Home | MBIKE BLOGS | Agioi Cycling Team | Όλα τριγύρω αλλάζουνε…

Όλα τριγύρω αλλάζουνε…

και όλα τα  ίδια μένουν

Συντάκτης: Γρηγόρης Παπακανδεράκης
Φωτο: Αλέξανδρος Μακρής

Τι κι αν πέρασαν πέντε ολόκληρα  χρόνια, τι κι  αν μεγαλώσαμε  και ο καθένας πραγματοποίησε και πραγματοποιεί τους ποδηλατικούς του στόχους, η παρέα παραμένει σταθερή και ενωμένη

Κάνουμε ποδήλατο για να περνάμε όμορφα μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητάς μας, κάνουμε την ψυχοθεραπεία μας κάθε Δευτέρα βράδυ και γεμίζουμε ενέργεια  για την εβδομάδα που ακολουθεί. Εκπαιδευόμαστε ώστε να μπορούμε να κινούμαστε στην κακοσχεδιασμένη πόλη μας, να χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας και να  μειώνουμε τη χρήση του ΙΧ  όσο είναι για τον καθένα εφικτό, για το καλό όλων μας.

Ο νέος  χρόνος  για την ομάδα μας τη βρίσκει να σχεδιάζει τη νέα της εμφάνιση και να θέτει νέους ποδηλατικούς στόχους, ώστε να κρατήσει ζωντανή της φλόγα και την επιθυμία για μια ακόμα δευτεριάτικη  βόλτα, όπου κι αν είναι ο προορισμός, όσα κι αν είναι τα χιλιόμετρα.

Θα μοιραστώ μαζί σας τα λόγια τριών φίλων που περιγράφουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο όσα βιώνουν μαζί μας:

«Kio»
«Δεν είναι πόσα χρόνια, πόσες βόλτες ή πόσα χιλιόμετρα, είναι οι Δευτεριάτικες στιγμές, η παλαβή αίσθηση ότι η εβδομάδα ξεκινά όμορφα. Οι Άγιοι, 5 χρόνια είναι εδώ, βολτάρουν διαρκώς και τους αναγνωρίζεις μέσα από το φακό του Άλεξ, τα σεντόνια της Έφης και την καθοδήγηση του Γρηγόρη.  Η κορυφαία ομάδα της Αθήνας  γιορτάζει … Χρόνια μας Πολλά!»

«joia»
«Υπάρχει μια «τηλεοπτική» σειρά που δεν έχει τίτλους τέλους… Η υπόθεση αφορά κάτι «φιλαράκια» που ζουν τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές τους τόσο κοντά ο ένας στον άλλο, σε απόσταση ακτίνας ποδηλάτου. Σε απόσταση που ο ένας κρατάει τη ζωή του άλλου στα χέρια του, έτσι που αν «πέφτει» ο ένας, ή θα πέσει κι ο διπλανός του ή θα τον «στηρίζει» ο διπλανός του, και, σε κλάσματα δευτερολέπτου, οι αλληλένδετες ζωές τους θα συμπορευτούν και πάλι, προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Η σειρά διαδραματίζεται – υποτίθεται – Δευτέρες, με σημείο εκκίνησης την πλατεία των Αγίων Αναργύρων Αττικής. Στην πραγματικότητα, όμως, η σειρά εξελίσσεται 5 ολόκληρα χρόνια τώρα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή της μέρας, μέσα στο νου και στην καρδιά – και προφανώς και στο σώμα – δεκάδων πρωταγωνιστών, που το όνομά τους δεν αφορά τον θεατή. Στα μάτια του, όλοι οι πρωταγωνιστές  είναι … ΑΓΙΟΙ !»

«Λιάκος»
«…είναι αλήθεια πως αλλάζει η ζωή σου με όλους εσάς… αγιότουρτα, αγιόβολτα, το εξωγηινάκι με τη νέα κουπ, ο Τζίμης με κοντομάνικο, ο Κιό με νέο εγκέφαλο, οι κύριοι αγέρωχοι και τα οι κυρίες με τα καλά τους σαν σε γιορτή και σχόλη… λίγες σταγόνες στην πάντα όμορφη παραλιακή και-να μια ιδέα προς υλοποίηση!-στάση ανασυγκρότησης στο Frangelico…30 ποδήλατα παρκαρισμένα έξω από το μαγαζί αυτό… το έλεγες και τη μεγαλύτερη πρωτοτυπία τα τελευταία 50 χρόνια στον παραλιακόν βουλεβάρτον της Αττικής!…

Κρατάμε τα όμορφα λόγια όλων σας, ώστε να μας γεμίζουν δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Κρατάμε επίσης τις παρατηρήσεις σας και επεξεργαζόμαστε τα κακώς κείμενα ώστε να βελτιώνουμε διαρκώς αυτό το κάτι, που σας αρέσει και μας κρατάει αυτά τα χρόνια ζωντανούς στον ποδηλατικό χάρτη της Αττικής.

 

Δείτε επίσης

My market

Τα My market κάνουν ποδήλατο!

Πόλη με ποδήλατα, όμορφη πόλη από τα My market Τα καταστήματα My market υποστηρίζουν πως ...

Cargo Bikes

Tα Cargo Bikes είναι πιο γρήγορα στις παραδόσεις και πιο “καθαρά” από τα Van, επιβεβαιώνει νέα έρευνα!

Cargo Bikes το μέλλον των παραδόσεων προϊόντων στις πόλεις Οι παραδόσεις με Cargo Bikes στα ...

Mark Cavendish Αθήνα

Mark Cavendish: Τρέχω για να κερδίζω

Ένας θρύλος της ποδηλασίας επιστρέφει Mια φιλική συζήτηση με τον Mark Cavendish, στην Αθήνα   ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest