Home | Αρχική | Ποδηλατικός δρόμος Ειρήνης, στον Πύργο
Ποδηλατικός δρόμος Ειρήνης, στον Πύργο

Ποδηλατικός δρόμος Ειρήνης, στον Πύργο

O νεαρός Μιχάλης Μαυρικάκης της ΑΕΚ μεγάλος νικητής στον αγώνα αντοχής στο Ποδηλατικό Δρόμος Ειρήνης στον Πύργο

Ένα «γεμάτο» ποδηλατικά διήμερο στον Πύργο Ηλείας.

Φωτογραφίες: Πέτρος Γκότσης

Ο 21χρονος ποδηλάτης της ΑΕΚ Μιχάλης Μαυρικάκης της κατηγορίας Νέων Ανδρών κυριάρχησε σε όλες τις κατηγορίες στον τελευταίο αγώνα αντοχής 130 χλμ του 7ου Ποδηλατικού Δρόμου Ειρήνης, με την επωνυμία «7th Criterium Olympic Race Of Peace», που διοργάνωσε  ο Σύλλογος «Ποδηλατοδρόμος» σε συνεργασία με την Ε. Ο. Ποδηλασίας, τον Δήμο Πύργου, τη Δημοτική Κοινωφελή επιχείρηση ΔΗΚΕΠ και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνοµίας, του ΕΚΑΒ, του Νοσοκοµείου Πύργου, του Ερυθρού Σταυρού, του Δηµοτικού Λιµενικού Ταµείου, των εµπλεκοµένων Δήµων, της ΑΟΛΑΠ και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

mbike-6242new

Ο Μιχάλης Μαυρικάκης έδειξε ότι μπορεί να διακριθεί στον ελληνικό χώρο τα επόμενα χρόνια. Ετρεξε στην κατηγορία των Νέων Ανδρών, όμως με πολύ καλή τακτική και ξεπέταγμα στα τελευταία 25 χλμ στο ύψος του Επικούρειου Απόλλωνα κατόρθωσε να υποσκελίσει όλους τους αντιπάλους του (συνολικά πήραν μέρος 80 αθλητές), και να τερματίσει πρώτος καλύπτοντας τα 130 χλμ με τον πολύ καλό χρόνο των 3 ωρών και 51 λεπτών.
Ο αγώνας αντοχής 130 χλμ διεξήχθη επί δηµοσίας οδού µε εκκίνηση την κεντρική πλατεία Πύργου και διέλευση από Αρχαία Ολυµπία και τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία που ανοίγει αποκλειστικά για τις ανάγκες του αγώνα, Ζαχάρω, Φιγαλεία, Επικούρειο Απόλλωνα και τερµατισµό µπροστά στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, όπου και έγιναν οι απονομές.Δύο λεπτά πίσω από τον νεαρό πρωταθλητή της ΑΕΚ βρέθηκε στον τερματισμό ο Τάσος Κουρμπέτης του Κρόνου Νίκαιας. Με τον ίδιο χρόνο, χάνοντας όμως στο σπριντ, τερμάτισε 3ος  στη Γενική Κατάταξη ο αθλητής του Αίολου, Γιώργος Νείλας.Την 3η θέση στην Κατηγορία των Ανδρών πήρε ένας άλλος αθλητής του Κρόνου Νίκαιας, ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, που τερμάτισε 4ος στη Γενική Κατάταξη.

mbike-5705new

Στην Κατηγορία Νέων Ανδρών την 2η θέση πήρε ο Νίκος Ζέγκλης του Σπαρτιατικού και την 3η ο 20χρονος Εμιλιάνο Βίλα του Ποδηλατοδρόμου.

Στους Έφηβους πρώτος ήρθε ο Δημήτρης Χρηστάκος του Σπαρτιατικού με δεύτερο τον Βαγγέλη Παπαγιαννάκη του Αθλητικού Συλλόγου Πρόοδος, ενώ τρίτος κατετάγη ο Γιώργος Φριτζίλας του Σπαρτιατικού.

Στο μοναδικό σπριντ του αγώνα νίκησε ο αθλητής του ΠΕΣΑ Αστέρας, Γιάννης Σκόρδας.
Κατά τη διάρκεια του τριήμερου αγώνα τις εντυπώσεις κέρδισαν οι ποδηλάτες του Κρόνου Νίκαιας, που προπονούνται υπό τις οδηγίες του παλιού πρωταθλητή, Γιώργου Μανιάτη, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι αθλητές του Σπαρτιατικού και του διοργανωτή Ποδηλατοδρόμου.

Ο αγώνας:
Το πελοτόν ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία του Πύργου και κατευθύνθηκε προς την Αρχαία Ολυμπία, κάνοντας μια μικρή παράκαμψη ώστε να περάσει μέσα από την Ολυμπιακή Ακαδημία,  παράλληλα από το αρχαίο ολυμπιακό στάδιο και να κατευθυνθεί προς την γέφυρα του Αλφειού και να βγει προς εθνική οδό για Ζαχάρω. Ακολουθώντας την εθνική οδό πέρασε το Θολό και έστριψε αριστερά προς Επικούριο Απόλλωνα, 40 χλμ ανηφόρας κάτω από τον καυτό ήλιο. Περνώντας τον Επικούριο κατηφόρισε για τερματισμό στην Ανδρίτσαινα.
Ο Γιάννης Σκόρδας λίγο μετά το ελεύθερο έκανε επίθεση, τον ακολούθησε ο Γιώργο Κουλολιάς από την Τρίπολη και έμειναν ξεκολλημένοι μέχρι τη Ζαχάρω για το σπριντ ευθείας. Νικητής στο σπριντ αναδείχθηκε ο Γιάννης Σκόρδας.

mbike-4506new
Λίγο μετά τη Ζαχάρω, ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου έφυγε μπροστά από το γκρουπ και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, κρατήθηκε μόνος του για περίπου 51 χλμ.
Στα τελευταία 10 χιλιόμετρα της δύσκολης ανηφόρας ο Μιχάλης Μαυρικάκης της ΑΕΚ επέβαλλε το δικό του δυνατό ρυθμό και άρχισε να αφήνει πίσω του εναν εναν τους ποδηλάτες μην μπορώντας να το ακολουθήσεις κανείς.

Πρώτος ο Μπούγλας στην ατομική χρονομέτρηση του Σαββάτου
Στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, που είχε ως αφετηρία και τερματισμό το Κατάκολο,  κυριάρχησε στη Γενική Κατάταξη ο Γιώργος Μπούγλας του Κρόνου Νίκαιας καλύπτοντας τα 22,8 χλμ της διαδρομής σε 28 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα.

Στην Κατηγορία των Νέων Ανδρών την 1η θέση πήρε ο συναθλητής του στον Κρόνο Νίκαιας, Ζήσης Σούλιος, με 29 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. Στους έφηβους πρώτευσε ο Δημήτρης Χρηστάκος του Σπαρτιατικού, στους μάστερς ο Δημήτρης Καλογεράτος του ΠΟ Πατρών, στους μάστερς β’ ο Παναγιώτης Εξαρχόπουλος του Ποδηλατοδρόμου και στους μάστερς γ΄ ο Αλέξανδρος Σιατραβάνης της Νέας Ιωνίας.

Νικήτρια στις γυναίκες η Φασόη
Τέλος στα 16 χλμ των γυναικών την 1η θέση πήρε η Πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού Περιστερίου Χαϊδαρίου, Βαρβάρα Φασόη, με 19 λεπτά.
Μετά το τέλος της διοργάνωσης ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του  7ου Ποδηλατικού Δρόμου Ειρήνης, Παναγιώτης Εξαρχόπουλος, τόνισε φανερά ευχαριστημένος: «Όλα κύλησαν ομαλά. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή αθλητών και κόσμου και ευελπιστούμε στο μέλλον να διοργανώσουμε έναν ακόμη μεγαλύτερο αγώνα».

mbike-5728new

Για περισσότερες φωτογραφίες του αγώνα πατήστε εδώ.
Όλες τις φωτογραφίες του αγώνα μπορείτε να τις κατεβάσετε από το www.petrosgkotsis.gr

Δείτε επίσης

Vintage Bikes by Mario Volante στο Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Αγαπημένα, παλιά ποδήλατα Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις την ιστορία του ποδηλάτου; Μα ...

O Tadej Pogacar νικητής της 103ης Volta a Catalunya

H 103η διοργάνωση της Volta Ciclista a Catalunya θα μείνει στην ιστορία ως η διοργάνωση ...

Chainless Pedaling System

Mετάδοση χωρίς αλυσίδα: η επόμενη μεγάλη αλλαγή στην αστική ποδηλασία!

Chainless Pedaling System Με αφορμή το γεγονός πως φέτος, το γαλλικό σύστημα PERS Chainless Pedaling ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest