Ένα νόστιμο και θρεπτικό κέικ με ελαιόλαδο που μπορείτε να το συμπεριλάβετε στο πρωινό σας ή ακόμη και να το έχετε ως ενεργειακό σνακ μαζί σας σε μια μεγάλη προπόνηση.
Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Διαλύουμε στο κονιάκ τη σόδα και το baking powder και το ρίχνουμε στο μίγμα. Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το μίξερ. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρότα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 60’ περίπου.
Ενέργεια: 355 Kcal
Πρωτεΐνες: 3,3 g
Υδατάνθρακες: 45,7 g
Λίπη: 17,5 g
Φυτικές ίνες: 1,06 g
B12: 0,13 mg
B6: 0,05 mg
C: 1 mg
A: 113,34 mg
E: 2,55 mg
Ca: 89,35 mg
Fe: 1,18 mg