Home | Γύρος Θυσίας | Ο Περικλής Ηλίας νικητής στον 42ο Γύρο Θυσίας
O Περικλής Ηλίας νικητής στον 42ο Γύρο Θυσίας

Ο Περικλής Ηλίας νικητής στον 42ο Γύρο Θυσίας

Άλλη μια διοργάνωση του ιστορικού αγώνας ποδηλασίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Συμπληρώνοντας τα 42 χρόνια συνεχούς παρουσίας, ο «Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας» είναι η ελληνική «κλασική της άνοιξης»…

 

Φωτογραφίες: Πέτρος Γκότσης / MBike

Ο Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας, ο ελληνικός ιστορικός κλασικός αγώνας,  ολοκληρώθηκε για 42η φορά σήμερα, 25η Μαρτίου 2019, με απόλυτη επιτυχία, σε ιδανικές  καιρικές συνθήκες που επικράτησαν και τις δύο ημέρες – 24 και 25 Μαρτίου – με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης στην Κ. Αχαΐα και τον αγώνα αντοχής Πάτρα – Ι.Μ. Αγίας Λαύρας (ΗΡΩΩΝ) αντίστοιχα.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με μεγάλο νικητή στα 103 χλμ. τον Περικλή Ηλία του Κρόνου Νικαίας, με χρόνο 2 ώρες 53’54», δεύτερο τον Μιλτιάδη Γιαννούτσο με 2.56’23», τρίτο τον Αναστάσιο Κουρμπέτη του Κρόνου Νίκαιας με χρόνο 2.56’29» και τέταρτο τον Γιώργο Σταυρακάκη, από τον ΤΑΛΩ ΧΑΝΙΩΝ με χρόνο 2.56’29», στην κλασική διαδρομή Πάτρα – Ι.Μ. Αγίας Λαύρας.

 

Γύρος Θυσίας
Ο Geoffrey Pyatt – στο κέντρο – με τον πρόεδρο του ΠΟ Πατρών Σπύρο Πολίτη (αριστερά)

 

Στον αγώνα συμμετείχε και τερμάτισε με μεγάλη επιτυχία και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt. Ο αμερικανός διπλωμάτης – γνωστός μας πια από την εξαιρετική παρουσία του στην ελληνική ποδηλατική σκηνή – συμμετείχε στην κατηγορία Μάστερ Γ και τερμάτισε με χρόνο 3.07’21», εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Geoffrey Pyatt είχε συμμετάσχει πέρυσι για πρώτη φορά στον Γύρο Θυσίας και τερμάτισε, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες σε χρόνο 3.41’06» και τότε είχε «υποσχεθεί» πως θα επέστρεφε για να καταρρίψει το χρόνο του, πράγμα που πέτυχε φέτος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά!

Στις γυναίκες ξεχώρισε για μία ακόμα φορά η Βαρβάρα Φασόη με χρόνο 2.41’29». Δεύτερη τερμάτισε η Αικατερίνη Ελευθεριάδου, τρίτη η Κωνσταντίνα Συντζανάκη, τέταρτη η Άννα-Μαρία Ζώγλη και πέμπτη η νεαρή Σοφία Λιοδάκη.

Γύρος Θυσίας
Η Βαρβάρα Φασόη νικήτρια στις γυναίκες

Δείτε εδώ τα πλήρη αποτελέσματα όλων των κατηγοριών.

Η συμμετοχή ήταν  η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, με συνολικά 356  αθλητές να συγκεντρώνονται στη γραμμή της εκκίνησης, καθώς όλο και περισσότεροι είναι οι αθλητές που επιθυμούν να απολαύσουν αλλά και να τιμήσουν με την παρουσία τους τον ιστορικό αγώνα. Και κάθε χρόνο, οι διοργανωτές ξεπερνούν τον εαυτό τους φροντίζοντας για μια υποδειγματική καθόλα διοργάνωση.

Οι απονομές έγιναν με μία μικρή καθυστέρηση λόγω της… κοσμοσυρροής στην πόλη. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 15:15 στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης βουλευτή Ανδρέα Ριζούλη, του Πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt, της Δημάρχου Καλαβρύτων Γεωργία Λαζούρα, του πρώην Υπουργού Aνδρέα Ζαϊμη και φυσικά του Προέδρου του Π.Ο. Πατρών Σπύρου Πολίτη.

Εντυπωσίασαν τα κορίτσια του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και αντιπροσωπία του θεατρικού ομίλου «Πάνος Μίχος» που τράνταξαν την πλατεία των Καλαβρύτων με τις κουμπουριές τους!

Το Δ.Σ του Π.Ο. Πατρών ευχαριστεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον Δήμο Καλαβρύτων, καθώς επίσης και τους χορηγούς του ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, IDEAL – Ν. ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ, ΑΦΟΙ Δ&Ι. ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ.

Σημαντική για μια ακόμη φορά και η αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και του ΕΕΣ που διασφάλισαν έναν ασφαλή και πετυχημένο αγώνα.

Επίσης, ιδιαίτερα αποτελεσματική η παρουσία της αγωνοδίκου επιτροπής, των μοτοσικλετιστών που βοήθησαν στην προσπάθεια.

Για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια αξίζουν στον ΠΟ Πατρών, στον πρόεδρό του Σπύρο Πολίτη και σε όλα τα στελέχη του για τη διοργάνωση αυτού του σπουδαίου αγώνα, για την επιμονή και την προσήλωσή του στην υλοποίησή του και, ειδικά φέτος, στον τρόπο που χειρίστηκε και αντιμετώπισε τα, όπως αποδείχτηκε, «μικροπροβλήματα» που παρουσιάστηκαν λίγες μέρες πριν τη διοργάνωση. Ο «Γύρος Θυσίας» αποτελεί αγώνα σύμβολο της ελληνικής ποδηλασίας και είμαστε περήφανοι για τη διοργάνωσή του.

Το MBike αποτελεί παραδοσιακά χορηγό επικοινωνίας του Ποδηλατικού Γύρου Θυσίας.

Δείτε επίσης

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια ...

Διασυλλογικός Αγώνας Δρόμου Αντοχής

Διασυλλογικός αγώνας δρόμου αντοχής Γύρος Λάρισας Ο Ποδηλατικός Γυμναστικός σύλλογος Λάρισας διοργανώνει, σε συνεργασία με ...

Διασυλλογικός Αγώνας Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης

Αγώνας Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης στη Λάρισα Ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας, www.podilatikos.gr, διοργανώνει σε συνεργασία ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest