Home | Αρχική | Περικλής Ηλίας: «Νέα σελίδα ανοίγεται στην καριέρα μου»

Περικλής Ηλίας: «Νέα σελίδα ανοίγεται στην καριέρα μου»

Πανέτοιμος για νέες προκλήσεις!

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής ποδηλασίας, Περικλής Ηλίας, είναι έτοιμος να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του και για το 2018 να αναζητήσει νέες διακρίσεις και επιτυχίες με τα χρώματα της καινούργια του ομάδας Team Giant-Liv Polimedical.

Τον συναντήσαμε στο ποδηλατικό κατάστημα Tsirikos Bikes, στο Ψυχικό, ενώ πραγματοποιούσε την καθιερωμένη μέτρηση bike fitting της Shimano προκειμένου να ρυθμίσει τέλεια τη θέση οδήγησης επάνω στο νέο του ποδήλατο.

Σε χαλαρή ατμόσφαιρα μας μίλησε για την αγωνιστική χρονιά που πέρασε (ακόμα δεν έχει «ξεπεράσει» την ατυχία του στο Πανευρωπαικό Marathon), για τη νέα χρονιά που πλησιάζει και τους βασικούς του στόχους, ενώ δεν παραλείψαμε να τον ρωτήσουμε αν σκοπεύει να διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Για το 2018 θα αγωνίζεσαι με τα χρώματα της νέα σου ομάδας Team Giant-Liv Polimedical. Πώς αισθάνεσαι;
Το 2018 θα είναι εντελώς διαφορετικό σε μερικούς τομείς συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Καινούργια ομάδα, καινούργιοι άνθρωποι, νέα ποδήλατα, εξοπλισμός κτλ.
Μία νέα σελίδα ανοίγεται για έμενα στην καριέρα μου και νιώθω ιδιαίτερη χαρά και προσμονή για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

Τι κρατάς από την αγωνιστική χρονιά που πέρασε;
«Έφτασα στην πηγή και δεν ήπια νερό»… Αυτό κρατάω μόνο.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να ξεχάσεις από το 2017;
Ναι! Το μηχανικό πρόβλημα (σπασμένο παλουκόσελο) στο Πανευρωπαϊκό Marathon, καλό θα ήταν να μην είχε συμβεί εκείνη την ημέρα!

Τι περιμένεις από την καινούργια σου ομάδα;
Κυρίως ένα ανθρώπινο πρόσωπο και τα αυτονόητα πράγματα που της αναλογούν!

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2018;
Οι δυο μεγάλοι μου στόχοι για το 2018 είναι πρώτα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Marathon τον Απρίλιο και μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Marathon τον Σεπτέμβριο. Kαι οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στην Ιταλία.

Θα διεκδικήσεις την πρόκριση και τη συμμετοχή σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο;
Είναι πολύπλοκο το θέμα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
Εγώ θέλω να προσπαθήσω αλλά αυτό δεν από μόνο του αρκετό. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη της ΕΟΠ, η οποία (απ’ ότι γνωρίζω) δεν είναι σε θέση να καλύψει βασικές ανάγκες για τη λειτουργία της… Συνεπώς θα είναι πολύ δύσκολη μία πιθανή πρόκριση για το Τόκιο.

Σκοπεύεις να αλλάξεις κάτι σε προπονητικό επίπεδο; Θα συνεχίσεις με τον ίδιο προπονητή;
Προπονητή θα έχω τον ίδιο και για το 2018, τον Ιωάννη Tαμουρίδη. Μετά από συζήτηση που κάναμε αποφασίσαμε πως θα υπάρξουν μικρές αλλαγές στο προπονητικό μου πρόγραμμα. Θεωρώ ότι κάθε χρόνο είναι καλό να αλλάζεις κάποια πράγματα και να δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό, διότι το σώμα συνηθίζει μια κατάσταση και πολλές φορές δεν υπάρχει βελτίωση.

Νέα ομάδα, νέο ποδήλατο, νέα θέση οδήγησης. Πόσο σημαντική θεωρείς τη σωστή θέση του σώματος επάνω στο ποδήλατο;
Η σωστή στάση πάνω στο ποδήλατο, επιτρέπει στον αναβάτη να μεγιστοποιήσει την απόδοσή του, όποτε είναι εξαιρετικά σημαντική παράμετρος για έναν αθλητή. Εκτός αυτού, με τη σωστή στάση αποφεύγονται και οι τραυματισμοί, γεγονός που την καθιστά σημαντική για όλους του ποδηλάτες, ανεξάρτητα από το επίπεδο.

Πώς βλέπεις την ευρωπαϊκή αγωνιστική σκηνή το 2018; Θεωρείς πως μπορεί να απειληθεί η κυριαρχία του Nino;
Ο Nino (Schurter) έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι ξέρει τον τρόπο να πρωταγωνιστεί και να πετυχαίνει τους στόχους τους. Νομίζω όμως ότι τον έχουν πλησιάσει αρκετά μερικοί αθλητές και πλέον δυσκολεύεται πάρα πολύ για τη νίκη.
Ο Mathieu van der Poel δήλωσε πως στοχεύει για το Τόκιο το 2020 και θα ασχοληθεί πιο σχολαστικά με το XCO από του χρόνου… Νομίζω ότι ο Nino θα τα βρει πολύ δύσκολα μαζί του.

Κλείνοντας, θα ήθελες να προσθέσεις κάτι ακόμα;
Ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα αγωνιστική χρονιά!

Σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε τα καλύτερα για τη νέα χρονιά σε όλα τα επίπεδα!

Δείτε επίσης

Χειμερινές αποδράσεις – με ποδήλατο και Let’s Ferry

Με το ποδήλατο – φυσικά – και το χειμώνα Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να ...

Giant REIGN E+: Η επανάσταση στα αγωνιστικά e-MTB

Η νέα εποχή στα αγωνιστικά MTB e-Bikes Με τροχό 29” εμπρός και 27.5” πίσω, το ...

Enduro MTB Poikillers

Η Ελληνική Ομοσπονδία  Ποδηλασίας και ο Π.Δ.Σ. Πετρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης συνδιοργανώνουν δύο αγώνες, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro MTB και τον τελικό αγώνα κυπέλλου «Enduro Greek Series».

mbike.gr

Pin It on Pinterest