Home | ΑΓΟΡΑ | CITY | Ποδήλατα | Είναι αυτά τα ελαφρύτερα πλαίσια ΜΤΒ σήμερα;

Είναι αυτά τα ελαφρύτερα πλαίσια ΜΤΒ σήμερα;

Η Scott παρουσιάζει στην Ελβετία τα νέα Scale και Spark

Το MBike ταξιδεύει στην Ελβετία για να σας παρουσιάσει σε αποκλειστικότητα, τα νέα μοντέλα της Scott που αναμένεται να… ταράξουν τα νερά

Τα ολοκαίνουργια Scale και Spark του 2017 παρουσιάστηκαν επίσημα την περασμένη εβδομάδα στην Ελβετία. Πρόκειται για μια συλλογή από μοντέλα με διαφορετικές προδιαγραφές και μεγέθη τροχών, με κοινό χαρακτηριστικό το εξαιρετικά χαμηλό βάρος και τις αγωνιστικές καταβολές.

SCOTT Sports_MTB PL Lenzerheide_2016_09

Με βάρος που δεν ξεπερνά τα 849 γραμμάρια στην έκδοση Scale και τα 1749 γραμμάρια στην έκδοση Spark, η Scott θέτει τον πήχυ εξαιρετικά ψηλά – ή μάλλον… χαμηλά για να είμαστε πιο ακριβείς – στην κατηγορία του Cross Country Racing.

Χάρη στην επιλογή νέας τεχνολογίας ινών carbon και την ενσωμάτωση καινοτομικών τεχνολογιών, οι μηχανικοί της Scott κατάφεραν να δημιουργήσουν μια πλήρη γκάμα από εξαιρετικά ποδήλατα.

249519B

Spark – Έτοιμο για αγώνες
Η νέα γκάμα των Spark αποτελείται από 4 βασικά μοντέλα. Πρόκειται για τα Spark RC SL, Spark RC Ultimate, Spark RC World Cup και Spark RC Pro.

H προσέγγιση για την Scott ήταν απλή: Η δημιουργία ενός FS Cross Country ποδηλάτου που να απευθύνεται εξίσου στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου και στον καθημερινό χομπίστα. Ένα ποδήλατο ικανό να κατακτά παγκόσμια πρωταθλήματα ή να χαρίζει ατέλειωτες στιγμές ευτυχίας στον τυχερό ιδιοκτήτη του.

Το ποδήλατο συνδυάζει την εξωτερική απλότητα – καθαρές γραμμές, υπέροχοι συνδυασμοί χρωμάτων με το μαύρο του πλαισίου να υπερισχύει – με την ενσωμάτωση εξωτικών τεχνολογικών λύσεων που το καθιστούν όχι μόνο πανάλαφρο αλλά και εντυπωσιακά αποτελεσματικό.

251408

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η δήλωση του Nino Schurter, 4 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή: “Το νέο Spark ενσωματώνει αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ως τώρα δεν θα τολμούσα να… ζητήσω από ένα ποδήλατο!”

Το πλαίσιο του ποδηλάτου ζυγίζει μόλις 1749 γραμμάρια (με την ανάρτηση, στην έκδοση Spark RC 700 SL), δηλαδή 140 γραμμάρια λιγότερα από την προηγούμενη έκδοση, βάρος που το καθιστά υποψήφιο για ένα από τα πιο ελαφριά – αν όχι το ελαφρύτερο – πλαίσιο της αγοράς στην κατηγορία του.

Το χαμηλό βάρος πετυχαίνεται όχι μόνο με τη χρήση εξαιρετικής ποιότητας ινών carbon αλλά και με τη διαδικασία πλέξης του υλικού. Χάρη στην τεχνολογία EvoLap, η Scott αξιολογεί τις διαφορετικές πιέσεις που ασκούνται στο πλαίσιο και ρυθμίζει την κατασκευή του πλαισίου αντίστοιχα προκειμένου να εξασφαλίσει το ελάχιστο βάρος με τη μέγιστη ακαμψία.

Εξαιρετικά βελτιωμένο είναι και το σύστημα της πίσω ανάρτησης, το οποίο χαρακτηρίζεται από υψηλή απορροφητικότητα, εξαιρετικό κράτημα και μέγιστη μεταφορά δύναμης.

Το πλαίσιο RC είναι σχεδιασμένο για μετάδοση αποκλειστικά 1Χ, μια που πρόκειται για καθαρά «αγωνιστικής» λογικής πλαίσιο, ενώ τα υπόλοιπα πλαίσια μπορούν να δεχτούν δισκοβραχίονα είτε 1Χ ή 2Χ.

O σχεδιασμός του επιτρέπει σημαντικά βελτιωμένο έλεγχο ενώ όλο το «στήσιμο» του ποδηλάτου είναι καθαρά αγωνιστικών προδιαγραφών: 1.3” slacker HT angle, 13mm shorter CS length, 17mm longer reach, 17mm lower stack.

Τα περιφερειακά του ποδηλάτου ανήκουν στην Synkros και είναι όλα εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών.

Η σειρά Spark διαθέτει 9 διαφορετικά μοντέλα στην κατηγορία RC (100mm race ready geometry), 20 μοντέλα στην κατηγορία Spark (120mm race ready geometry) και 4 μοντέλα στην κατηγορία Spark Plus (130mm και 120mm) – δηλαδή σίγουρα αρκετά για να επιλέξει κάποιος αυτό που του ταιριάζει καλύτερα.

Scale_Spyshot_PL_Detail Image_2017_BIKE_SCOTT Sports_1

Scale: ελαφρύ σαν πούπουλο…
Με πλαίσιο του οποίου το βάρος δεν ξεπερνά τα 849 γραμμάρια, το Scale RC 700 SL είναι φτιαγμένο νικητής καθώς θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία πλαισίων hardtail, ενώ ταυτόχρονα είναι 47% πιο άνετο από το μοντέλο που αντικαθιστά!

Ο Nino Schurter, Παγκόσμιος Πρωταθλητής XC MTB το περιγράφει με ακρίβεια: «Το νέο Scale όχι μόνο είναι εντυπωσιακά ελαφρύ αλλά παρέχει απίστευτη άνεση στο πίσω τρίγωνο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα τεχνικά κατηφορικά κομμάτια. Είναι ένα ποδήλατο με το οποίο εξοικονομείς ενέργεια τόσο στις ανηφόρες όσο και στις κατηφόρες».

Η «οικογένεια» Scale διαθέτει τέσσερις βασικές κατηγορίες: Scale RC SL, Scale RC Ultimate, Scale RC World Cup, Scale RC Pro.

Στην κατηγορία Scale RC βρίσκουμε 9 διαφορετικά μοντέλα (100mm Race Ready Geometry).

Scale-RC-Drivetrain

Στην κατηγορία Scale υπάρχουν 32 διαφορετικά μοντέλα, ενώ στην κατηγορία Scale Plus βρίσκουμε 4 διαθέσιμα μοντέλα.

249467D

Στην κατασκευή του πλαισίου χρησιμοποιείται carbon HMX-SL, υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει πλαίσιο με εξαιρετική ακαμψία, εντυπωσιακά χαμηλό βάρος και εντυπωσιακή άνεση. Είναι η πρώτη φορά που η Scott χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο υλικό για την κατασκευή ποδηλάτων βουνού και αυτό αποτελεί όχι μόνο ένα σημαντικό βήμα αλλά και μια ένδειξη για το πώς αντιμετωπίζει από δω και στο εξής τη συγκεκριμένη κατηγορία ποδηλάτων η εταιρεία.

Στην κατασκευή του πλαισίου χρησιμοποιούνται τεχνολογίες αιχμής όπως η SDS2, χάρη στην οποία το πλαίσιο γίνεται εξαιρετικά άνετο με απόλυτο έλεγχο στις περιοχές υψηλού στρες και μέγιστη απορροφητικότητα όχι μόνο όταν ο αναβάτης κάθεται στη σέλα αλλά και όταν σηκώνεται και στηρίζεται στα πετάλια.

Στο εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο πλαίσιο, ξεχωρίζει η άρμοση για το πίσω φρένο, η οποία συνδέεται άμεσα με το chain stay και τον thru-axle, χαρίζοντας έτσι ένα πιο «καθαρό» με μειωμένο flex στο σημείο του φρεναρίσματος.

Scale RC 900 Worldcup_PL_Detail Image_2017_BIKE_SCOTT Sports_06

Τα νέα μοντέλα της Scott για το 2017 είναι με μια λέξη… εντυπωσιακά.

Το χαμηλό βάρος δεν είναι εδώ αυτοσκοπός αλλά επιθυμητό σε ένα γενικότερο πλαίσιο αγωνιστικής προσέγγισης. Και το πιο ενδιαφέρον, η αγωνιστική αυτή προσέγγιση αφορά όλους – τον παγκόσμιο πρωταθλητή ή τον απλό χομπίστα που αναζητά το απόλυτο ποδήλατο βουνού.

Περισσότερα για τις δοκιμές μας στα νέα ποδήλατα της Scott σύντομα…

Δείτε επίσης

3T Primo

3T Primo τώρα με SRAM Apex XPLR AXS

Με το 3T Primo, η εισαγωγή στον κόσμο των aero gravel με ηλεκτρονικές αλλαγές ποτέ ...

Nilox: Το μέλλον στο e-mobility είναι εδώ!

Nilox: Η ηλεκτροκίνηση και το e-mobility δεν είναι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της αστικής μετακίνησης.

Με την Brompton T Line η Brompton ανακαλύπτει ξανά… τον τροχό!

Το πιο ελαφρύ διπλωτό! Πολλοί υποστηρίζουν – κι εμείς ανάμεσά τους – πως τα Brompton ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest