Home | Αρχική | Ο Taylor Phinney υπέγραψε με την Cannondale-Drapac

Ο Taylor Phinney υπέγραψε με την Cannondale-Drapac

Νέα αρχή!

Ο 26χρονος αμερικανός, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του πως για το επόμενα δύο χρόνια θα αγωνίζεται με την ομάδα Cannondale-Drapac. Μετά από έξι αγωνιστικές σεζόν με τα χρώματα της BMC-Racing, ο Taylor Phinney αποφάσισε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη καριέρα του.

Ο Taylor Phinney, έγινε επαγγελματίας το 2011 και την δεύτερη του χρονία σαν pro κέρδισε τον πρόλογο του Giro d’Italia 2012. Στη συνέχεια όμως, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του αμερικανού, καθώς το 2014 στο εθνικό πρωτάθλημα, υπέστη ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό του πόδι, που λίγο έλειψε να βάλει τέλος στην ποδηλατική του καριέρα.

Κόντρα στην ατυχία του, ο Phinney κατάφερε, 16 μήνες μετά τον τραυματισμό του, να επιστρέψει υγιής στο peloton και τώρα, μετά από μία πολύ δυνατή παρουσία στο Eneco Tour, δηλώνει έτοιμος να κάνει μία καινούργια αρχή το 2017 με τα χρώματα της νέας του ομάδας Cannondale-Drapac.

Με αυτήν τη μεταγραφή, ο Phinney μοιάζει να επιστρέφει στις ρίζες του, αφού ο team manager της Cannondale-Drapac, Jonathan Vaughters, ήταν αυτός που του πρόσφερε την πρώτη του «δουλειά» το 2008, στην ομάδα junior Slipstream, με τα χρώματα της οποίας ο 16χρονος τότε Phinney, έκανε ντεμπούτο στους Oλυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου.

«Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται στη καριέρα μου. Τα τελευταία χρόνια έγινε μία μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που σκέφτομαι και αντιμετωπίζω τα πράγματα. Υπήρξαν πολλές φορές που δεν ήξερα αν θα έπρεπε να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ τόσο πολύ ή αν έπρεπε να τα παρατήσω. Μετά από αρκετή σκέψη, κατέληξα στο συμπέρασμα πως αυτό που χρειαζόμουν ήταν μια αλλαγή. Ένα νέο περιβάλλον. Επέλεξα την ομάδα της Cannondale γιατί την αισθάνομαι σαν οικογένεια από τα δεσμά με την slipstream», δήλωσε ο Phinney, o οποίος αισθάνεται αισιόδοξος και έτοιμος για μία νέα αρχή.

«Οι στόχοι μου για το 2017 είναι αρχικά να τα πάω όσο το δυνατόν καλύτερα στις κλασικές της άνοιξης και μετά να επανέλθω στα Grand Tours. Έχω να «τρέξω» σε Grand Tour τέσσερα χρόνια. Είναι πολύς ο καιρός και το σώμα μου έχει αλλάξει. Αισθάνομαι πως έχω μείνει πίσω. Ένα Grand Tour διαμορφώνει το σώμα σου και το μυαλό σου όπως κανένας άλλος αγώνας δεν μπορεί να το κάνει. Στοχεύω πολύ στον πρόλογο του Tour. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, τη νέα χρονιά θα δουλέψω μαζί με την Cannondale πάνω στην εξέλιξη του νέου της χρονομετρικού ποδηλάτου. Σκοπεύουν να αναβαθμίσουν το υπάρχον μοντέλο και είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα είμαι μέρος του RnD».

Δείτε επίσης

Milano-Sanremo

Και οι σπιντέρ μπορούν να νικήσουν το Milano–Sanremo!

Μια μεγάλη νίκη για τον Jasper Philipsen που κατάφερε να κερδίσει την 115η διοργάνωση του ...

Από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024

O ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά, μετά την αναβίωσή ...

Ηλεκτρονικό κατάστημα Bikemall.gr: Ο προορισμός για τους λάτρεις του ποδηλάτου

Με περισσότερα από δέκα χρόνια παρουσίας στον χώρο, το ηλεκτρονικό κατάστημα ποδηλάτων Bikemall.gr έχει αναδειχθεί ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest