώργος Μπούγλας νικητής του αγώνα

 

Περισσότερα για το 1ο Athens Criterium σε λίγο…

Δείτε επίσης

kosmoride

Μαύρη Παρασκευή… «άσπρη μέρα» για e-Bike!

«Μαύρη Παρασκευή, Άσπρη Μέρα!» στην Kosmoride, με όφελος έως και 3.500€! Η Kosmoride, η κορυφαία ...

Ελαστικά ποδηλάτου: Τι πρέπει να κάνετε τους χειμερινούς μήνες!

Χρήσιμες συμβουλές, από τους μηχανικούς της Pirelli, προκειμένου να διατηρήσετε τα ελαστικά ποδηλάτου σας σε ...

XCC Π.Γ.Σ Λάρισας Προκήρυξη αγώνα MTB 25/11/2023

Προκήρυξη διασυλλογικού αγώνα Mountain Bike Ο ποδηλατικός γυμναστικός σύλλογος Λάρισας διοργανώνει σε συνεργασία με την ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest