Home | Αρχική | Δοκιμάζουμε τα πετάλια δρόμου TIME XPRO 10

Δοκιμάζουμε τα πετάλια δρόμου TIME XPRO 10

Αισθητά βελτιωμένα!

Τα πετάλια αποτελούν το ένα από τα τρία σημεία επαφής του αναβάτη με το ποδήλατο και η επιρροή τους στην άνεση, την απόδοση και την αποφυγή τραυματισμών είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Τα ολοκαίνουργια πετάλια TIME XPRO αποτελούν την τελευταία πρόταση της γαλλικής εταιρείας και βασίζονται στην ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με το εξαιρετικό μοντέλο Xpresso.
Μοιράζονται τον ίδιο πατενταρισμένο μηχανισμό Iclic που έχει εξελίξει η γαλλική εταιρεία εστιάζοντας στη βιομηχανική και επιτρέπει στο σχαράκι να κινείται πλαγίως και να περιστρέφεται ελεύθερα μειώνοντας την πίεση που ασκείται στην άρθρωση του γονάτου και του αστραγάλου.

Τα πετάλια XPRO δεν αντικαθιστούν το υπάρχον μοντέλο Xpresso. Διαθέτουν βελτιωμένη σχεδίαση, η οποία ενισχύει την αποδοτικότητα και την αεροδυναμική (χωρίς διαθέσιμα αποτελέσματα μετρήσεων σε αυτόν τον τομέα) και ταυτόχρονα βελτιώνει την αισθητική και αυξάνει την προστασία του μηχανισμού.
Σύμφωνα με την TIME, δεν ήταν λίγες οι φορές που άπειροι αναβάτες, στην προσπάθειά τους να κουμπώσουν το δεύτερο πόδι, πατούσαν την πλατφόρμα των πεταλιών Xpresso από την ανάποδη μεριά, καταστρέφοντας έτσι τον μηχανισμό.

Tο σώμα των πεταλιών TIME XPRO 10 είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από carbon και η επιφάνεια της πλατφόρμας έχει αυξηθεί στα 725mm2 (συγκριτικά με τα 700mm2 των Xpresso) ώστε να βελτιωθεί η μεταφορά της δύναμης και η σταθερότητα στο πάτημα.
Η έκδοση XPRO 10 είναι η πιο οικονομική της νέας σειράς πεταλιών XPRO και διαθέτει hollow άξονα από ατσάλι. Το βάρος των πεταλιών ανέρχεται στα 226γρ. (ζυγισμένα από εμάς).

Οδηγώντας…

Ένα κλικ αρκεί για να καταλάβεις την βελτίωση του μηχανισμού Iclic. Το κούμπωμα διατηρεί τη χαρακτηριστική του ευκολία (το πιο εύκολο κούμπωμα σε πετάλια road) και αμεσότητα, με ακόμα πιο έντονη όμως και θετική αίσθηση του ελατηρίου.

Άμεσα αισθητή είναι και η βελτίωση στη σταθερότητα και τη μεταφορά της δύναμης. Η μεγαλύτερη πλατφόρμα στηρίζει ιδανικά το σχαράκι που συνδυαστικά με την εξαιρετική λειτουργία του μηχανισμού Iclic, παρέχει ασύγκριτη μεταφορά της δύναμης.
Ακόμα και αν δεν ξέρεις να πεταλάρεις με υψηλό EFR (υψηλή αποδοτικότητα και γραμμικότητα σε πλήρη περιστροφή) σε καμία περίπτωση δεν θα αισθανθείς το σχαράκι να μετακινείται μπρος και πίσω.

Αυτό που μπορείς, και θέλεις να αισθανθείς, είναι ένα ελεύθερο παίξιμο του ποδιού αριστερά και δεξιά που «on power» επιτρέπει τη μετακίνηση της φτέρνας προς τη σωστή κατεύθυνση ανατομικά, ακόμα και αν δεν είναι ιδανικά ρυθμισμένα τα σχαράκια.

Μιλώντας για σχαράκια, θα πρέπει φυσικά να αναφέρουμε πως τα σχαράκια της TIME επιτρέπουν την αλλαγή του Q-Factor. Κάθε σχαράκι έχει χαραγμένο το γράμμα Q. Για το ελάχιστο offset (Q Factor 51.7mm), τοποθετείς το σχαράκι με το γράμμα Q στη δεξιά του μεριά, στο δεξί παπούτσι και το σχαράκι με το γράμμα Q στην αριστερή του μεριά στο αριστερό παπούτσι. Για το μέγιστο offset (Q Factor 54.3), τοποθετείς τα σχαράκια ανάποδα.
Επίσης, η ρύθμιση του float γίνεται από το σχετικό βιδάκι που έχει στο πλάι το κάθε πετάλι, σε τρεις θέσεις (0 και +/- 5 μοίρες).

Συμπέρασμα
Οι φανατικοί χρήστες των πεταλιών της TIME (moi aussi) θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την βελτιωμένη απόδοση και λειτουργικότητα του νέου μοντέλου XPRO 10. Όσοι δεν τα έχουν δοκιμάσει ποτέ, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνουν!
Τιμή: 160 ευρώ
Αντιπρόσωπος: KIFISSIA BIKE τηλ.: 210 6232000

Δείτε επίσης

L’ Etape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA

Ολοκληρώθηκε το 2ο L’ Etape Greece by Tour de France presented by SKODA

Υπέροχη διαδρομή, δυνατές συγκινήσεις αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις στις τρεις διαδρομές της διοργάνωσης L’ Etape Greece ...

Velo-city Ghent

Velo-City Ghent 2024: To μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, φέτος στη Γάνδη

Ποδηλατική Καινοτομία και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Η Γάνδη, μια πόλη γνωστή για την ιστορική γοητεία ...

ποδηλατικός τουρισμός

Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ Πρώτη Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό : «Το παρόν ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest