Home | Διάφορα | Διασυλλογικοί αγώνες δρόμου

Διασυλλογικοί αγώνες δρόμου

Διασυλλογικοί αγώνες δρόμου διοργανώνονται στο Δήμο Τεμπών

Ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τεμπών, τους διασυλλογικούς αγώνες δρόμου ατομικής χρονομέτρησης (ανάβαση) και αντοχής.

Είναι αγώνες που περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνουν βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

Πρόγραμμα Αγώνων

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 – Αγώνας ατομικής χρονομέτρησης (ανάβαση)

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 14:00 για τον πρώτο ποδηλάτη. Βάσει των δηλώσεων συμμετοχής, η ακριβής ώρα εκκίνησης των αθλητών θα ανακοινωθεί ως την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων, Masters & Sportive 19+.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Συκούριο (Πλ. Μητρ. Αμβροσίου Κάσσαρα) – Σπηλιά (Πλατεία) – 10,9 χλμ.
ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Πλατεία Μητροπολίτου Αμβροσίου Κάσσαρα
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ: Η Γραμματεία θα λειτουργεί από τις 12:00. Οι αρχηγοί των ομάδων θα προσκομίσουν τα δελτία των αθλητών συγκεντρωτικά και θα παραλάβουν τους αριθμούς τους.
Υπογραφές στο φύλλο αγώνα, αφού προηγηθεί τεχνικός έλεγχος, έως και 15’ πριν την εκκίνηση του κάθε αθλητή, με προσκόμιση της κάρτας υγείας. Στη συνέχεια υπογράφουν και παίρνουν θέση στον χώρο εκκίνησης. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται για υπογραφή, φέροντες την αγωνιστική τους ενδυμασία και τον αριθμό τους.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, στις 13:15, στο χώρο της Γραμματείας. Λόγω του εν ισχύ υγειονομικού πρωτοκόλλου ενάντια στην πανδημία του COVID-19, την Τεχνική Ενημέρωση θα παρακολουθήσουν ένας μόνον εκπρόσωπος από κάθε σωματείο. Για τον αγώνα των Sportive θα υπάρχει σύντομη ενημέρωση στην εκκίνηση από τον Αλυτάρχη.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 – Αγώνας αντοχής

