Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | Παγκόσμιο Κύπελλο Ερασιτεχνών στη Ρόδο

Παγκόσμιο Κύπελλο Ερασιτεχνών στη Ρόδο

Από τις 22 ως τις 24 Απριλίου η καρδιά του ποδηλάτου χτυπά στη Ρόδο

 

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ερασιτεχνών αποτελεί επίσημο αγώνα της UCI και είναι ανοιχτό σε ερασιτέχνες ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο

 

fin02 copy

Πριν λίγες μέρες, στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Best Western Plaza η επίσημη παρουσίαση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ερασιτεχνών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί  σε 3 αγωνιστικές ημέρες το τριήμερο 22-24 Απριλίου.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ερασιτεχνών ήρθε στο νησί της Ρόδου, μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου η οποία κάνει πράξη και προχωρά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου,  με μία από τις στοχεύσεις της να είναι η υποστήριξη διοργανώσεων μεγάλων αθλητικο-τουριστικών αγώνων, όπου οι συμμετέχοντες, συνήθως υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μεγάλες διοργανώσεις με τη συνοδεία της οικογένειας τους, συνδυάζοντας διακοπές με συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ερασιτεχνών έχουν όλοι οι ερασιτέχνες ποδηλάτες, ανεξαρτήτως της φυσικής τους κατάστασης,  οι οποίοι έχουν στόχο να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, να θέσουν υψηλότερο στόχο βελτίωσης για τα επόμενα χρόνια, ζώντας μια αξέχαστη εμπειρία συμμετέχοντας δίπλα από ονομαστούς ερασιτέχνες, πολλές φορές πρώην επαγγελματίες επώνυμους ποδηλάτες. Παράλληλα η διοργάνωση τέτοιων αγώνων, προωθεί την ιδέα του  εθελοντισμού και επιπλέον ωθεί νεαρούς φιλόδοξους αθλητές να ασχοληθούν με την ποδηλασία φέρνοντας νέο αίμα στα αθλητικά σωματεία του νησιού.

Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 250 με ποδηλάτες και ποδηλάτισσες από περισσότερες από 20 χώρες και 5 ηπείρους.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, Ρουμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Μάλτα, Γερμανία, Ιράν, Ιταλία, Κορέα, Μεγάλη Βρετανία, Καναδά, Ρωσία, Τουρκία και Βέλγιο, οι οποίοι θα αναμετρηθούν στους όμορφους δρόμους και τα ωραία τοπία του νησιού.

Έναν ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20,5 χλμ. και 2 αγώνες αντοχής απόστασης 95 και 113 χλμ. αντίστοιχα θα πραγματοποιηθούν για να αναδείξουν, εκτός των άλλων, τον νικητή και τη νικήτρια της Γενικής ατομικής βαθμολογίας. Οι αγώνες είναι προκριματικοί αγώνες για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2016 στο Περθ της Αυστραλίας (1-4 Σεπτεμβρίου). Τέλος την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Experience απόστασης 60 χλμ. ώστε «νεαροί» ποδηλάτες να ανταγωνιστούν με τους πρωταθλητές.

Οι αγώνες τελούνται με διοργανωτές την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τη Sports Tours Hellas & συνδιοργανωτή την εταιρεία Rodos Cycling.

Πληροφορίες.

Δείτε επίσης

L’ Etape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA

Ολοκληρώθηκε το 2ο L’ Etape Greece by Tour de France presented by SKODA

Υπέροχη διαδρομή, δυνατές συγκινήσεις αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις στις τρεις διαδρομές της διοργάνωσης L’ Etape Greece ...

ποδηλατικός τουρισμός

Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ Πρώτη Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό : «Το παρόν ...

Vintage Bikes by Mario Volante στο Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Αγαπημένα, παλιά ποδήλατα Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις την ιστορία του ποδηλάτου; Μα ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest