fbpx
Home | ΝΕΑ | ΚΟΣΜΟΣ | Ποδήλατο+Τέχνη: Όταν συναντιούνται γίνονται υπέροχα πράγματα

Ποδήλατο+Τέχνη: Όταν συναντιούνται γίνονται υπέροχα πράγματα

Η ποικιλομορφία και η ομορφιά των ποδηλάτων που χρησιμοποιούμε, σε συνδυασμό και με το περιβάλλον που κινούμαστε, συχνά ωθούν σε δημιουργικές εκφάνσεις που εντυπωσιάζουν.

 

Τέχνη που προκαλεί

Όταν σκεφτόμαστε για προκλητική τέχνη, ο νους μας πάει στον Νταλί, τον Πικάσο ή τους σύγχρονούς τους. Ωστόσο, ο σχεδιαστής επίπλων Ron Arad σχεδίασε ένα ιδιαίτερο είδος τροχών ποδηλάτου. Στο έργο του "Two Nuns Bicycle" χρησιμοποιεί τροχούς που είναι κατασκευασμένοι από χάλυβα με ελατήριο, οι οποίοι είναι λίγο μεγαλύτεροι από τις συνηθισμένες ρόδες, αλλά δίνουν μια αντικραδασμική αίσθηση.

Είναι πολύ ‘κουλ’ αλλά αναρωτιόμαστε πώς να συμπεριφέρεται στους κανονικούς δρόμους και τις λακκούβες. Αλλά, στην τέχνη όλα επιτρέπονται!

 

Προσβάσιμη τέχνη

Σε κάποιους από εμάς δεν αρκεί να βλέπουμε και να θαυμάζουμε την τέχνη, αλλά θέλουμε να είμαστε μέρος αυτής. Αυτό ισχύει στα τυπωμένα μπλουζάκια του σχεδιαστή Thomas Yang, όπου απεικονίζονται κτίρια-ορόσημα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής τα οποία όμως έχουν σχεδιαστεί από «ροδιές» ποδηλατικών τροχών! Ενώνει έτσι την αγάπη του για το ποδήλατο με τη δημιουργικότητά του στη σειρά "100 copies". Βάφοντας το ελαστικό του ποδηλάτου με μαύρο μελάνι, η επιφάνεια γίνεται το πινέλο του. Ο Yang έχει απεικονίσει με αυτόν το τρόπο την Απαγορευμένη Πόλη της Κίνας, τη Γέφυρα του Λονδίνου, τον Πύργο του Άιφελ και το Empire State Building της Νέας Υόρκης.

 

Street Art

Οι ποδηλάτες κινούνται συνήθως σε δρόμους –τουλάχιστον οι περισσότεροι, οπότε φαίνεται φυσιολογικό το να αναμείξεις την καλλιτεχνική άποψη με το περιβάλλον. Η φωτιζόμενη διαδρομή ποδηλάτου Van Gogh, φτιαγμένο από χιλιάδες λαμπυρίζουσες πέτρες, είναι μια επική δημιουργία που προκαλεί έκπληξη όταν κάνεις ποδήλατο πάνω της. Ο Ολλανδός σχεδιαστής Daan Roosegaarde έχει δημιουργήσει ένα ποδηλατικό μονοπάτι που λάμπει στο σκοτάδι φωτιζόμενο με σχέδια που βασίζονται στον πίνακα του Van Gogh "The Starry Night" ως μέρος του πρότζεκτ του, Smart Highways. Στόχος του είναι να δημιουργήσει «έξυπνους» δρόμους με τη χρήση φωτός, ενέργειας, και των πινακίδων των δρόμων που αλληλοεπιδρούν με την κυκλοφοριακή κατάσταση.

 

Κυλιόμενη Τέχνη

Τα Monkey Light, από την Monkeylectric, δημιουργούν εικόνες και animation στις ρόδες του ποδηλάτου σας. Βγείτε στους δρόμους, ανάψτε τα φωτάκια και δημιουργήστε!

Οι δυνατότητες για δημιουργία με το αγαπημένο μας ποδήλατο είναι απεριόριστες! Ευκαιρία να γίνετε κι εσείς καλλιτέχνες!

 

Δείτε επίσης

Ο εντυπωσιακός τερματισμός ενός… βαρετού ετάπ

Ο Gaviria νικητής του 4ου ετάπ του Γύρου Γαλλίας 2018 Δεύτερο ετάπ από τα 4 ...

Γύρος Γαλλίας 2018, 3ο ετάπ: Η BMC RT νικήτρια στο ομαδικό χρονόμετρο

Business as usual για την BMC Racing Team Δικαιώνοντας τη φήμη της ως η πιο ...

Γύρος Γαλλίας 2018

Γύρος Γαλλίας 2018, 2ο ετάπ: Ο Sagan ντύνεται στα κίτρινα

Για πρώτη φορά στα κίτρινα αναβάτης της Bora-Hansgrohe Mε ένα εντυπωσιακό σπριντ, ο Peter Sagan ...

Σχολιάστε

Pin It on Pinterest