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Ανδρών 17+, Γυναικών 17+, Παίδων, Κορασίδων, Masters, Sportive 19+
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:
10:00 Παίδες, 2 στροφές x 33,9 χλμ. = 67,8 χλμ.
10:10 Κορασίδες, 1 στροφή = 33,9 χλμ.
12:00 Άνδρες 17+, Γυναίκες 17+, Μάστερς, Sportive, 3 στροφές x 33,9 = 101,7χλμ.
Το πρόγραμμα των αγώνων δύναται να τροποποιηθεί, αναλόγως των συμμετοχών.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Συκούριο – Όσσα – Χειμάδι – Ελευθέριο – ΤΕΜΚΑ – Παράδρομος Ε.Ο. – Δρόμος Λάρισας – Συκουρίου – Συκούριο
ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Συκούριο, κτίριο προσκόπων.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ: Η Γραμματεία θα λειτουργεί από τις 09:00. Οι αρχηγοί των ομάδων θα προσκομίσουν τα δελτία των αθλητών συγκεντρωτικά και θα παραλάβουν τους αριθμούς τους.
Υπογραφές στο φύλλο αγώνα, έως και 70’ – 10’ πριν την εκκίνηση της κάθε κατηγορίας, με προσκόμιση της κάρτας υγείας.
Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται για υπογραφή, φέροντες την αγωνιστική τους ενδυμασία και τους αριθμούς τους, ανά κατηγορία και ανά ομάδα!
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, 09:15, στο χώρο της Γραμματείας. Λόγω του εν ισχύ υγειονομικού πρωτοκόλλου ενάντια στην πανδημία του COVID-19, την Τεχνική Ενημέρωση θα παρακολουθήσουν ένας μόνον εκπρόσωπος από κάθε σωματείο.
Για τον αγώνα των Sportive θα υπάρχει σύντομη ενημέρωση στην εκκίνηση από τον Αλυτάρχη.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να διαθέτουν αγωνιστικό δελτίο ΕΟΠ ή άλλης ποδηλατικής ομοσπονδίας, ενεργό για το 2022.
Στην κατηγορία Sportive μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος (–κη) 19 ετών (γενν. 2003) και άνω, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην Γραμματεία του αγώνα, το ανάλογο κρατικό έγγραφο, που να αποδεικνύεται η ηλικία του και ιατρική βεβαίωση ή κάρτα υγείας από ιατρό καρδιολόγο, εκδιδομένη εντός του 2022, που να προκύπτει ότι είναι υγιής & επιτρέπεται να αθλείται.
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδηλάτη οποιασδήποτε κατηγορίας, με ενεργό δελτίο Ε.Ο.Π. για το 2022, στην κατηγορία Sportive.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022* Σωματεία – μέλη ΕΟΠ, μπορούν να αποστείλουν ομαδική δήλωση συμμετοχής (συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα), στην διεύθυνση e-mail: pgslarissas@gmail.com, στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά ο αριθμός δελτίου, το έτος γέννησης και το ονοματεπώνυμο κάθε ποδηλάτη (-σσας).
Λόγω του εν ισχύ υγειονομικού πρωτοκόλλου, δεν θα γίνουν εγγραφές στον χώρο της Γραμματείας, η οποία θα λειτουργεί μόνο για παράδοση αριθμών και υπογραφές στα φύλλα αγώνα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ: Παράβολο συμμετοχής:  15,- € ανά αθλητή και ανά αγώνα. Λόγω του εν ισχύ υγειονομικού πρωτοκόλλου, δεν θα γίνουν δεκτές πληρωμές στο χώρο της χώρο της Γραμματείας και η εξόφληση θα πρέπει να γίνεται συγκεντρωτικά ανά σωματείο στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου:
Τράπεζα Πειραιώς – IBAN: GR2101726090005609102034115 Δικαιούχος: Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας.
Το αποδεικτικό κατάθεσης θα πρέπει να αποστέλλεται μαζί με τη δήλωση συμμετοχής. Δήλωση συμμετοχής που δεν συνοδεύεται από το αντίστοιχο αποδεικτικό κατάθεσης ανάλογου παράβολου, δεν θα γίνεται δεκτή.
Τα παράβολα δεν επιστρέφονται σε περίπτωση μη συμμετοχής του/των αθλητή/αθλητών στους αγώνες. Τυχόν έξοδα τραπεζών επιβαρύνουν αποκλειστικά τους εντολείς. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, τα παράβολα θα επιστραφούν στο ακέραιο.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο αγώνας διοργανώνεται με τους κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας, και πιο συγκεκριμένα στο άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου (ατομική χρονομέτρηση και αντοχή αντίστοιχα), καθώς και αυτούς της UCI.
ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (Ατομική Χρονομέτρηση)
1. Οι εκκινήσεις θα δίδονται ανά 1’ λεπτό της ώρας. Ενδέχεται να υπάρχουν διαλείμματα, ανάμεσα σε κατηγορίες και/ή αθλητές μεγαλύτερα του ενός λεπτού, προκειμένου της αποσυμφόρησης της διαδρομής.
2. Λόγω της μορφής του αγώνα (Ανάβαση) δεν επιτρέπεται συνοδεία.
3. Ανάπτυγμα: ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΜΑΣΤΕΡΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ, ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ: 7,93 μ, ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : 7,01 μ, ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ.: 6,10 μ. (ρυθμιζόμενο)
4. Ποδηλάτες που καθυστερούν αδικαιολόγητα να προσέλθουν στην εκκίνηση θα αποκλείονται του αγώνα (καν. ΕΟΠ 2.4.012).

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (Αγώνας Αντοχής)
1. Οι Έφηβοι και οι Νεάνιδες συμμετέχουν με ελεύθερο ανάπτυγμα, λόγω κοινής κατάταξης με την κατηγορία Ανδρών και Γυναικών, αντίστοιχα (17+). Παίδες και Κορασίδες συμμετέχουν με το ανάπτυγμα 7,93μ.
2. Όριο Χρόνου: Για κάθε κατηγορία: 25% του χρόνου του νικητή, σε περίπτωση σύμπτυξης κατηγοριών και κοινής κατάταξης, το όριο χρόνου με βάση τον χρόνο του νικητή, εφαρμόζεται σε όλες τις κατηγορίες που συγχωνεύονται.
Ποδηλάτες εκτός ορίου χρόνου θα λαμβάνουν κατάταξη με την ένδειξη «εκτός ορίου χρόνου» Θα υπάρχει επίσης, «πόρτα» 20 λεπτά σε κάθε στροφή, σε κάθε κατηγορία.
Ποδηλάτες που δεν καταφέρνουν να είναι εντός ορίου χρόνου στην «πόρτα» ή που κλείνονται στροφή από τους προπορευόμενους της κατηγορίας τους, υποχρεούνται να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο, με υπόδειξη της Αγωνοδίκου Επιτροπής. Δεν θα λαμβάνουν κατάταξη στα τελικά αποτελέσματα των αγώνων.
3. Για τη παροχή τεχνικής υποστήριξης/τροφοδοσίας, θα επιτραπεί ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο ανά σωματείο και ανά εκκίνηση. Όλα τα οχήματα θα έχουν ειδική σήμανση και αρίθμηση, που θα δοθεί από την Γραμματεία των αγώνων.
Ο εκπρόσωπος κάθε ομάδας θα προσέλθει στην Γραμματεία να δηλώσει τον αριθμό κυκλοφορίας των οχημάτων συνοδείας.
Η σειρά που θα λάβει το πρώτο συνοδευτικό όχημα κάθε σωματείου στην αυτοκινητοπομπή καθορίζεται με ευθύνη του διοργανωτή και της Αγωνοδίκου Επιτροπής.
4. Η τροφοδοσία από οχήματα συνοδείας θα επιτραπεί μετά την συμπλήρωση της πρώτης στροφής, μέχρι και 20χλμ. πριν το τέλος του αγώνα κάθε κατηγορίας. Θα επιτραπεί Τροφοδοσία και Τεχνική Βοήθεια και από σταθερό σημείο το οποίο θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ COVID-19
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Προληπτικά μέτρα κατά την διασπορά του Covid-19, βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στους αγώνες: Αθλητές έως και 17 ετών : self-test παρουσία του υπεύθυνου COVID της ομάδας ή του προπονητή την ημέρα του αγώνα.
Αθλητές 18 ετών και άνω : PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών Οι προπονητές, συνοδοί ομάδας, προσωπικό διοργανωτή: PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ. Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π. Υπεύθυνος COVID-19 διοργάνωσης: κ. Σεκλειζιώτης Ευάγγελος
ΕΠΑΘΛΑ: Ο Νικητής (-τρια) κάθε κατηγορίας, θα λάβει κύπελλο. Οι τρεις πρώτοι θα λάβουν μετάλλιο. Οι πέντε πρώτοι ποδηλάτες (-ισσες) κάθε κατηγορίας όπως αυτές αναφέρονται παραπάνω, θα καλεστούν στις απονομές και θα λάβουν δίπλωμα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την τέλεση απονομής βραβείων για κάποια κατηγορία είναι η συμμετοχή πέντε ποδηλατών (ή τριών για τις γυναικείες κατηγορίες) ανά επίσημη κατηγορία Ε.Ο.Π.. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει συγχώνευση κατηγοριών και απονομές επάθλων.
Χορηγοί: Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας 5ο χλμ. Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, Τ.Θ.: 3030, Τ.Κ.: 41500 Τηλ.: 2410 283 111, Fax: 2410 283 113 url: www.podilatikos.gr, email: pgslarissas@gmail.com
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Σε περίπτωση, που οι συνθήκες κατά της πανδημίας το επιτρέψουν, θα υπάρξει ενημέρωση από τον διοργανωτή για την ώρα τέλεσης των απονομών.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π., της UCI και του ΕΣΚΑΝ.
ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI. ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα αποφασιστεί από την Ε.Ο.Π. Β’ ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ (για τους αγώνες αντοχής): Θα αποφασιστεί από την Ε.Ο.Π.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Τσιλίκης Ζαφείρης, Τηλ.: 6944053711, pgslarissas@gmail.com
ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της. Ο διοργανωτής σύλλογος δεν έχει καμιά ευθύνη για τυχόν φθορά αθλητικού υλικού ή ατυχήματος.

Δείτε επίσης

Γύρος Γαλλίας 2024

Γύρος Γαλλίας 2024: Ανακοινώθηκε η διαδρομή

  Ο Γύρος Γαλλίας 2024, που θα διεξαχθεί για 111η φορά, θα πραγματοποιηθεί του χρόνου ...

3T Ultra Boost

H 3T παρουσιάζει το 3T ULTRA BOOST

Ένα κορυφαίο gravel με ηλεκτρική υποβοήθηση: 3T Ultra Boost Τώρα μπορείτε να φτάσετε ακόμα πιο ...

O Mark Cavendish εκτός Tour de France

Μια θλιβερή μέρα για το Tour De France   «Το Tour De France είναι θλιμμένο» ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest